REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Împărtășania în vremuri de pandemie: ‘Biserica se va adapta treptat'

Împărtășania în vremuri de pandemie: ‘Biserica se va adapta treptat'

Replica API 17 martie 2020 | 00:00 981

Imagini cu credincioșii care primesc împărtășania cu o singură linguriță au născut controverse în spațiul public, în condițiile riscului foarte mare de infectare cu noul coronavirus. Reprezentanții Patriarhiei Române au precizat că Biserica se va adapta "treptat și responsabil" la realitatea dictată de actuala criză medicală.

„Biserica se va adapta treptat și responsabil, în funcție de evoluția situației, la realitatea dictată de actuala criză medicală, ca toate instituțiile importante din țară, respectând strict reglementările autorităților medicale”, a spus Vasile Bănescu, citat de Agerpres.ro.

La nivelul județului Constanța, enoriașii au fost îndemnați să discute cu duhovnicii, dacă au dubii cu privire la primirea împărtășaniei.

"Referitor la lingurința folosită la împărtășire, Patriarhia Română a emis un comunicat de presă, în care a arătat către cei care sunt în temeri, au dubii sau au conștiința neliniștită privind venirea la Sfânta Împărtășanie, să meargă și să discute cu duhovnicul lor. Pe această linie merge și Arhiepiscopia Tomisului. Recomandăm celor care au această problemă de conștiință să meargă să discute cu duhovnicii și lucrurile se vor rezola de la caz la caz", a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In lingurita cu impartasanie este Dumnezeu, iar unde e Dumnezeu nu e nici boala, nici intristare, nici frica. Curaj, El a facut cerul si pamantul. Sa ne imoartasim cat mai multi, este cel mai bun medicament mai ales in aceste vremuri.
3
2
Terminati dracului cu impartasania! Sunteti normali?
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272