REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În loc să-l DEA AFARĂ pe VÂNTURACHE, FