rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 8 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

În loc să-l DEA AFARĂ pe VÂNTURACHE, FĂGĂDĂU e MÂNDRU de INCOMPETENȚA lui

Există voci, și nu sunt deloc puține, care acuză modul haotic în care se construiește în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia. Principalele nemulțumiri sunt adresate administrației locale, care nu a găsit până în 2020 o linie unitară pe care să o stabilească antreprenorilor, nemaivorbind că orașul de la malul mării nu are nici măcar până în acest moment Planul Urbanistic General actualizat.

„E mândru de Vânturache, ce vedem în prezent în Constanța e de pe vremea lui Radu Mazăre”

Decebal Făgădău este mulțumit de modul în care lucrează actualul arhitect șef al municipiului, Radu Mihai Vânturache, și spune că ce vedem în prezent în Constanța este ce a sădit administrația locală în urmă cu 10 ani, adică de pe vremea ’domniei’ lui Radu Mazăre.

„Ce culegem astăzi este ce am sădit în urmă cu 10 ani. Cam asta înseamnă urbanismul și normalitatea. Mă bucur că, de când sunt primar, Direcția de Urbanism și-a mărit atât numeric, cât și calitativ echipa și competențele. Sunt mândru de Radu Vânturache și niciodată nu o să mă ascund în spatele cuiva din echipa mea. Nu mă voi ascunde în spatele unui funcționar public. Îmi asum și înjurăturile pe care și le ia Radu Vânturache și îmi pare rău pentru mizeriile pe care i le fac unii constănțeni, că îi zgârie mașina sau că îl înjură prin articolele pe care le scrieți dumneavoastră.”, ne-a răspuns Decebal Făgădău, primarul Constanței.

„Se spunea că, înainte, concursurile erau organizate pe pile și cumetrii”

Radu Mihai Vânturache este arhitectul-șef al municipiului Constanța începând cu 30 august 2016. A absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București. Cât despre Planul Urbanist General, acesta a fost făcut în anul 1999, nemaiavând, în prezent, nici o legătură cu realitatea. Întrebat de ce a fost nevoie ca o persoană care nu cunoaște Constanța și istoria acestui oraș să fie numită într-o asemenea funcție, Decebal Făgădău a replicat că acest aspect este o dovadă de normalitate.

Radu Vânturache

„La concurs este liber să se înscrie oricine care întrunește condițiile prevăzute în anunț. Tocmai de aceea Radu Vânturache s-a înscris la concurs. Faptul că cineva dintr-un alt oraș a venit la Constanța, la examen, este o dovadă de normalitate și de sănătate. În general, înainte, când dumneavoastră nu erați preocupat de aceste subiecte, se spunea că nu are rost să te duci la concurs, că sigur este aranjat, este pe pile și își angajează cineva ruda. În momentul de față, Radu Vânturache, absolvent de Urbanism la Ioan Mincu, cea mai prestigioasă Universitate din România, doctorand, președintele Structurii Specializate a Asociației Municipiilor din România, este cel care alături de Banca Mondială a făcut caietul de sarcini pentru PUG, a supervizat liniile de dezvoltare ale orașului și este la fel de asumat ca mine pentru efectele negative ale lipsei de profesionalism din trecut.”, ne-a mai explicat Decebal Făgădău.

„Eu nu mi-am adus arhitect din altă parte, am organizat concurs”

Așa cum puteți observa în urma unei scurte plimbări prin oraș, Constanța duce o lipsă acută de spații verzi. Mai mult decât atât, în loc să se îngrijească pentru a avea cât mai mult spațiu verde, administrația locală a dat și dă în continuare undă verde pentru construcții care, fie au micșorat din suprafața parcurilor existente, fie sufocă și mai tare cu betoane un oraș ce respiră din ce în ce mai greu.

Se jură că nu a pierdut contactul cu oamenii

„Îmi place foarte mult că ați devenit preocupat în ultimii patru ani de modul în care se construiește în Constanța și de comptențele Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța. În momentul în care am devenit primar, arhitectul șef de la acea dată și-a dat demisia, înțelegând că nu avem o viziune comună. Legea spune că se organizează concurs. Cu alte cuvinte, primarul nu-și aduce pe cine vrea el, așa cum insinuați dumneavoastră. Eu nu mi-am adus arhitect din altă parte, ci am organizat concurs, după toate regulile specifice funcției publice, cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publice.”, ne-a lămurit Făgădău.

