REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Hoţi şi angajaţi de la Oil Terminal, unul dintre ei rudă cu un director din companie, prinşi la furat motorină

Hoţi şi angajaţi de la Oil Terminal, unul dintre ei rudă cu un director din companie, prinşi la furat motorină

Replica API 10 septembrie 2012 | 00:00 266

Atac pe conducta din Portul Constanţa

Atac pe conducta din Portul Constanţa

Angajaţii Oil Terminal şi poliţiştii portuari au prins în flagrant, în noaptea de 8 spre 9 septembrie, trei bărbaţi care extrăgeau motorină, cu ajutorul unei instalaţii improvizate, dintr-o conductă a companiei. În momentul în care au fost prinşi, hoţii furaseră deja o tonă de motorină, într-un bazin amplasat în interiorul unei autoutilitare. Potrivit informaţiilor deţinute de "Replica", cei trei hoţi au legături cu angajaţi ai Oil Terminal, speculându-se chiar că unul dintre ei ar fi chiar rudă cu unul dintre directorii companiei. Nu există momentan dovezi privind implicarea, în furt, a persoanei din conducerea societăţii, însă se conturează clar următoarea ipoteză: fără ajutor din partea unor angajaţi ai Oil Terminal, hoţii nu ar fi atacat conducta situată în perimetrul depozitului din Portul Constanţa. Conform unor surse, singura zonă în care nu sunt încă montate camere de supraveghere este cea din port. Există însă paznici, dar şi ofiţeri de pază din cadrul Oil Terminal, care, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au şi semnalat prezenţa autoutilitarei cu numere despre care există suspiciuni că ar fi false. Cercetările au fost preluate de Poliţia Port.

Deocamdată, nu vom face publice numele hoţilor, pentru a nu afecta ancheta celor de la Poliţia Port. Precizăm doar faptul că anumite surse dau ca sigură o anumită relaţie de rudenie între unul dintre hoţii care acţionau la conductă şi o persoană din conducerea companiei. Până la închiderea ediţiei, unul dintre hoţi a fost reţinut cu mandat emis de către procurori, iar cercetările continuă, pentru a fi identificate toate persoanele implicate. Vorbim aici despre cel puţin două persoane care s-ar mai fi aflat la faţa locului în momentul comiterii furtului - dar care au fugit -, precum şi despre eventualii complici, adică angajaţi ai Oil Terminal care ar fi facilitat "operaţiunea" la conducta cu motorină.

Cum comentează situaţia directorul general al Oil Terminal

Directorul general al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu, a confirmat incidentul, dar şi faptul că prejudiciul a fost recuperat. El a declarat că, având în vedere promptitudinea ofiţerilor Oil Terminal, care au sesizat infracţiunea, ia în calcul premierea acestora. "Protejez orice salariat onest al Oil Terminal, însă declar război hoţilor externi, cât şi interni. Nu voi avea milă faţă de cei care comit astfel de fapte sau care favorizează furturile", a spus Sorin Ciutureanu, făcând aluzie la posibilii complici ai infractorilor din interiorul companiei. "Îi atenţionez pe toţi cei care încearcă să fure combustibil că avem sisteme de supraveghere, precum şi alte metode pentru a prinde astfel de indivizi", a mai spus Ciutureanu. Vom reveni.

Cristian ANTON, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108