REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În atenţia şoferilor: bacalaureatul, periculos în trafic!

În atenţia şoferilor: bacalaureatul, periculos în trafic!

Replica API 30 mai 2014 | 00:00 168

Anul trecut, 30 de teribilişti au blocat circulaţia

Anul trecut, 30 de teribilişti au blocat circulaţia

Poliţiştii rutieri constănţeni trag un semnal de alarmă, atenţionând şoferii cu privire la perioada ce va să vină întrucât elevii de liceu vor tinde să devină teribilişti. Cum perioada examenului maturităţii se apropie cu paşi repezi, şoferii trebuie să dea dovadă de atenţie în trafic. Şi asta pentru că, după cum bine ne amintim, anul trecut, în aceeaşi perioadă, 30 de tineri, fericiţi că au luat examenul de bacalaureat, au făcut circ în trafic.

"În acestă perioadă, liceenii trăiesc un moment foarte important din viaţa lor, absolvirea liceului şi îşi pot manifesta bucuria şi printr-un comportament care poate tulbura ordinea şi liniştea publică şi care poate pune în pericol siguranţa acestora, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic. Având în vedere că, prevenirea accidentelor de circulaţie şi asigurarea unui climat de siguranţă în traficul rutier reprezintă o prioritate a poliţiştilor, în această perioadă, Serviciul Rutier Constanţa desfăşoară o campanie de conştientizare a tinerilor prin care se atrage atenţia asupra manifestărilor neconforme cu normele sociale desfăşurate în trafic şi a faptului că, acestea pot pune în pericol viaţa şi integritatea tinerilor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, fiind sancţionate conform legii. Totodată, prin această campanie se doreşte conştientizarea consecinţelor propriilor acţiuni, responsabilizarea şi înţelegerea drepturilor, obligaţiilor şi libertăţilor pe care le are fiecare persoană", au precizat reprezentanţii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

De asemenea, amintim faptul că, în anul 2013, în perioada similară, un grup format din 30 de absolvenţi de liceu a fost sancţionat contravenţional de poliţiştii rutieri cu amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru nerespectarea normelor rutiere, respectiv au circulat pe străzile municipiului Constanţa claxonând, fără motiv şi nu purtau centura de siguranţă, iar pasagerii erau ieşiţi în afara caroseriei autovehiculelor. "Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto şi celorlalţi participanţi la trafic să respecte legislaţia rutieră, astfel încât să nu afecteze traficul rutier şi nici să nu pună în pericol siguranţa acestuia", au mai spus poliţiştii rutieri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108