REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

În ciuda piedicilor, Palaz și Stelian Ion vor găsi o formulă comună

În ciuda piedicilor, Palaz și Stelian Ion vor găsi o formulă comună

Virgil STOIAN 19 martie 2024 | 00:00 1888

Decizia Biroului Electoral Central (BEC) de respingere a protocolului Alianței Dreapta Unită (ADU) a adus nemulțumiri din partea partidelor care compun această alianță, care acuză presiuni politice din partea PSD. ADU a depus contestație împotriva acestei decizii, însă judecarea acesteia s-a amânat. Stelian Ion, președintele USR Constanța, și cu Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța, spun că vor găsi o formulă pentru a merge înainte la alegerile locale.

in ciuda piedicilor, Palaz si Stelian Ion vor gasi o formula comuna

Astăzi, pe umerii judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stă viitorul alianței formată din PMP-USR și Forța Dreptei, alianță respinsă, recent, de BEC. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic şi vizează excluderea Opoziţiei de pe buletinul de vot, sunt de părere liderii partidelor amintite mai sus și speră că magistrații vor judeca just și vor anula decizia BEC. Nici la Constanța nu este liniște, dar președintele USR  Stelian Ion, crede că Înalta Curte va da o soluție favorabilă pentru înscrierea ADU în campania electorală: „În 2019-2020, PSD a făcut tot posibilul să blocheze înscrierea Alianței USR-PLUS înainte de campania electorală. În 2024, PSD+PNL fac tot posibilul să își creeze avantaje electorale: mai întâi au comasat alegerile, iar acum, în mod halucinant, blochează înscrierea Alianței Dreapta Unită în competiția electorală. În 2020, am câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție într-o speță similară. Legislația nu s-a schimbat între timp. Avem așadar, așteptarea legitimă ca și de data aceasta soluția să fie una favorabilă la ICCJ. În orice caz, observăm disperarea celor din PNL+PSD de a pune mâna cu totul pe țară, de a fura viitorul copiilor noștri, prin tot felul de abuzuri. Nu ne lăsăm! Într-o formă sau alta vom merge mai departe în această formulă pentru a proteja viitorul acestei țări”, a transmis acesta.

in ciuda piedicilor, Palaz si Stelian Ion vor gasi o formula comunaStelian Ion

Este o nemernicie

La rândul său, președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, este sigur că vor avea câștig de cauză la Curtea Supremă: „Este o nemernicie. Știți cum se spune: «Nu dai cu pietre decât în pomul care face roade.» Dacă într-adevăr nu contam pe eșichierul politic, mă refer la ADU, ne-ar fi lăsat în pace. Dar se pare că ADU este o alternativă pentru dreapta din România și se face orice e posibil pentru a fi blocați, pentru că, dacă ADU crește PNL, va avea istoria PNȚ, pentru că oricum ăsta e drumul PNL-ului. Eu am încredere în judecători și sunt convins că aceștia nu vor face politică și ne vor admite plângerea. Nu văd care este motivarea. Cum să spui că Orban, de la Forța Dreptei, nu e validat într-un congres? Păi Simion de la AUR a făcut congres? E identic, așa că nu ai cum să faci diferențe. Este o opresiune stalinistă pe care o face PSD-ul, împotriva forțelor de dreapta. PNL este copilul sărac din marea clasă politică socialistă. Vom ajunge să ne calificăm pentru concurență reală chiar la prezidențiale. Ghinionul nostru este că la ora actuală, PSD-ul are control pe toate instituțiile statului și pățim ce pățim. Oricum nu vom ceda. Avem și variante alternative, nu vor scăpa de noi. ADU are un personal TESA foarte bun”, a declarat Palaz.

in ciuda piedicilor, Palaz si Stelian Ion vor gasi o formula comunaClaudiu Palaz

Reamintim că Biroul Electoral Central a respins înregistrarea alianței electorale Dreapta Unită, formată din partidele USR, PMP și Forța Dreptei, pentru alegerile din 9 iunie.

