REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Huțucă, atac la adresa lui Făgădău: Avea toate pârghiile crizei cu RADET și n-a mișcat nimic până n-a pocnit

Huțucă, atac la adresa lui Făgădău: Avea toate pârghiile crizei cu RADET și n-a mișcat nimic până n-a pocnit

Replica API 2 noiembrie 2018 | 09:46 406

Consilierii locali PNL cer REDUCEREA amenzilor legate de parcările din Constanța!

Consilierii locali PNL cer REDUCEREA amenzilor legate de parcările din Constanța!

Nu mai este o noutate faptul că, în Constanța, ocuparea unui loc de parcare cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului se sancționează cu amendă de la 600-1.000 lei. De fapt, subiectul a creat nenumărate controverse în rândul constănțenilor. Cei mai mulți sunt nemulțumiți de acest regulament întrucât nu toți au telefonul mobil asupra lor, pentru a plăti parcarea, în timp ce alții, în special șoferii mai învârstă, nu dețin deloc un astfel de aparat. În ajutorul șoferilor pasibili de amendă vin consilierii locali municipali ai PNL care au inițiat un proiect privind micșorarea cuantumului amenzilor. De asemenea, în viitorul apropiat, PNL va lansa un proiect ce vizează insolvența RADET.

Reprezentanții PNL în Consiliul Local au prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, două proiecte importante pentru Consiliul Local. Un prim proiect vizează HCL privind reducerea amenzilor aplicate celor care nu-și plătesc locurile de parcare prin SMS. "Am observat că aceste amenzi sunt mari, în raport cu serviciul prestat. Dacă cetățeanul nu plătește 2 lei pe oră parcarea, din anumite motive, este amendat cu 400 lei. Consider că cuantumul este foarte mare, Primăria Constanța nu trebuie să-și mărească bugetul prin amendarea excesivă a cetățenilor atunci când aceștia greșesc, mai ales că nu a pus la dispoziție un sistem alternativ de plată, în cazul în care cetățeanul nu are telefonul la el. Pe cale de consecință, consilierii vor depune un proiect care să modifice Hotărârea 138/2014 și propun astfel: de la 50 la 100 pentru persoanele fizice și de la 100 la 150 pentru persoanele. De asemenea, Primăria trebuie să implementeze urgent un sistem de plată alternativ", a spus George Niculescu, consilier județean, precizând, totodată că în proiectul ce urmează a fi depus în CL este specificat și modificarea intervalului de plată a parcării, după cum urmează: de luni până vineri, între 7 și 17, iar în weekend parcarea să fie gratuită, iar după ora 17.00 de asemenea, să fie gratuită. Cel de-al doilea proiect de hotărâre ce urmează a fi depus la Consiliul Local are ca scop performanța în educație. "Performanța trebuie apreciată și încurajată, premierea performanțelor sportive, performanțelor educative, însă am observat o discrepanță între cele două. Propunem să existe un proiect de CL care să aibă în vedere un număr de criterii clare să elimine subiectivitatea. Pentru elevii care participă la olimpiade internaționale, pentru locurile I, II și III astfel: pentru locul I, elevul să primească 15.000 euro net, plus taxele aferente, locul 2-10.000 euro, locul 3-7.500 euro. Motivația trebuie sa fie una solidă și să fie un exemplu si pentru ceilalți", a spus Septimiu Bourceanu, precizând, totodată, că proiectul prevede creșterea recompenselor și pentru elevii care obțin media 10 la BAC și Evaluare Națională.

Deputatul Victor Dobre dorește modificarea Legii aleșilor locali

Deputatul Victor Dobre, prezent la conferința de presă alături de cei doi reprezentanți din Constanța, a precizat că partidul intenționează schimbarea legii privind alegerile locale, în sensul că se dorește revenirea la alegerea în două tururi. ”Vom intra într-un calendar electoral cum n-a mai fost. Va fi o perioadă dificilă pentru partidele politice, pentru cei care ne conduc. În această perspectivă, PNL și-a stabilit un calendar în baza căruia se va stabili lista, se vor pregăti campaniile. Din punct de vedere al alegerile prezidențiale, avem candidat, și-a anunțat intenția de a candida, respectiv Klaus Iohannis. Următoarele vor fi alegerile locale, de mai mare interes pentru electorat. Aș vrea să reinterez o problemă la care ținem foarte mult. Trecerea la alegerea în două tururi. Actuala lege e făcută de PSD, pentru PSD”, a declarat Dobre. O altă problemă semnalată de parlamentar este accesarea fondurilor europene. Despre care spune că România se află sub 20%, în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. De asemenea, evoluția economică este un aspect destul de important. ”Programul de guvernare ne duce într-o situație de eșec, nu pentru mâine, poimâine, ci pe termen lung. Asistăm de luni de zile la un declin al monedei naționale. Sunt lucruri grave care ne vor afecta și președenția Uniunii Europene”, este de părere Dobre.

Bogdan Huțucă pregătește un proiect ce vizează insolvența RADET

Bogdan Huțucă, deputat și președintele liberalilor constănțeni, spune că a pregătit un proiect care urmează a fi lansat în trei săptămâni și care vizează insolvența RADET. ” Soluția cu RADET este găsirea unei variante pentru a genera un plan de reorganizare a Regiei, inclusiv accesarea fondurilor europene. Astfel încât, în interiorul planului, CET să fie pusă în situația de a nu mai întrerupe furnizarea serviciilor. Noi am pregătit un proiect ce conține și cuvântul insolvență. Acest proiect presupune ca CET să nu mai poată întrerupe furnizarea serviciilor către cetățeni. Momentan, ne asigurăm, înainte de a-l lansa, că este în interesul cetățenilor. Am amânat lansarea lui cu trei săptămâni. Îi reproșez lui Decebal Făgădău, care avea toate datele acestei crize, că avea toate pârghiile aceste crize și n-a mișcat nimic până n-a pocnit”, a spus Bogdan Huțucă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
investitia cu centrala.exemplu clar:la radet factura @ 500 de lei.Cu centrala,@maxim 300 si caldura cum vreau eu,@24-25 grade celsius media.Desigur,RADET era de 500 de ori mai ecologic si lipsita Constanta de riscurile uriase de explozii-adica oameni care uita gazul deschis,defectiuni,siteme de 3 lei,etc.,DAR,S-A VRUT rentabilizarea RADET?nu cred,prin urmare partidul mafiot de la butoane a facut tot posibilul sa falimenteze RADET.Ce-o mai fi,mai vedem.Ca idee nu vad nici o smecherie sa stai intr-un bloc cu 100 de potentiale bombe,dar asta e Constanta cu un primar manelist.
0
0
Daca pierdem primaria din cauza ta esti halit!
0
0
Pnl nu ia nici 10 procente cu astia...sunt o forma fsra fond...plecati acasa sa incetati a va face de rusine...macar pentru voi
2
1
Toate proiectele parca vizeaza un singur lucru: inchiderea cet si impanzirea orasului cu centrale de cartier si de apartament. Poluare si oricat nu cred unii , mai scump.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108