„Nu există primar din istoria post-revoluționară a Constanței care să fi fost în Palazu Mare, în Poarta 6, în Faleză Nord, Tomis Plus, în toate cartierele, atât de mult cât am fost eu. Vă pot spune toate străzile și aici fac prinsoare cu orice alt contracandidat, dacă reușește să mă ducă pe o stradă pe care eu nu am fost sau la o comunitate căreia să nu-i cunosc problemele. Nu am pierdut în nicio secundă contactul cu oamenii, poate că nu am avut cea mai bună relație cu media, cu presa și nu am fost atât de prezent în mediul online.”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Vizavi de relația mai puțin strânsă cu reprezentanții mass-media, Decebal Făgădău a argumentat că a fost o decizie asumată pentru ca orașul să nu mai aibă un primar cu o supraexpunere mediatică, așa cum a fost cazul fostului primar Radu Mazăre. Făgădău spune că a preferat ca în mandatul său primarul să aibă o subexpunere mediatică, astfel încât să se vorbească mai puțin despre edil și mai mult despre Constanța.

Sorin HULUBEI

vineri, 21 august 20205159
Comentarii

04Constanteni(21 aug 22:47)
Daca nu iesim la vot peste 60% tot Fagadau iese primar.
42Pta 32 Ages(21 aug 20:59)
Draga Escu de ce esti mincinoasa in Primul rand tot Psd-ul va Castiga prin Decebal Fagadau care el va castiga si cel de al doilea Mandat de Primar Al Constantei asa ca Shut up si Nu mai Minti Mincinoaso ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Tolomaco tot Psd-ul Voi vota ca sa Aduca Autobuzele alea Noi Promise Electrice valea Nu Sustin alti Tampiti de Candidati din Alte Partide!! Bai Tolomaco!
08Str Olteniei(21 aug 20:59)
Sa mearga pe Olteniei sa vada constructie pe tot lotul si iesita in consola peste trotuar. Constructie inceputa in 2020. Numai vrajeli.
07titi(21 aug 18:46)
Bai, Vinturache e numai cu sa traiti. Cel care face tot e Babu care-i roade cleiul din urechi lui Fagabou.
09Alecs(21 aug 17:22)
MELTENILOR VA MAI PISHATI PE EL DE VOT????
112Vantura oras fata de melc(21 aug 16:58)
Vantura oras si Fagabou amandoi sclavii lu escrocu ala de Babu el are toate combinatiile si banii si ii imparte la astia doi cum vrea el. BABU NOUL SEF PSD
121fagadau cel mai de cacatprimar(21 aug 16:49)
Eu vrea sa imi construiesc casa in cartier de case si nu pot pentru ca nu mi se acorda de la urbanism. Un machidon incepe lucrarea si i se ofera autorizatie in 24 zile lucratoare ...oriunde...
024Bravo PMC(21 aug 16:03)
Un cetatean obisnuit asteapta cu anii o autorizatie de constructie si i se pun o mie de piedici la urbanism iar un machidon imputit o obtine in 30 de zile. Constanta si PMC nu e a ta Fagadaule ci a noastra a tuturor cetatenilor !!!
317Bogdan(21 aug 15:58)
La articolul despre animalul de Comanescu de ce ati sters si dezactivat comentariile ?
211Fagadau(21 aug 15:16)
dar tie nu iti este frica de puscarie? Totusi pt faltele tale sa iei 6 7 ani chiar si 5 la varsta ta o sa se cam cunoasca pe anusul tau..
220Gigi(21 aug 13:57)
Vanturache, un ordinar. VIDANJACHE
117Gio(21 aug 13:55)
Vanturache e un bou cum rar iti este dat sa intalnesti.
522Escu(21 aug 13:24)
Iesiti la vot daca vreti sa scapati de Fagadau,pentru ca tigani,machidoni dar si alti care au interes sa nu se schimbe mersul treburilor in orasul Constanta vor iesi la vot si vor vota pentru continuitate adica pt.D.Fagadau.
017Babu(21 aug 12:32)
ai expunere la madame Bercaru Fagaboule, acolo ai expunere sti tu unde
281ionel(21 aug 11:49)
