rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

În loc să-l DEA AFARĂ pe VÂNTURACHE, FĂGĂDĂU e MÂNDRU de INCOMPETENȚA lui

Există voci, și nu sunt deloc puține, care acuză modul haotic în care se construiește în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia. Principalele nemulțumiri sunt adresate administrației locale, care nu a găsit până în 2020 o linie unitară pe care să o stabilească antreprenorilor, nemaivorbind că orașul de la malul mării nu are nici măcar până în acest moment Planul Urbanistic General actualizat.

„E mândru de Vânturache, ce vedem în prezent în Constanța e de pe vremea lui Radu Mazăre”

Decebal Făgădău este mulțumit de modul în care lucrează actualul arhitect șef al municipiului, Radu Mihai Vânturache, și spune că ce vedem în prezent în Constanța este ce a sădit administrația locală în urmă cu 10 ani, adică de pe vremea ’domniei’ lui Radu Mazăre.

„Ce culegem astăzi este ce am sădit în urmă cu 10 ani. Cam asta înseamnă urbanismul și normalitatea. Mă bucur că, de când sunt primar, Direcția de Urbanism și-a mărit atât numeric, cât și calitativ echipa și competențele. Sunt mândru de Radu Vânturache și niciodată nu o să mă ascund în spatele cuiva din echipa mea. Nu mă voi ascunde în spatele unui funcționar public. Îmi asum și înjurăturile pe care și le ia Radu Vânturache și îmi pare rău pentru mizeriile pe care i le fac unii constănțeni, că îi zgârie mașina sau că îl înjură prin articolele pe care le scrieți dumneavoastră.”, ne-a răspuns Decebal Făgădău, primarul Constanței.

„Se spunea că, înainte, concursurile erau organizate pe pile și cumetrii”

Radu Mihai Vânturache este arhitectul-șef al municipiului Constanța începând cu 30 august 2016. A absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București. Cât despre Planul Urbanist General, acesta a fost făcut în anul 1999, nemaiavând, în prezent, nici o legătură cu realitatea. Întrebat de ce a fost nevoie ca o persoană care nu cunoaște Constanța și istoria acestui oraș să fie numită într-o asemenea funcție, Decebal Făgădău a replicat că acest aspect este o dovadă de normalitate.

Radu Vânturache

„La concurs este liber să se înscrie oricine care întrunește condițiile prevăzute în anunț. Tocmai de aceea Radu Vânturache s-a înscris la concurs. Faptul că cineva dintr-un alt oraș a venit la Constanța, la examen, este o dovadă de normalitate și de sănătate. În general, înainte, când dumneavoastră nu erați preocupat de aceste subiecte, se spunea că nu are rost să te duci la concurs, că sigur este aranjat, este pe pile și își angajează cineva ruda. În momentul de față, Radu Vânturache, absolvent de Urbanism la Ioan Mincu, cea mai prestigioasă Universitate din România, doctorand, președintele Structurii Specializate a Asociației Municipiilor din România, este cel care alături de Banca Mondială a făcut caietul de sarcini pentru PUG, a supervizat liniile de dezvoltare ale orașului și este la fel de asumat ca mine pentru efectele negative ale lipsei de profesionalism din trecut.”, ne-a mai explicat Decebal Făgădău.

„Eu nu mi-am adus arhitect din altă parte, am organizat concurs”

Așa cum puteți observa în urma unei scurte plimbări prin oraș, Constanța duce o lipsă acută de spații verzi. Mai mult decât atât, în loc să se îngrijească pentru a avea cât mai mult spațiu verde, administrația locală a dat și dă în continuare undă verde pentru construcții care, fie au micșorat din suprafața parcurilor existente, fie sufocă și mai tare cu betoane un oraș ce respiră din ce în ce mai greu.

Se jură că nu a pierdut contactul cu oamenii

„Îmi place foarte mult că ați devenit preocupat în ultimii patru ani de modul în care se construiește în Constanța și de comptențele Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța. În momentul în care am devenit primar, arhitectul șef de la acea dată și-a dat demisia, înțelegând că nu avem o viziune comună. Legea spune că se organizează concurs. Cu alte cuvinte, primarul nu-și aduce pe cine vrea el, așa cum insinuați dumneavoastră. Eu nu mi-am adus arhitect din altă parte, ci am organizat concurs, după toate regulile specifice funcției publice, cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publice.”, ne-a lămurit Făgădău.

