REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

În atenţia constănţenilor: inspectorii ISU fac controale.... în boxele blocurilor!

În atenţia constănţenilor: inspectorii ISU fac controale.... în boxele blocurilor!

Replica API 22 aprilie 2016 | 00:00 3422

Constănțenii pot spune „adio” începând din luna mai, beciurilor din bloc. Cele mai multe blocuri din Constanța au în dotare și boxe, care de cele mai multe ori sunt pentru fiecare apartament în parte. Evident acest lucru este o bucurie pentru cei care dețin o astfel de boxă la subsolul blocului, deoarece este un spațiu în plus de depozitare. Cei mai mulți țin biciclete, cauciucuri, cărți, borcane cu dulceață, murături ș.a. Cu toate acestea puțin dintre locatarii blocului știu ce au voie și ce nu să dețină într-un astfel de beci.

Tocmai din această cauză în această perioadă la mai multe scări de bloc din Constanța a apărut la avizier un anunț prin care locatarii blocurilor sunt rugați ca până la sfârșitul lunii aprilie, toate holurile de la subsolul blocurilor să fie aduse la stadiul inițial, deoarece la sfârșitul lunii mai Inspectoratul pentru Situații de Urgență va executa un control. Control vine ca urmare a faptului că mulți dintre cetățeni nu știu ce au voie și ce nu, să țină în boxa proprie. Astfel, pentru prevenirea unor posibile incendii și pentru ușurarea intervențiilor rapide a echipajelor specializate, toți propietarii de apartamente, dar și chiriașii sunt rugați să facă curat în boxe. De asemenea, din boxele individuale trebuie să fie eliberate toate lichidele și obiectele ușor inflamabile, care pot provoca incendii mai ales în sezonul cald. Conform normativului de securitate la incendiu a construcțiilor în subsolurile clădirilor civile (publice) supraterane nu este admisă dispunerea unor spaţii sau încăperi cu pericol de explozie, cu substanţe sau produse explozive, ori gaze lichefiate. De asemenea, nu sunt admise lichide combustibile cu temperatura de inflamabilitate sub 55°C în alte locuri decât în cele special amenajate şi marcate, în cantităţile şi condiţiile stabilite. 4.1.72. Porţiunile subterane (subsolurile) ale clădirilor, vor respecta condiţiile de încadrare în gradul de rezistenţă la foc al clădirii supraterane, conform prevederilor normativului. Încăperile şi spaţiile tehnice dispuse în subsolurile clădirilor civile (publice), vor fi proiectate şi realizate conform prevederilor prezentului normativ şi ale reglementărilor tehnice specifice, asigurându-se evitarea izbucnirii unor incendii la acestea, şi propagarea fumului şi a focului la clădirea supraterană şi la vecinătăţi. Daniel Petrov, șeful ISU Dobrogea a declarat că inspectorii vor merge în controale pentru a verifica situația securității în caz de incendiu. „Se execută controale pe linia seurității la incendiu, nu dacă sunt boxele încuiate sau se încalcă vreo regulă.” a afirmat Daniel Petrov.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108