cum va permiteti sa jigniti persoane pe care nu le cunoasteti? cum isi permite acest ziar sa publice astfel de limbaj si cuvine jignitoare? ce doriti sa demonstrati?
130Ovi(21 aug 10:47)
Vanturache ai privirea monalisa
330Lili(21 aug 09:57)
Fagadau,ai fost viceprimar atatia ani pe vremea lui Mazare!Nu uitam asta!De aia nu te-ai dezis niciodata de mascariciul ala care castiga o gramada de bani de la Primaria C-ta prin diferite firme!Multe licitatii sunt castigate de firmele lui Mazare,chiar daca el nu mai figureaza in acte! De la una dintre ele a iesit din acte imediat dupa alegerile prezidentiale din 2004 ,de frica sa nu-i trimita Basescu controale!
438Sanchi(21 aug 09:15)
Vanturache e sluga lui Fagadau.A facut exact ce a zis marele arhitect,carmaciul Fagadau.Nemernicul dracu !
387Andu(21 aug 08:42)
Bai cretinilor, de ce este incompetent , ca nu a dat autorizatii pe spaga cum facea Mazare si toti asa zisii afaceristi sa isi faca mendrele.A, da nu va iese pasenta si emiteti acuzatii de 2 lei.Sictir.
220inainte de alegeri(21 aug 07:54)
toti scuipa si linge unde a scuipat, asa i la noi, cu minciuni, ura si promisiuni desarte,cersesc ciolanul si odata apucat il rod patru ani fara sa le mai pese de nimic decat de furtisaguri si galgara!
2311constantean(21 aug 07:27)
hotul de comanescu apare el sa salveze orasul din vorbe voi de la replica nu da-ti loc de comentarii la spusele lui comanescu sa va fie rusine
132Vanturache(21 aug 06:46)
Are o fata de pampalau nu de arhitect!
337Ctean(21 aug 06:36)
Murad are dreptate cand a spus ca asta este prelungirea lui pastaie, mie si scarba sa le spun pe nume, varza cu carne este constanta.
138Nulitati(21 aug 06:28)
Numai nulitati
235gigi(21 aug 06:20)
este normal.Pesedistii ,securistii,dupa modelul comunist ,seful trebuie sa fie putin mai destept decit subalternii.Cum seful este facut gramada,incult si hot,subalternii trebuie sa fie si mai si,dar in jos!
236Mokanel.ro(21 aug 05:36)
Asa numele asa om vanturache.... Draq de incompetenti zdrente si secaturi
246Suficient(21 aug 02:02)
Doi prosti si doi ticalosi, altogether. Daca Fagadau e ceva mai haladit, pacaliciul asta de urbanist e gluga de coceni consacrata. Doi imbecili. Cu electoratul lor cu tot.
340Mitica citybabu(21 aug 01:39)
La concursul initial Vanturache a candidat singur si a iesit pe 2. A trebuit sa mai dea o data sa i.a renumitul concurs aranjat de Fagadau. Decebal te descalifici cu astfel de papagali! Te injura toata lumea! Adu.ti oameni care sa munceasca pt oras nu pentru 2.3 samsari de imobiliare!
238Adevar(21 aug 01:37)
Hoti , Mafioti , gasca formata de Spagadau ...abia astept sa vina mascatii sa va ia ...sa bociti asa cum stiti !
117Mitica(21 aug 01:30)
Bruno ce mai face ?
223ion(21 aug 01:01)
cat a bagat in buzunar ?
248Dan(21 aug 00:45)
Doamne ce fata de nebun are, de internat la Socola! Oameni buni, Fagadau cu retardul asta au macelarit orasul din punct de vedere arhitectural...Nu trebuie sa mai toleram asa ceva!! Vanturache....il recomanda si numele!!
150Fabel(21 aug 00:20)
poate ne zice cat il plateste Mitu pt Verona si Naci pt blocurile Cambela...si Ivan pt Vdt ...si etc ca ma doare mana sa scriu cati mai sunt
mai mult...Replica
8 mar 00:06ReplicaGATA cu ȘMECHERIA! GAȘCA lui FĂGĂDĂU, din PSD Constanța, vrea la BUTOANE

Spiritul de venerație față de Decebal Făgădău încă răzbate în PSD Constanța, deși fostul primar s-a retras,...3275

