REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iată ce soluţie aduce Banias pentru ca tătarii să primească finanţare de la stat; Anefi este din nou în cărţi pentru Prefectură

Iată ce soluţie aduce Banias pentru ca tătarii să primească finanţare de la stat; Anefi este din nou în cărţi pentru Prefectură

Replica API 28 ianuarie 2017 | 09:05 385

Mircea Banias a punctat în conferința de presă susținută vineri, 27 ianuarie faptul că dacă ar fi să se numească prefectul politic, o propunere ar fi Dumitru Jeacă, care în prezent este directorul Loteriei din Constanța. O altă precizare ar fi că Banias dorește ca să se modifice o ordonanță de guvern pentru ca minoritatea tătară din România să primească finanțarea.

„Dumitru Jeacă ar fi propuenrea. Nu am înaintat niciun fel de propunere pentru că nu ne-a cerut nimeni vreo propunere și pentru că domnul Jeacă nu este funcționar public. Dacă legea se schimbă și vor fi politice, el va avea susținerea organizației. E o soluție și domnul Anefi ca subprefect. Nu am avut o discuție cu el. Din câte știu, ar fi mai degrabă interesat să revină la locul lui de muncă anterior. A lucrat la Antifraudă și am înțeles că ar fi interesat să revină la Antifraudă”, a spus Mircea Banias. Privind finanțarea minorității tătare, Mircea Banias punctează că ar exista o soluție. Mai ales că acesta dorește să continue colaborarea cu tătarii și în 2020.

„Și așa cum vă spuneam la început, știți că e o situație paradoxală în sensul că minoritatea tătară, din cauza faptului că nu mai e reperzentată în Parlament, în momentul acesta nu are finanțare. Am făcut demersuri prin colegul meu Daniel Constantin la Guvern, ca printr-o hotărâre de guvern să se modifice HG care reglementează modul prin care minoritățile sunt prezente în Consiliul Național al Minorităților. Nu mi se pare normal ca minoritatea să sufere din cauza faptului că din motive diverse ei nu sunt reprezentanți în Parlament. Alocarea bugetară e aceeași. Suma care se alocă e aceeași, numai că nu se mai împarte la 18, ci la 17”, a precizat Mircea Banias.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ma intereseaza viata personala a nimanui. Fiecare face ce vrea si nu trebuie sa dea socoteala. Pe mine ma intereseaza uniunea. Am un copil de 5 ani si vreauu sa stie cat mai multe despre tatari, despre traditii. Asa cum il duc s faca un sport, miscare. asa vreau ssa il duc si la uniune sa vada si sa cunoasca mai multe despre noi, despre tatari.
8
0
chiar nu ti este rusine?!
0
2
mai banias iar vrei sa fentezi legea
1
6
Acest nene banias.a terminat cu problemele romananesti.se ocupa de cele tataresti.halal.
1
8
Fratia sortuletelor are cuvintul TEOdosie la primit pe muftiu la facultate iar BANIas le da da bani de la m UE prin FRAU merkel. SIKTIR MASONILOR.
4
8
Sunt un tatar din Constanta si mereu m-am inteles foarte bine si am prieteni romani, machidoni. Imi plac festivalurile, spectacolele organizate de uniune si sper sa aibe loc modificarea HG. Pt ca este bine ce realizeaza UNIUNEA, asa ne promovam cultura, traditia si obiceiurile. Aici este vorba despre o cultura frumoasa.
13
2
Si , bai rapciugosule , makidoane Banias , din banii astia iti tragi un 10-20 % ? Ca gratis , ca mafiot ce esti , nu treci macar nici strada ...
4
8
sa mai dea afara din uttr ca s-au inpuiat acolo cu totii,nepotisme,amanti si amante,orgii sexuale,etc
5
10
gelil este cancerul pentru udtmr,de altfel si varol,doi incuiati la scafarlie care vor sa faca pluta in serbet,pe bani nemunciti,pe vremea lui Genghiz Han pentru asa marsavi exista o singura pedeapsa ,moartea
5
11
ma eu n-am treaba cu uniunea dar daca ala care ma vrea deportat prin kazahstan sau ala care ma face capatana si ma da afara din Cta vreau sa le zic ca eu sunt nascut in Cta nu sunt parvenit ca voi de pe la vaslui sau cucuietii din vale aa si daca tot vrei sa ma deportezi ca sa ne intalnim face2face barbateste sa ma deportezi saracule
15
0
pai si oe noi astia care nu avem treaba cu politica si ne vedem de joburile noastre, platin taxe si inpozite ne aducem aportul la societate, cu noi ce aveti?
9
0
Capatani de oi imputite.I au violat in bul si pe nohaii cotropitori, imperiul otoman.... Fugitiiii, au navalit tatariiii..
2
17
Din cauza lui esrghep nu avem reprezentant in Parlament. Nu a avut curaj sa faca un nou congres ca stia ca nu o sa-l mai voteze nimeni presedinte. Doar interesul lui a fost prioritar. Neamul tataresc , nu nogay , nu a fost prioritar. Asa ca sa aiba parte de ciumi sculat cand o sa zboare porcul pe care-l mananca cu Nids , fata lui Ablez. Socru Ablez ce mai e la uniune. In rest picior de tatar nu mai vezi acolo . Sa doneze fiecare tatar 10 lei pe luna pentru propasurea neamului . Nema MOKA !
13
12
Pacat mare ca o minoritate ca cea turco-tatara sa nu fie reprezentata in parlament ar trebui sa de inteleaga intre iei sa lase orgoliile la oparte este bine ca cineva le intinde o mana de ajutor acum mai depinde si de iei sa se anteleaga
14
0
Nu am votat alde caci stiam ca e un joc politic in favoarea lui Gelil pacat ca in toaya afacerea a suferit Anefi Gelil si a facut jocul caci in afara de Alde nimeni nu l baga in seama
10
11
La ALDE s-au strans toate minoritatile dobrogene MACHEDONI TIGANI TATARI BANIAS CHIRU ANEFI ce sa te astepti de la capul mafiei fanariotul tariceanu asa sef asa lingai retardati la puscarie cu ei! Auzi ce vor prefect tatar hua oilor in Mongolia cu voi!
9
15
Gelil este Baza si puterea in constanta
10
10
te rugam sa precizezi ce ai scris in continut. Nominalizare pentru Prefect sau profet? Eu de prefet nu am auzit
4
5
Afara cu capatinile de oi din C-ta. Sa fie deportati in Kazahstan
5
25
nea Mircea laso ca macane rau ca osa auda gelil si de bucurie se imbata rau,nu ca ar fi treaz vreo data,merge acasa si o ia pe Nida laaapumni.Cat desore anefi un agramat,pune-l sa vorbeasca cinci minute in limba materna si ai sa vezi cate parale face.
11
16

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108