„Nu există primar din istoria post-revoluționară a Constanței care să fi fost în Palazu Mare, în Poarta 6, în Faleză Nord, Tomis Plus, în toate cartierele, atât de mult cât am fost eu. Vă pot spune toate străzile și aici fac prinsoare cu orice alt contracandidat, dacă reușește să mă ducă pe o stradă pe care eu nu am fost sau la o comunitate căreia să nu-i cunosc problemele. Nu am pierdut în nicio secundă contactul cu oamenii, poate că nu am avut cea mai bună relație cu media, cu presa și nu am fost atât de prezent în mediul online.”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Vizavi de relația mai puțin strânsă cu reprezentanții mass-media, Decebal Făgădău a argumentat că a fost o decizie asumată pentru ca orașul să nu mai aibă un primar cu o supraexpunere mediatică, așa cum a fost cazul fostului primar Radu Mazăre. Făgădău spune că a preferat ca în mandatul său primarul să aibă o subexpunere mediatică, astfel încât să se vorbească mai puțin despre edil și mai mult despre Constanța.

Sorin HULUBEI

vineri, 21 august 20205438
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

02Roman GERMANIZAT(21 mar 02:00)
Gunoaie ati fost, gunoaie veti ramane. Va meritati soarta si jegul in care traiti va reprezinta. Sunteti si veti ramane periferia civilizatiei, groapa de gunoi a Europei. Sclavi de consum. Bine va fac strainii.
04Constanteni(21 aug 22:47)
Daca nu iesim la vot peste 60% tot Fagadau iese primar.
42Pta 32 Ages(21 aug 20:59)
Draga Escu de ce esti mincinoasa in Primul rand tot Psd-ul va Castiga prin Decebal Fagadau care el va castiga si cel de al doilea Mandat de Primar Al Constantei asa ca Shut up si Nu mai Minti Mincinoaso ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Tolomaco tot Psd-ul Voi vota ca sa Aduca Autobuzele alea Noi Promise Electrice valea Nu Sustin alti Tampiti de Candidati din Alte Partide!! Bai Tolomaco!
08Str Olteniei(21 aug 20:59)
Sa mearga pe Olteniei sa vada constructie pe tot lotul si iesita in consola peste trotuar. Constructie inceputa in 2020. Numai vrajeli.
07titi(21 aug 18:46)
Bai, Vinturache e numai cu sa traiti. Cel care face tot e Babu care-i roade cleiul din urechi lui Fagabou.
09Alecs(21 aug 17:22)
MELTENILOR VA MAI PISHATI PE EL DE VOT????
112Vantura oras fata de melc(21 aug 16:58)
Vantura oras si Fagabou amandoi sclavii lu escrocu ala de Babu el are toate combinatiile si banii si ii imparte la astia doi cum vrea el. BABU NOUL SEF PSD
121fagadau cel mai de cacatprimar(21 aug 16:49)
Eu vrea sa imi construiesc casa in cartier de case si nu pot pentru ca nu mi se acorda de la urbanism. Un machidon incepe lucrarea si i se ofera autorizatie in 24 zile lucratoare ...oriunde...
024Bravo PMC(21 aug 16:03)
Un cetatean obisnuit asteapta cu anii o autorizatie de constructie si i se pun o mie de piedici la urbanism iar un machidon imputit o obtine in 30 de zile. Constanta si PMC nu e a ta Fagadaule ci a noastra a tuturor cetatenilor !!!
317Bogdan(21 aug 15:58)
La articolul despre animalul de Comanescu de ce ati sters si dezactivat comentariile ?
211Fagadau(21 aug 15:16)
dar tie nu iti este frica de puscarie? Totusi pt faltele tale sa iei 6 7 ani chiar si 5 la varsta ta o sa se cam cunoasca pe anusul tau..
220Gigi(21 aug 13:57)
Vanturache, un ordinar. VIDANJACHE
117Gio(21 aug 13:55)
Vanturache e un bou cum rar iti este dat sa intalnesti.
522Escu(21 aug 13:24)
Iesiti la vot daca vreti sa scapati de Fagadau,pentru ca tigani,machidoni dar si alti care au interes sa nu se schimbe mersul treburilor in orasul Constanta vor iesi la vot si vor vota pentru continuitate adica pt.D.Fagadau.
017Babu(21 aug 12:32)
ai expunere la madame Bercaru Fagaboule, acolo ai expunere sti tu unde
281ionel(21 aug 11:49)
