REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

În 2020, au fost AMENAJATE peste 1700 de LOCURI de PARCARE în Constanţa

În 2020, au fost AMENAJATE peste 1700 de LOCURI de PARCARE în Constanţa

Replica API 3 ianuarie 2021 | 00:09 3437

În cursul anului 2020, în municipiul Constanța au fost amenajate 1724 de noi locuri de parcare. Multe dintre acestea au fost amenajate pe locurile vechilor garaje ce au fost demolate, însă au fost și parcări amenajate pe terenuri virane, destul de mari, cum este cazul celei din zona Galeriile Soveja și nu numai.

În Constanţa, criza locurilor de parcare se adânceşte, cetăţenii ajungând să-şi parcheze maşinile pe spaţiile verzi, chiar şi pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Cine este mai norocos şi a închiriat de la primărie un loc de parcare, poate dormi liniştit cu gândul că maşina sa este în siguranţă, iar cei care nu au apucat să închirieze, încă, un loc în care să-şi lase maşinile staţionate, continuă să se lupte în fiecare zi pentru locul de parcare.

Iată câte locuri de parcare au fost făcute în 2020

Cu toate astea, reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța ne-au declarat că în anul 2020, au fost făcute 1724 de noi locuri de parcare. Trebuie menționat și faptul că în cursul anului 2019, au fost construite 2263 de locuri noi de parcare.

Noi locuri de parcare în locul garajelor demolate

Foarte multe dintre locurile de parcare realizate în cursul anului 2020, au fost făcute pe locurile vechilor garaje ce au fost demolate. De exemplu, locul viran situat în spatele blocului LT 2 de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu a devenit de nerecunoscut. Zona înțesată de garaje a fost transformată în luna martie a anului 2020 într-o parcare modernă, după ce au fost desfășurate lucrări de consolidare și de asfaltare a terenului. Totodată, echipele Confort Urban SRL au intervenit și asupra terenului eliberat de garaje în zona Trocadero, în dreptul blocului LV 31. Menționăm că acestea nu au fost singurele parcări realizate în locul garajelor demolate.

Parcare cu 320 de locuri în zona Galeriile Soveja

În data de 11 septembrie, Primăria Constanța a dat în folosință una din cele mai ai parcări din municipiu. Aceasta este compusă din 320 de locuri, iar proiectul de anvergură a dus la reconfigurarea totală a zonei delimitate de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic. „Vorbim despre un proiect amplu derulat de Primăria Municipiului Constanța prin Confort Urban.

A fost practic amenajată de la zero, pentru a răspunde nevoilor locuitorilor din zonă. Parcarea începe de pe strada Dionisie cel Mic și continuă către strada Ștefăniță Vodă unde a fost amenajată și o buclă de întoarcere pentru autobuzele CT BUS care deservesc linia 44”, a precizat Daniel Vlăescu, reprezentantul Confort Urban.

Parcare cu 500 de locuri, amenajată pe strada Tulcei

În data de 15 septembrie, era anunțată o nouă parcare, cu aproximativ 500 de locuri, ce va fi amenajată pe strada Tulcei, în zona școlii 36. “Venim cu vești bune pentru locuitorii orașului, o nouă parcare cu peste 470 de locuri, destinată celor care locuiesc în zona delimitată de străzile Badea Cârțan și Tulcei. Amenajarea este completă cu zone dedicate pentru pietoni, zone speciale pentru persoanele cu dizabilități dar și amenajări urbanistice acolo unde ne permite locația”, spunea la acel moment Daniel Vlăescu.

Parcare cu peste 100 de locuri, în Mamaia Nord

În ultima lună din anul 2020 a mai fost dată în folosință o parcare de 104 locuri, dintre care 4 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități, în Mamaia Nord. Amplasamentul a fost construit pe locul unui teren viran, pe o suprafața de peste 2400 de metri pătrați.

