REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Imigraţie clandestină: 69 de albanezi arestaţi pe un vas de pescuit, în largul Angliei

Imigraţie clandestină: 69 de albanezi arestaţi pe un vas de pescuit, în largul Angliei

Replica API 20 noiembrie 2020 | 00:00 1054

Şaizeci şi nouă de cetăţeni albanezi suspectaţi că doresc să pătrundă clandestin pe teritoriul britanic şi trei membri ai echipajului au fost arestaţi pe un vas de pescuit în largul coastei estice a Angliei, au anunţat miercuri forţele de ordine, relatează AFP, citată de Agerpres.

Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii organizate, a deschis o anchetă pentru trafic de migranţi.

În urma unui pont, nava de 30 de metri a fost interceptată în largul Great Yarmouth, în cadrul unei operaţiuni comune cu serviciile de imigraţie şi poliţia de frontieră. Plecat din regiunea Ostende, în Belgia, şi interceptat marţi seară, vasul a fost escortat până în portul Harwich în primele ore ale zilei de miercuri.

Suspectaţi de ajutor acordat imigraţiei ilegale, trei membri ai echipajului - un leton şi doi ucraineni - sunt interogaţi de anchetatorii NCA.

Cei 69 de pasageri, toţi de naţionalitate albaneză, au fost arestaţi pentru infracţiuni la legile imigraţiei.

Potrivit directorului de investigaţii adjunct al NCA Craig Naylor, este vorba despre o "tentativă semnificativă de a eluda controalele la frontierele Regatului Unit". "Împreună cu partenerii noştri suntem hotărâţi să facem tot ce putem pentru a perturba şi destructura reţelele de trafic de fiinţe umane şi a le împiedica să-i exploateze pe migranţi", a adăugat el.

Traversările sau tentativele s-au înmulţit în ultimele luni, în condiţiile în care la sfârşitul anului se încheie perioada de tranziţie post-Brexit, iar guvernul britanic intenţionează să înăsprească regulile în materie de imigraţie, notează AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108