cum va permiteti sa jigniti persoane pe care nu le cunoasteti? cum isi permite acest ziar sa publice astfel de limbaj si cuvine jignitoare? ce doriti sa demonstrati?
130Ovi(21 aug 10:47)
Vanturache ai privirea monalisa
330Lili(21 aug 09:57)
Fagadau,ai fost viceprimar atatia ani pe vremea lui Mazare!Nu uitam asta!De aia nu te-ai dezis niciodata de mascariciul ala care castiga o gramada de bani de la Primaria C-ta prin diferite firme!Multe licitatii sunt castigate de firmele lui Mazare,chiar daca el nu mai figureaza in acte! De la una dintre ele a iesit din acte imediat dupa alegerile prezidentiale din 2004 ,de frica sa nu-i trimita Basescu controale!
438Sanchi(21 aug 09:15)
Vanturache e sluga lui Fagadau.A facut exact ce a zis marele arhitect,carmaciul Fagadau.Nemernicul dracu !
387Andu(21 aug 08:42)
Bai cretinilor, de ce este incompetent , ca nu a dat autorizatii pe spaga cum facea Mazare si toti asa zisii afaceristi sa isi faca mendrele.A, da nu va iese pasenta si emiteti acuzatii de 2 lei.Sictir.
220inainte de alegeri(21 aug 07:54)
toti scuipa si linge unde a scuipat, asa i la noi, cu minciuni, ura si promisiuni desarte,cersesc ciolanul si odata apucat il rod patru ani fara sa le mai pese de nimic decat de furtisaguri si galgara!
2311constantean(21 aug 07:27)
hotul de comanescu apare el sa salveze orasul din vorbe voi de la replica nu da-ti loc de comentarii la spusele lui comanescu sa va fie rusine
132Vanturache(21 aug 06:46)
Are o fata de pampalau nu de arhitect!
337Ctean(21 aug 06:36)
Murad are dreptate cand a spus ca asta este prelungirea lui pastaie, mie si scarba sa le spun pe nume, varza cu carne este constanta.
138Nulitati(21 aug 06:28)
Numai nulitati
235gigi(21 aug 06:20)
este normal.Pesedistii ,securistii,dupa modelul comunist ,seful trebuie sa fie putin mai destept decit subalternii.Cum seful este facut gramada,incult si hot,subalternii trebuie sa fie si mai si,dar in jos!
236Mokanel.ro(21 aug 05:36)
Asa numele asa om vanturache.... Draq de incompetenti zdrente si secaturi
246Suficient(21 aug 02:02)
Doi prosti si doi ticalosi, altogether. Daca Fagadau e ceva mai haladit, pacaliciul asta de urbanist e gluga de coceni consacrata. Doi imbecili. Cu electoratul lor cu tot.
340Mitica citybabu(21 aug 01:39)
La concursul initial Vanturache a candidat singur si a iesit pe 2. A trebuit sa mai dea o data sa i.a renumitul concurs aranjat de Fagadau. Decebal te descalifici cu astfel de papagali! Te injura toata lumea! Adu.ti oameni care sa munceasca pt oras nu pentru 2.3 samsari de imobiliare!
238Adevar(21 aug 01:37)
Hoti , Mafioti , gasca formata de Spagadau ...abia astept sa vina mascatii sa va ia ...sa bociti asa cum stiti !
117Mitica(21 aug 01:30)
Bruno ce mai face ?
223ion(21 aug 01:01)
cat a bagat in buzunar ?
248Dan(21 aug 00:45)
Doamne ce fata de nebun are, de internat la Socola! Oameni buni, Fagadau cu retardul asta au macelarit orasul din punct de vedere arhitectural...Nu trebuie sa mai toleram asa ceva!! Vanturache....il recomanda si numele!!
150Fabel(21 aug 00:20)
poate ne zice cat il plateste Mitu pt Verona si Naci pt blocurile Cambela...si Ivan pt Vdt ...si etc ca ma doare mana sa scriu cati mai sunt
mai mult...Replica
25 iun 23:41ReplicaBĂIEȚII DEȘTEPȚI din CFR vor să pună mâna pe GUNOIUL din AUTOBUZELE CT BUS

Societatea deținută de foști directori CFR, companie în cadrul căreia au activat până au decis să înceapă...1986

25 iun 23:38ReplicaFIUL Sirmei Caraman, de la FABRICA de PÂINE, la SHOWROOM2153
25 iun 23:36ReplicaABERAȚIILE lui ZAIF din Tomis Plus, mai TARI decât PREVEDE LEGEA!1462
25 iun 23:35ReplicaPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

De aproximativ opt luni, de când se află la conducerea Consiliului Județean, vicepreședintele USR, Petre Enciu a...683