Primăria face apel la asociațiile de proprietari pentru amenajarea a noi locuri de parcare

Vă reamintim că în vederea elaborării strategiei de suplimentare și amenajare a locurilor de parcare din municipiu, Primăria Constanța, prin Direcția Gestionare Servicii Publice, solicită sprijinul asociațiilor de proprietari din oraș. Administratorii sunt rugați să comunice municipalității numărul locurilor de parcare (inclusiv locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități) necesar membrilor asociației.

Informațiile solicitate pot fi trimise pe mail la adresa: parcari@primaria-constanta.ro sau prin poștă, la adresa: Strada Ștefan Mihăileanu, nr.10, în atenția Biroului Siguranța Circulației Urbane și Parcări.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bagati parcari cu plata, dar nu plata de acum 20 lei pe luna . 300 minim si scapam se nebunia asta cu masini, parcari
2
0
Astea sunt facute de fagadau!
2
1
Lapoarta4 intre bl H8, blH9 stdionul Portul si malul portului este un imens maidan de cca 30 de ani,sursa de infectie din cauza gunoaior de tot felul aruncate de constantenii nostri civilizati! Cate locuri de parcare s-ar putea face acolo?o
4
0
Bravo PSD bravo Fagadau
6
8
unde parcul cand reamenanjati locurile de parcare. traficul este atat de mare incat nici nu poti parca fara sa blochezi o banda.
2
1
Ma repet si o sa o fac tot timpul. In ficare cartier gasit un loc,daca nu daramat un bloc cipanez fara autrizatie,ca sunt destule, si construite parcari de 7 etaje2plus 5 si desfiintate parcarile cu plata din fata blocului unde primul venit sa fie primul parcat sau llasate asa si plata sa fie de 170 lei in parcarile construite si 800 lei in parcarile si fata blocului...totul se face cu fonduri eu. ....daca vrei,poti!hai nea chitac ,la treaba...
12
0
le demolam si pe alea
2
2
Pentru noile parcari felicitari administratiei fagadau. Vrem nu vrem meritele in aceasta privinta apartin fostului primar. Pacat ca s-a trezit in ultima parte de mandat. Putea face mai mult mai mult. A se vedea Oradea si Cluj. Asteptam ca si noua administratie sa demonstreze prin fapte ce poate. Pana acum nu prea se vede nimic...
7
6
la cluj umbla cainii cu covrigi in coada, deja primarul se chinuie sa faca traseul metroului printre parcarile subterane!!!
3
5
sari cu gura sa spui ca tu le-ai facut in frunte cu primul raspandac de covid din cta, VERGIL. Multa multa multa muie malariei galbene
5
11
Va laudati ca ati facut 1700 locuri de parcare, dar in zona Soveja - langa cimitirul Anadalchioi PT 53 dupa demolarea garajelor la foc automat in martie 2019 a ramas o imensa groapa de gunoi- focar de infectie .....!!! Chiar nu aveti de gand sa faceti CEVA in aceasta zona?
10
2
peste tot betoane, au mancat mai mult de 5hectare de spatii verzi! La Cluj se fac parcari subterane, ori supraterana, dar, asa e cand se ocupa repetentii de administratie! Ma intreb cate autorizatii de construire au avut? Curtea de conturi de face!??!! Cine verifica calitatea lucrarilor! Praf in ochii!
14
1
Chitac nu va face macar un loc de parcare... Se va razbuna pe constanteni....
8
9
are dreptate. In general au retrasat parcarile si au micsorat numarul de masini care parcau acolo. Directorii de la Confort Urban sunt niste pesedisti carora nu le pasa de cetateni si de sugestiile oamenilor.
18
4
Confort urban, verifica si parcarile existente unde marcajele nu mai sunt vizibile si retraseaza le!
12
1
Multumim dl fagadau pt parcari
14
15
Formularea corecta ar fi ca au fost trasate peste 1700 de locuri de parcare. Nu am vazut nicaieri sa se construiasca o parcare.
27
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468