8 mar 00:24ReplicaMai multe PRIMĂRII ar putea intra în FALIMENT din cauza EOLIENELOR2534
8 mar 00:34ReplicaItalienii de la FinCoGeRo vor să MOARĂ cu PRIMĂRIA Constanța de gât1599
8 mar 23:07ReplicaA OCUPAT PATRU locuri de PARCARE destinate persoanelor cu HANDICAP

Pentru anumiţi şoferi din Constanţa se pare că nu prea există reguli când vine vorba de parcare. Constănțenii nu...1019

8 mar 00:39ReplicaNăstase, după ce Iohannis i-a cerut lui Stelian Ion să găsească soluții în dosarul 10 august: 'Nu ne mai miră nimic'589
8 mar 00:18ReplicaVIDEO! Edificiul Roman cu Mozaic s-a UMPLUT cu... ”civilizație”756
8 mar 07:41ReplicaCONDAMNAT după ce a ”DANSAT” cu PISTOLUL la o PETRECERE

Petrecere privată cu lăutari, stropită din belşug cu alcool, încheiată cu pumni şi ameninţări cu pistolul....755

8 mar 22:31ReplicaO femeie a AMENINȚAT că-și OMOARĂ COPILUL536
8 mar 00:13ReplicaTÂLHAR de MESERIE, trimis din nou după gratii454
8 mar 00:13ReplicaVREME SCHIMBĂTOARE la început de săptămână, la CONSTANȚA

Specialiștii din cadrul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea transmit faptul că prima zi a săptămânii...556

8 mar 23:09ReplicaDouă autoturisme AVARIATE de un şofer BEAT şi fără PERMIS743
8 mar 00:11ReplicaAsociația Elevilor din Constanța continuă lupta pentru transportul GRATUIT al elevilor355
Vremea
1° - 3.2° luni, 8 martie 2021
ConstanțaUmiditate: 80%
Vânt: 4.64 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/49273102959
5/402052173828
joker1418131242
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 mar 00:00SportLiverpool, a șasea înfrângere consecutivă pe Anfield (0-1 vs Fulham)

Liverpool nu reușește să pună capăt seriei de meciuri fără victorie pe Anfield. Echipa pregătită de Jurgen...230

8 mar 00:00SportManchester City vs Manchester United 0-2 / "Cetățenii", învinși după 28 de meciuri

Seria câștigătoare a celor de la Manchester City a luat sfârșit. Formația pregătită de Pep Guardiola a pierdut,...241

8 mar 00:00SportATP Rotterdam: Andrey Rublev a câștigat al optulea titlu al carierei

Andrey Rublev, locul 8 mondial, a câştigat, duminică, turneul ATP 500 de la Rotterdam, după ce l-a învins în...204

8 mar 00:00SportAtletico Madrid vs Real Madrid 1-1 / Benzema a egalat în minutul 88

Atletico Madrid și Real Madrid au terminat la egalitate, duminică, scor 1-1, derbiul disputat în etapa a 26-a din La...230

Local
8 mar 23:16LocalMENIU special de 8 MARTIE pentru pacienții din spitalele constănțene

În ziua feminității, a frumuseții, a dragostei, în ziua în care femeile sunt ăn centrul atenției, timpul se...542

8 mar 23:16LocalHANUL cu PEȘTE din Mamaia Nord, AMENDAT de POLIȚIȘTI

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au organizat o...2520

8 mar 23:16LocalIncidența cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 2,83

1080

8 mar 23:17LocalCovid-19: 81 de noi CAZURI la Constanța

Pe teritoriul României, până duminică-7 martie, au fost confirmate 828.283 de cazuri de persoane infectate cu noul...1389

8 mar 23:17LocalBăiat din Tulcea, dat DISPĂRUT

Ungureanu Andrei, aflându-se cu oile pe islazul localității Mihai Bravu, a lăsat animalele și a plecat în...514

8 mar 23:15LocalCum se face școală în scenariul roșu

779

Politică
8 mar 00:00PoliticăTomac acuză un sabotaj la adresa PMP: Noi am făcut pragul, dar celelalte partide au validat un rezultat incorect

Fostul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac se declară convins, duminică, la congresul...254

8 mar 00:00PoliticăAdrian Năstase, despre lupta pentru putere în PNL: Va fi o confruntare Cîțu-Orban

Fostul premier Adrian Năstase a anunțat duminică, la Antena3, că între Florin Cîțu și Ludovic Orban va fi o...240

8 mar 00:00PoliticăDiana Șoșoacă revine în forță: Vă voi face dosare penale de nu veți putea duce!

