REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În atenţia şmecherului cu Audi care a ocupat tot trotuarul!

În atenţia şmecherului cu Audi care a ocupat tot trotuarul!

Replica API 20 august 2016 | 00:00 309

O mămică, revoltată că nu a avut loc să treacă cu căruciorul

O mămică, revoltată că nu a avut loc să treacă cu căruciorul

Este incredibil ceea ce se întâmplă pe străzile Constanței! Șoferii nu au nici un fel de discernământ și bun simț astfel, parchează după cum îi taie capul. În mod normal nu ai voie să parchezi pe trotuar dacă nu lași spațiu suficient pietonilor, dar pentru că nu sunt destule locuri de parcare, staționarea pe trotuar a devenit ceva la ordinea zilei. Problema este că șoferii nu se gândesc și la pietoni și preferă să parcheze autoturismul cât mai aproape de clădiri.

Acesta este și cazul conducătorului auto din imagini, care și-a parcat mașina în cel mai neșimțit mod, pietonii fiind nevoiți să meargă pe stradă. O mămică din Constanța a făcut publice aceste poze, după ce s-a aflat în imposibilitatea de a trece cu căruciorul pe trotuar. ''Mergem pe șosea cu căruciorul că pe trotuar nu avem loc din cauza celor care nu cunosc legislația rutieră'', a scris mămica.

Iată ce spune legislația în vigoare

Potrivit Codului Rutier, articolul 72, litera 7: „Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lăţimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor trebuie să fie de cel puţin un metru“. Cu alte cuvinte, Codul Rutier spune că un şofer poate parca pe trotuar doar dacă acolo există, mai întâi, un indicator rutier cu parcarea permisă şi dacă lasă minimum un metru distanţă între maşină şi marginea opusă a trotuarului.

Pentru ca acest Cod Rutier să poată fi pus în aplicare a fost nevoie de aprobarea HG nr. 1391/2006, adică „Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. La articolul 142, litera ni se arată: „Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonilor“.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108