in ciuda piedicilor, Palaz si Stelian Ion vor gasi o formula comuna

Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în BEC, a fost cel care a solicitat respingerea protocolului de constituire a Alianței Dreapta Unită (ADU).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Să voteze mama voastră Palaz. Așa că eu USRist de 7 ani, votez mai bine PSD decât un terchea-berchea. Nu sunt în USR pentru Palaz, nu vreau să văd sau sa coalizat cu Așa ceva.
1
0
Lapuseanu fara locuri de parcare? ma pis pe locurile tale de parcare, cred ca e singurul loc din Constanta care arata bine, aduce a oras european. Vrei primaria sa ti faca loc de parcare? crezi ca in Rotterdam primarul face locuri de parcare pt cetateni?de ce crezi ca merg cu bicicletele sau cu autobuzul? cu masini in stanga, dreapta, firme la parter de bloc, orasul asta arata a ciuciunghezia sau Liban, chiar nu vreti sa ne civilizam?
3
7
Stelica, asocierea cu rahatul ala de Palaz iti va fi fatala! p*****a inspiratie ai avut. Te mananca WC la micul dejun...
7
1
doi idioti!
8
1
Cu tot trecutul lui si cu tot ceea ce a facut este un bun organizator!
3
4
FORTZA CLAUDIU
2
8
Este pe primul loc in sondaje dar POATE SA FIE BATUT DACA IESIM LA VOT! LAPUNSEANU ESTE FARA LOCURI DE PARCARE DUPA ALEGERI!
7
4
Ashtia nu au altceva in capetele alea seci pe care le port pe umeri decat cum sa faca sa fure cat mai mult din banul public,defapt astora doi ca si altor politicieni nici nu li se pare ca fura cand ei fura pentru ca ei nu se raporteaza la lege ci la ceilaltzi politicieni care au avut puterea inaintea lor,altfel zis ei shtiu ca fura dar legea nu este pentru ei cum nu a fost nici pentru ceilaltzi care au avut puterea pana acum,am auzit asta de mii de ori cand PSDisti spuneau despre PNLishti:"pe oameni noshtri ii vedetzi dar pe PNLishti dece nu ii vedetzi ma ?",asta este doar un exemplu,dar oameni din toate partidele asha se compara cu altzi din alte partide, ei la furt se raporteaza;apropo shtie cineva dspre ce fel de handicap sufera Stelian Ion,caci s-a folosit de statutul de handicapat pentru ca sa ii dea Mazare o garsoniera din alea destinate persoanelor defavorizate din orashul Constantza.
7
4
Nu voi vota nici o formula in care apare Palaz. Cred ca nu au uitat constantenii cum a jefuit orasul hahalera asta. Inclusiv faptul ca si-a incorporat abuziv in curtea vilei o bucata de drum public!
19
1
daca un fost ministru al justitiei nu stie sa intocmeasca niste acte.....
15
2
Veșnicul candidat,Palaz. Tot încerci sa ajungi în vârf,faci diverse combinații dar tot maxim consilier ajungi!! Mergi la Pietreni și ai grija de ferma,este cea mai buna soluție pt tine,și poate ai șanse sa ajungi primar acolo,deși nu cred ca te vor alege nici măcar locuitorii acelei comune!
18
1
Domnu Palas, mai dati o mana de ajutor Regiei de Drumuri si scapati-ne de cohoarda galbena de jumulitori!
2
8
daca si de Mitroi un primarel de comuna va este frica ce sa mai zic ....DA va este frica sa va luptati cu el pentru ca mulgeti impreuna RAJA e vorba de combinatii nu de politica sau de candidati ! Daca PSD vrea sa castige sa puna la primarie un candidat real si la CJ la fel ...PNL poate fi batut cu Chitac si Mitroi ...doar imaginea si puterea de cumparare a presei ii fac sa fie invincibili ..in realitate PSD poate castiga DACA VREA
7
4
Vor sărmani posturi căldute la stat,sărmani. Kkmaş pă fata vostra. Tre sa trăiască si ei hai hai alegeți.Vavaslamuiedejegosiordinari
11
1
Normal k v or gasi o solutie împreună fac o felatie la acelasi penis. Eu nu ii vreau unul baga dinti altul molfaie nu gît e cum trebuie.Doua lapte feminine
10
2
Daca nu mai sunt in politica ajung muritori de foame.
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108