269

8 mar 00:00PoliticăCristian Diaconescu, ales preşedinte al PMP şi desemnat candidat al partidului la prezidenţialele din 2024

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP), în...263

8 mar 00:00PoliticăAdrian Năstase profețește: 'Coaliția va forma guverne în cascadă'

Fostul premier Adrian Năstase a declarat duminică, la Antena3, că liderii coaliției vor forma „guverne în...237

8 mar 22:06PoliticăRaed Arafat, despre un lockdown total: Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide

1066

Interviuri
6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...1239

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...3392

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

5581

3 mar 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Dacă vom fi ATENȚI, putem sta la o TERASĂ de PAȘTE! Video

Prefectul Silviu Iulian Coșa a fost prezent în studioul Replica de Constanța, iar în cadrul interviului a vorbit...1706

26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1969

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

3291

Monden
8 mar 00:00MondenPamela Anderson își vinde vila din Malibu pentru o sumă fabuloasă: unde se va mută actrița

Pamela Anderson, care s-a căsătorit recent cu garda sa de corp, vinde pentru 15 milioane de dolari casa ei din Malibu...239

8 mar 00:00MondenConcert UB40 feat. Ali Campbell şi Astro, programat în iulie la la Sala Palatului din Bucureşti

Un concert UB40 feat. Ali Campbell şi Astro este programat să aibă loc în luna iulie, la Sala Palatului din...194

8 mar 00:00MondenAda Solomon, după reuşita la Berlinală: „Cu un titlu ca acesta putem să stârnim curiozitatea“

203

Mapamond
8 mar 00:00MapamondIrakul declară 6 martie zi naţională de toleranţă, după vizita papei Francisc

După întrevederea care a avut loc sâmbătă între papa Francisc şi marele ayatollah şiit Ali al-Sistani, premierul...195

8 mar 00:00MapamondCoronavirus: Noua Zeelandă relaxează restricţiile în cel mai mare oraş din ţară

Restricţiile din cauza coronavirusului în cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, Auckland, au fost relaxate duminică,...207

8 mar 00:00MapamondCoronavirus - Merck: Teste promiţătoare pentru un medicament pe cale orală

219

Sănătate
8 mar 00:00SănătateTrenduri în fitness în 2021. Cum s-a schimbat modul în care facem mișcare?

Pe lângă numeroasele schimbări survenite în 2020, s-a transformat și modul în care facem mișcare. Cu mai mulți...201

8 mar 00:00SănătateCe să mănânci ca să trăiești mai mult?

Ceea ce mâncăm are un impact considerabil asupra sănătății și longevității noastre, mai ales pentru că, prin...232

8 mar 00:00SănătateTotul despre alergia la antibiotice

186

8 mar 00:00SănătateDe ce ai două menstruații într-o singură lună?

Ciclul menstrual durează, în medie, 28 de zile, dar poate varia de la femeie la femeie. Intervalul menstrual sau...209

8 mar 00:00SănătateProdusele cosmetice anti-poluare sunt un mit sau chiar funcționează?

Produsele cosmetice anti-poluare au devenit un trend popular în Asia, răspândindu-se, apoi, peste tot în lume....208

8 mar 00:00SănătateConstipația: cauze, simptome, tratament

Chiar dacă foarte multă lume suferă de constipație, statisticile spun că această problemă apare cu precădere la...238

8 mar 19:48SănătateSucuri raw și smoothie-uri pentru un ficat sănătos

Orice mâncăm sau bem este procesat de ficat și transformat în diverse substanțe chimice de care organismul are sau...195

8 mar 00:00SănătateStudiu: Imunoterapia cu „celule tinere”, opțiune promițătoare împotriva cancerului

Un nou studiu sugerează că vârsta anumitor celule imunitare utilizate în imunoterapie joacă un rol în cât de...196

8 mar 00:00SănătateStudiu: Privarea de somn cauzează gândirea negativă

203

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT