REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În atenţia celor care cumpără terenuri în Valu: VERIFICAŢI la primărie ce achiziţionaţi! Puteţi lua ŢEAPĂ!

În atenţia celor care cumpără terenuri în Valu: VERIFICAŢI la primărie ce achiziţionaţi! Puteţi lua ŢEAPĂ!

Replica API 13 octombrie 2017 | 23:57 382

sursa foto Facebook

În urmă cu mai mulţi ani, în comuna Valu lui Traian o problemă extrem de gravă ajungea în atenţia autorităţilor: în plină dezvoltare, când se înălţau case una după alta, mai mulţi cetăţeni s-au trezit că au fost înşelaţi cu locuinţe care erau departe de a fi „vis”! Ne referim la acele construcţii fără fundaţii, pe care oamenii le-au cumpărat crezând că fac o afacere bună. S-au lămurit ulterior ce ţeapă au luat. Scandalul s-a stins între timp, la fel, dezvoltarea comunei a continuat, alte şi alte construcţii fiind ridicate.

Nu au mai existat reclamaţii pe seama constructorilor inconştienţi, însă acum există un alt inconvenient, constatat de persoane care s-au grăbit sîă se alăture localităţii, cumpărând aici loturi de teren pentru care au primit asigurări că vor putea construi. Naivitatea însă costă! Cei care nu au verificat cu atenţie ce loturi de teren le vând diverşi proprietari, au constatat că au parte de pământ numai bun pentru agricultură, adică extravilan, nicidecum intravilan! Primăria Valu lui Traian atrage atenţia, cu această ocazie, că cei care doresc să cumpere terenuri în comună trebuie să verifice înainte se a semna tranzacţia.

„Atragem atenţia cu privire la lotizările ce se execută sau au fost executate în extravilan. Deşi am emis avertizări constante, în ultimii ani tot mai multe persoane vin la primărie pentru a se plânge că au achiziţionat un lot de teren şi abia ulterior au aflat că acesta face parte din extravilan şi nu se poate construi pe el. Atragem atenţia persoanelor interesate să achiziţioneze un teren pentru construcţie în Valu lui Traian să verifice cu atenţie documentele puse la dispoziţie de vânzător şi să se asigure că ceea ce cumpără este ceea ce au vizionat efectiv în teren.

De asemenea, aceştia au posibilitatea solicitării unui certificat de urbanism de la sediul primăriei. Acest documente le va certifica în mod oficial regimul terenului pe care doreşte să îl cumpere. Certificatul poate fi solicitat de orice persoană interesată, fiind necesar doar un extras de carte funciară de la promitentul vânzător”, a precizat primarul comunei, Florin Mitroi.

„Un alt aspect, la fel de important, este solicitarea de astfel de certificate în condiţiile în care se cumpără un imobil cu acces dintr-o alee, nu dintr-o stradă principală. Atenţie, primăria nu face investiţii în reţele utilitare/infrastructură pe aleile private”, a mai transmis Florin Mitroi.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108