REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Iată cum a câștigat un bărbat din Constanța custodia copilului! Urmează a se soluționa dosarul de fond!

Iată cum a câștigat un bărbat din Constanța custodia copilului! Urmează a se soluționa dosarul de fond!

Replica API 11 iunie 2019 | 00:00 2331

S-au căsătorit în aprilie, în august s-a născut copilul, iar la finele lunii octombrie s-au despărțit, femeia părăsind domiciliul comun împreună cu minora. Ulterior a fost înregistrat divorțul, care se află pe rol, nefiind încă soluționată cauza.

Însă, între timp, bărbatul a depus în instanță o cerere având ca obiect „ordonanță președințială”, prin care a cerut stabilirea domiciliului copilului la el. Mai exact, se pare că, în perioada în care pârâta a plecat de la domiciliu s-a îmbolnăvit de tuberculoză, fiind internată în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, la fel și fetița. La data de 3.06.2019 minora a fost externată din Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța cu recomandarea de a urma un tratament de specialitate în timp ce pârâta, mama minorei, a rămas internată. După momentul externării, minora s-a reîntors la domiciliul bunicii materne cu privire la care, de asemenea, există informații că suferă de tuberculoză, fiind chiar factorul care a determinat îmbolnăvirea minorei. Potrivit rolii.ro, analizând cererea dedusă judecății prin prisma dispozițiilor legale anterior menționate, instanța apreciază că sunt întrunite condițiile de admisibilitate specifice acestei proceduri speciale, respectiv aparența de drept în favoarea reclamantului, urgența, caracterul vremelnic al măsurii și neprejudecarea fondului doar cu privire la capătul de cerere privind furnizarea informațiilor referitoare la starea de sănătate a minorei. Instanța apreciază că susținerile reclamantului în sensul că bunica maternă este purtătoare a virusului tuberculozei și care refuză administrarea unui tratament, este cea care a determinat îmbolnăvirea minorei, corespund realității în condițiile în care atât minora cât și mama minorei s-au îmbolnăvit doar după ce au început să locuiască cu bunica maternă a minorei. De asemenea, instanța apreciază că reîntoarcerea minorei la domiciliul bunicii paterne reprezintă un risc pentru sănătatea minorei, aceste împrejurări fiind pe deplin probate. ” Dispune ca locuința minorei născută la data de 22.08.2018 să fie stabilită la reclamantul .., în calitate de tată al minorei, până la momentul soluționării dosarului de fond nr..”, potrivit minutei judecătorești.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Depinde, sunt si unele mame iresponsabile, vor custodia copilului doar pentru alocatie si pensie alimentara,iar copiii sunt lasati la bunici, strabunici, matusi si ele, mandrele, pleaca la alt barbat sau in strainatate.Bineinteles sunt si exceptii de mame si de tati care atunci cand in cuplu apar neintelegeri se despart dar au custodie comuna asupra copiilor si se ocupa in continuare astfel incat copiii sa nu simta lipsa unui parinte.
3
0
...las aici niste cratime ---------
2
0
mamele incearca sa se razbune pe tati prin copii, nu conteaza ca copii sufera. vor numai banii tatilor si razbunare, sa instraineze copii de tati. am un prieten pe care il tinea nevastasa la usa
5
1
De obicei tatii lupta pentru custodia copilului, ca sa dea bine in ochii lumii. Dupa ce ii obtin, ii paseaza bunicelor, ca lor nu le pasa si nu se ocupa de copii.
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212