REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În atenţia Gărzii de Mediu: gunoaiele Constanţei se lăfăie pe câmp

În atenţia Gărzii de Mediu: gunoaiele Constanţei se lăfăie pe câmp

Replica API 21 aprilie 2012 | 00:00 110

Munţi de mizerie, la Agigea

Munţi de mizerie, la Agigea

În cazul în care urbea constănţeană suferea la capitolul obiective turistice, iată că acum nu mai este cazul. Până şi monumentele istorice lăsate în paragină sau chiar lipsa acestora a fost eclipsată. De văzut nu mai rămâne decât reacţia turiştilor. În cazul în care vă întrebaţi care este "marea minune", iată că misterul a fost desluşit: munţii de gunoaie care par să nu deranjeze instituţia abilitată să sesizeze astfel de situaţii, şi anume Garda de Mediu.

Constănţenii nu mai au nevoie de pubele pentru gunoi, dar nici de serviciile firmelor de salubrizare. Hotărârea au luat-o singuri şi se pare că a trecut ceva vreme de atunci, întrucât noua groapă de gunoi a oraşului s-a dezvoltat chiar la ieşire, spre Agigea. Nesiliţi de nimeni şi, credem noi, în deplinătatea facultăţilor mintale, constănţenii au început să depoziteze de la pet-uri, moloz, ambalaje alimentare cât şi alte resturi menajere, ieşirea din oraş fiind transformată în pubelă publică. Dat fiind faptul că lumea este înclinată să evolueze, din toate punctele de vedere, tindem să credem că în cazul de faţă lucrurile s-au întors pe dos, au greşit traiectoria şi au luat-o îndărăt. Neclară este, totuşi, perioada istorică în care am ajuns, întrucât situaţia dată ar indigna până şi epoca de piatră. Cam aceasta este imaginea reprezentativă a urbei, gunoi şi iar gunoi, care deja a acoperit spaţiile verzi, a îmbrăcat câmpurile, până şi căile ferate. Că nimeni nu ia nici o măsură, nu mai este nici o noutate, însă cei care recurg la astfel de gesturi nu se gândesc la sănătatea lor, ce să mai vorbim la a celor din jur. Aşadar, turistul care este hotărât să vină pe litoral, fie că intră cu trenul prin Palas, sau pe la Agigea, munţii de gunoi vor fi primele obiective turistice ce îi va ieşi în cale. Şi dacă sezonul estival se va amâna puţin, cu siguranţă se vor forma deja peşteri, văi, dealuri poate şi palate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108