REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Impact încearcă să vândă ilegal reţeaua de apă din cartierul Boreal

Impact încearcă să vândă ilegal reţeaua de apă din cartierul Boreal

Replica API 18 iunie 2011 | 00:00 146

Proprietarii vilelor riscă să rămână fără apă

Proprietarii vilelor riscă să rămână fără apă

Reprezentanţii RAJA au convocat sâmbătă dimineaţa o întâlnire cu locatarii cartierului rezidenţial Boreal în vederea lămuririi situaţiei juridice şi pentru găsirea soluţiilor viabile şi legale în vederea stabilirii modalităţii de preluare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din cartierul constănţean. De câteva luni, SC Impact SA, firma care a construit cartierul Boreal, a reziliat contractul pe care îl avea cu RAJA. Până să se ia această decizie locatarii cartierului Boreal achitau facturile RAJA prin intermediarul SC Impact SA. Din momentul rezilierii contractului, cele două firme nu au ajuns la un numitor comun, iar locatarii au de suferit. Firma Impact a solicitat către RAJA să cumpere reţele de apă şi canal, însă conform legii RAJA susţine că nu poate cumpăra aceste conducte, dar în schimb le poate închiria. "În mod legal, ţevile ar trebui predate către Consiliul Local şi apoi către RAJA", au spus reprezentanţii RAJA, care au mai precizat că momentan nu au sistat alimentarea cu apă a cartierului Boreal, drept pentru care vor mai fi îngăduitori cu locatarii. De asemenea, avocatul RAJA susţine că în momentul de faţă locatarii au apă, dar s-a acumulat o datorie extrem de mare pentru neplata serviicilor prestate de furnizorul de apă, iar această situaţie trebuie rezolvată. Singura alternativă pentru a rezolva situaţia şi oamenii să beneficieze de apă este ca municipalitatea să cumpere de la Impact conducta de apă şi canalizare şi apoi RAJA să o poată concesiona astfel ca locatarii să poată plăti facturile direct la RAJA şi nu prin intermediari.

Întâlnirea dintre cele doua firme nu a avut nici un rezultat deoarece firma Impact se ambiţionează să vândă reţeaua de apă şi canal pentru care nu a făcut dovada că îi aparţine. SC RAJA SA consideră acest lucru o ilegalitate, iar dacă proprietarii ar dori să-si facă reţele individuale ar fi nevoiţi să plătească 20.000 euro. Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108