REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ICCJ a decis că nu sunt întrunite condiţiile pentru sesizarea CCR privind legea salarizării

ICCJ a decis că nu sunt întrunite condiţiile pentru sesizarea CCR privind legea salarizării

Replica API 10 iunie 2017 | 23:57 395

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în şedinţă, că nu sunt întrunite condiţiile pentru sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu legea salarizării. Procurorul general Augustin Lazăr a adresat, joi, scrisori preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintei ICCJ şi Avocatului Poporului pentru a sesiza CCR în legătură cu Legea salarizării, considerând că diferenţele de salarizare între procurori şi judecători sunt neconstituţionale, având în vedere că, în conformitate cu deciziile Curţii, "procurorii au, ca şi judecătorii, statut constituţional de magistraţi".

"Astăzi au fost convocate Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru discutarea unor eventuale elemente de neconstituţionalitate a Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În cadrul şedinţei s-a constatat că nu sunt întrunite condiţiile pentru sesizarea Curţii Constituţionale", anunţă, vineri, Înalta Curte de Casaţţie şi Justiţie.

Procurorul General Augustin Lazăr a adresat, joi, scrisori preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintei ICCJ şi Avocatului Poporului pentru a sesiza CCR în legătură cu Legea salarizării, considerând că diferenţele de salarizare între procurori şi judecători sunt neconstituţionale, având în vedere că, în conformitate cu deciziile Curţii, "procurorii au, ca şi judecătorii, statut constituţional de magistraţi".

"În cursul zilei de astăzi, 8 iunie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a transmis scrisori Preşedintelui României, Preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi Avocatului Poporului, în vederea sesizării Curţii Constituţionale, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. a) din Constituţia României cu excepţia de neconstituţionalitate a Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Considerentele avute în vedere sunt prevederile constituţionale cu privire la Ministerul Public, componentă a autorităţii judecătoreşti, precum şi deciziile Curţii Constituţionale potrivit cărora procurorii au, ca şi judecătorii, statut constituţional de magistraţi", anunţă Parchetul ICCJ, scrie News.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si nu doar el, trebuie facuta schimbare totala la varful institutiilor DNA si SRI iar cei vinovati exclusi si anchetati ptr. ceeia ce au facut pana acum !
1
0
au salarii de 14-15 milioane
1
0
Procurorii nu au statut de magistrati!
3
0
comvine corect convine, a-ti corect iti. ... nc.
0
1
auzi bai neica pu... ce nu-ti comvine ? nu crezi ca ai intrecut atributiile ce a-ti revin creazndute si tu statul ca si cucuveaua blestemata ? Ia vezi sa nu o urmezi imediat ce se termina cu ea !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108