25 iun 00:52ReplicaTOMIS MALL ar putea deveni ISTORIE din cauza PIERDERILOR!2952
25 iun 07:38ReplicaSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video559
25 iun 00:07ReplicaHuțucă: Românii NU vor mai plăti TAXE de POD la Cernavodă și Giurgeni, de la 1 ianuarie

Bogdan Huțucă a anunțat că, din 1 ianuarie 2022, nu se vor mai plăti taxe de trecere pe podurile de la Cernavodă -...3014

25 iun 00:02ReplicaCLUBURILE și RESTAURANTELE, deschise până la 2 noaptea!870
25 iun 00:32ReplicaCONDAMNAT după ce a FURAT și VÂNDUT AUTOTURISMELE FOSTEI IUBITE623
25 iun 00:01ReplicaCîţu: Domeniul HoReCa va fi scutit de impozitul specific până la finalul anului

Guvernul a aprobat ca domeniul HoReCa să fie scutit de plata impozitului specific până la 25 decembrie, a anunţat...458

25 iun 00:28ReplicaO persoană a MURIT, după ce o mașină a EXPLODAT într-o benzinărie1506
25 iun 22:14ReplicaDe la "am auzit că..." la realitatea despre KRUK730
Vremea
27.4°27.4° - 27.5° vineri, 25 iunie 2021
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 2.67 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/4938442823518
5/40223338181314
joker266399335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 iun 00:00SportAryna Sabalenka, principala favorită, eliminată după ce a câștigat un set cu 6-0 / Programul semifinalelor

Chiar dacă a bifat un "bagel" (n.r. set câștigat la zero), Aryna Sabalenka, principala favorită, a fost eliminată...71

25 iun 00:00SportWimbledon: Monica Niculescu, aproape de tabloul principal

Monica Niculescu s-a calificat în turul trei al calificărilor de la Wimbledon. Pentru a ajunge pe tabloul principal,...50

25 iun 23:17SportConstanța va găzdui, pentru a treia oară consecutiv, un turneu de BASCHET 3x3

Competițiile internaționale de baschet 3x3 vor reveni în România la sfârșitul lunii, pe 26-27 iunie, atunci când...261

25 iun 00:00SportFotbal - EURO 2020: Suedia a învins Polonia (3-2) şi a câştigat Grupa E

Echipa de fotbal a Suediei a câştigat Grupa E a turneului final EURO 2020 după ce a învins selecţionata Poloniei cu...350

Local
25 iun 23:46LocalCoronavirus: 382 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...177

25 iun 23:46LocalÎncă un DECES, din cauza COVID-19, la Constanța

Până joi, 24 iunie a.c., 32.771 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au deceda, la nivel...304

25 iun 23:46LocalAŢI VĂZUT-O? SUNAŢI la 112!

418

25 iun 23:45LocalPrimăria îi premiază la domiciliu pe seniorii Constanței

Seniorii Constanței care împlinesc 80, 90, 100 de ani și cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie sunt...395

25 iun 23:45LocalMinora DISPĂRUTĂ în apele brațului Borcea al Dunării, DE NEGĂSIT

Minora dispărută în apele brațului Borcea al Dunării nu a fost găsită nici în cursul zilei de joi. Căutările...211

25 iun 23:45LocalProiect important pentru modernizarea orașului Năvodari, semnat la Ministerul Dezvoltării

Coaliția aflată la guvernare arată concret că se preocupă de dezvoltarea comunităților locale. Un exemplu este...437

Politică
Interviuri
10 iun 09:38InterviuriVideo! INTERVIU cu Gheorghe Donţu, consilier județean, proaspăt exclus din PSD

Consilierul județean Gheorghe Donțu, proaspăt exclus din PSD, după ce a votat proiectul inițiat de șeful CJ,...2114

9 iun 00:06InterviuriNicoleta PLOSCARU: S-au TREZIT în FUNCȚII și HABAR nu au de NIMIC

Nicoleta Ploscaru, fondatorul Asociației ,,Constanța, dragostea mea”, a acordat un interviu ziarului Replica în...4114

4 iun 00:12InterviuriMihai LUPU: În CONSILIUL Județean era HAOS pe vremea PSD! Video

2846

28 mai 00:18InterviuriAurelian Marin, fost consilier local PSD: FĂGĂDĂU a PIERDUT mandatul din prima zi în care a fost ales PRIMAR! Video

Relaxarea restricțiilor a venit ca o gură de oxigen pentru domeniul HORECA, care a suferit pierderi foarte mari din...3029

15 mai 00:32InterviuriSĂNĂTATEA, preocuparea consilierului local PNL Adriana CÂMPEANU!

