REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

IMAGINI ȘOCANTE: animalul unei femei din Mangalia, SFÂȘIAT de doi câini de luptă!

IMAGINI ȘOCANTE: animalul unei femei din Mangalia, SFÂȘIAT de doi câini de luptă!

Replica API 13 ianuarie 2016 | 14:54 383

Poliția face verificări!

Poliția face verificări!

Imagini șocante! O femeie din Mangalia susține că nu mai are liniște de când unul dintre vecini și-a luat doi câini de luptă. Aceasta a precizat că sunt foarte agresivi și au sărit și la ea, dar mereu a fost apărată de cățelușa sa. Din păcate, de dată recentă, victimă a căzut chiar cățelușa, care a fost pur și simplu sfâșiată. Din câte se pare, nefericitul eveniment a avut loc la Neptun.

"Unde să sun pentru a pune capăt cruzimii unui vecin? Are doi câini de luptă și le dă drumul pe stradă, omoară tot ce prinde iîn calea lor. Acum doi ani aproape că era sa mă mănânce de vie, noroc cu cățeaua mea care a sărit pe ei. Pozele sunt făcute acum", a scris Florentina Oprea pe pagina sa de Facebook. Ulterior, femeia susține că a sunat și la Poliție și acum așteaptă să se ia măsuri. Potrivit informațiilor noastre, oamenii legii deja au efectuat verificări. Totodată, alte persoane de pe Facebook au încurajat-o să nu lase lucrurile așa și să lupte până la capăt.

Amintim că proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor din categoria raselor considerate periculoase trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Mai exact, accesul câinilor, precum şi al exemplarelor cu potenţial agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum şi în părţile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă. Dresajul şi antrenamentul câinilor sunt permise numai în centre speciale sau în alte locuri autorizate, stabilite prin hotărâre de către consiliile comunale, orăşeneşti. Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani. De asemenea, câinii trebuie să fie înregistraţi şi identificaţi prin tatuaj, pe cheltuiala proprietarului sau a deţinătorului temporar, menţionându-se codul în carnetul de sănătate şi în adeverinţa eliberată. Vorbim despre câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pitbull, Boerbull, Bandog şi metisii lor (câinii proveniţi din încrucişarea raselor) şi câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metisii lor. În plus, persoanele care nu depun documentele câinilor la Poliţie pot fi amendate cu sume cuprinse între 500 şi 1500 de lei. Persoanele care nu respectă condiţiile de deţinere a unui câine din această categorie (vârsta de 18 ani, să nu fi fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei, să aibă capacitate deplină de exerciţiu) pot fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 500 şi 1500 de lei. Stăpânii care îşi plimbă câinii (fără botniţă) în locurile publice se pot alege cu amenzi între 1500 si 3000 de lei. În acelaşi timp, proprietarii sau deţinătorii temporari de câini periculoşi sunt obligaţi să afişeze, acolo unde ţin animalele, o plăcută pe care să fie inscripţionat avertismentul “Câine periculos”. În caz contrar, aceştia riscă o amendă între 500 şi 1500 de lei şi lista continuă.

Citește și: Poliția din Neptun a deschis o anchetă în cazul câinilor de luptă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108