REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

În aşteptarea turiştilor... ZONA PENINSULARĂ a fost pusă la punct de poliţiştii locali constănţeni!

În aşteptarea turiştilor... ZONA PENINSULARĂ a fost pusă la punct de poliţiştii locali constănţeni!

Replica API 13 iunie 2018 | 23:36 231

Zona Peninsulară a oraşului Constanţa a fost pusă la punct de poliţiştii locali constănţeni. Pentru a lăsa o impresie frumoasă turiştilor care vin vara aceasta la malul Mării Negre pentru a-şi petrece vacanţa, autorităţile locale s-au mobilizat în încercarea de a aranja oraşul nostru începând cu Piaţa Ovidiu şi tot ce se află pe raza Zonei Peninsulare Constanţa. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal ai Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic pentru a face verificări în teren în ceea ce privește modul în care sunt întreținute imobilele de pe raza municipiului Constanța.

Astfel, în perioada 01.02.2018- 25.05.2018, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au efectuat un control tematic pentru verificarea respectării normelor referitoare la protecția mediului în zona Peninsulară a orașului, punându-se accent pe identificarea problemelor reprezentate de neasigurarea unei permanente stări de curățenie în incinta proprietăților și neîntreținerea fațadelor clădirilor amplasate în zona menționată anterior .

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și a încălcării prevederilor H.C.L nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață.

Proprietarilor de clădiri din zona respectivă li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal de constatare și sancționare a contravenției măsurile și recomandările organelor de control, stabilindu-se și termene pentru remedierea situațiilor de fapt constatate și anume renovarea fațadei ori a zidurilor imobilelor cu respectarea actelor normative în vigoare.

În urma somațiilor emise de către echipa de control 6 proprietari de imobile au montat plasă de protecție pe clădirile existente de pe Bdul Tomis, Str.Revoluției din 22 Decembrie, Str.Traian și 3 operatori economici din Piața Ovidiu și-au renovat fațadele imobilelor de alimentație publică.

De asemenea, 3 imobile situate pe bulevardul Tomis și str.Dragoș Vodă au fost supuse supraimpozitării conform prevederilor H.C.L nr.27/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în municipiul Constanța în categorial clădilor și terenurilor neîngrijite.

Cablurile inactive și căzute pe tronsonul str.Ecaterina Varga-str.Vasile Alecsandri și Aristide Karatzali au fost îndepărtate.

Ca și măsură preventivă, recomandăm persoanelor fizice sau juridice să ia măsuri de igienizare și renovare a fațadei, acoperirea cu plasă a clădirii ori cu mesh, unde este cazul.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai cretinilor nu vedeti in fata ochilor numai hoti si spagari ia respectati voi legea si sa vedeti cum sa indreapta lucrurile puneti mana pa carte indobitocitilor.
2
0
Militienii locali se pricep la actele unei firme? Militienii iti cer direct spaga, ca sa nu te amendeze.
3
3
Deocamdata au reusit sa scape de tiganii de pe zonele de promenada. Sa vedem cat tine minunea.
5
1
Fix in spatele Catedralei exista o vila in care stau abuziv 3 generatii de colorati ce isi fac nevoile direct pe geamurile care nu mai sunt pt ca le-au ars asta iarna. Dar pe aia nu ii vad primaru si locala ca doar il voteaza.
5
0
Comunitarii se plimba non stop prin fata Spit-ului de pe Sulomna dar nu vad pietrele care au fost puse sa inchida soseaua pt Street Food Festival si care sunt tot acolo.Acele pietre s-au spart si sunt imprastiate pe sosea.Nu exista zi sa nu intre vreo masina in ele.Multumim primariei si Pol Comunitara
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108