Adriana Câmpeanu (PNL) se află la cel de-al doilea mandat în Consiliul Local Municipal Constanța. Continuă drumul...1907

14 mai 00:33InterviuriLucian LUNGOCI, deputat PSD: Nu credeam că o să ajungem să DEPĂȘIM numărul orelor de AMBUTEIAJE din București

2523

Monden
25 iun 00:00MondenStilista Iulia Albu a demisionat de la PRO TV

Iulia Albu nu va mai apărea în emisiunea lui Cătălin Măruţă, unde era gazda rubricii Marţea Neagră. Stilista...198

25 iun 00:00MondenNetflix a lansat trailerul oficial al celui de-al doilea sezon 'Orizontul roşu'

Trailerul oficial al celui de-al doilea sezon „Orizontul roşu/ Sky Rojo”, care va avea premiera la nivel global pe...107

25 iun 00:00MondenElton John va susţine 30 de concerte suplimentare în Europa şi America de Nord în cadrul turneului său de adio

87

25 iun 00:00MondenDisney a ales o actriţă metisă pentru a o interpreta pe Albă ca Zăpada

Disney a anunţat marţi că tânăra actriţă metisă Rachel Zegler o va interpreta pe Albă ca Zăpada în versiunea...139

25 iun 00:00MondenSUA - Premiile Emmy, mai inclusive, renunţă la categoria de gen

Viitoarea ediţie a premiilor Emmy, acordate de Academia de Arte şi Ştiinţe a Televiziunii (ATAS) din SUA, vor fi...83

25 iun 00:00MondenChris Ware, recompensat cu Marele Premiu al Festivalului Internaţional al Benzii Desenate de la Angoulęme

77

Mapamond
25 iun 00:00MapamondImigraţia a compensat în Spania diminuarea populaţiei locale

Populaţia Spaniei a crescut numeric în anul 2020 cu ajutorul imigraţiei, care a compensat scăderea continuă a...94

25 iun 00:00MapamondCoronavirus: Elveţia permite evenimente ample în baza „certificatelor COVID-19“

Elveţia va permite organizarea unor concerte şi evenimente sportive de amploare la care vor putea să asiste peste...76

25 iun 00:00MapamondCoronavirus: Israelul amână sosirea turiştilor în plină creştere a numărului de cazuri

121

25 iun 01:56MapamondUngaria o UMILEȘTE pe Ursula von der Leyen: 'Este o RUȘINE'

Ungaria a calificat miercuri drept "o ruşine" comentariile preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,...410

25 iun 02:00MapamondViena plănuieşte o petrecere de vaccinare pentru a-i încuraja pe tineri să se imunizeze

Oraşul Viena vrea să-i încurajeze pe tineri să se vaccineze împotriva noului coronavirus cu ajutorul muzicii şi al...272

25 iun 00:05MapamondTensiune la Marea Neagră! Rușii îi somează pe americani să nu pregătească exerciții militare

579

Sănătate
25 iun 00:00SănătateTe trezești cu fața umflată dimineața? 7 cauze posibile

Uneori, ți se poate întâmpla să te trezești cu fața umflată și sensibilă la atingere. Acest lucru poate apărea...117

25 iun 00:00SănătateModificările de culoare ale dinților

Modificările de culoare ale dinților devitali apar atât la dinții la care s-au făcut extirpări pulpare, cât și...92

25 iun 00:00SănătateGust metalic în gură? Iată de ce poate apărea

124

25 iun 00:00SănătateOtita: tipuri, cauze și tratament

Otita este o infecție a urechii, cauzată de pătrunderea unui virus sau a unei bacterii care provoacă inflamație la...67

25 iun 00:00SănătateStudiu: Sindromul de ochi uscat predispune și la alte afecțiuni

Un studiu realizat de Universitatea Southampton sugerează că persoanele care suferă de sindromul de ochi uscat nu...77

25 iun 00:00SănătateCheilita angulară: cauze, simptome, tratament

Cheilita angulară este o afecțiune inflamatorie extrem de obișnuită a colțurilor gurii, persoanele mai predispuse...93

25 iun 00:00SănătateCe este alimentația intuitivă?

Alimentația intuitivă este o filosofie ce presupune înțelegerea și gestionarea prin propriile resurse a greutății...75

25 iun 00:00SănătateGheorghiţă: România - evoluţie epidemiologică foarte bună

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că România înregistrează "o evoluţie...80

25 iun 01:24SănătateUniunea Europeană apasă pedala de accelerație: cumpără 150 de milioane de vaccinuri Moderna

202

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT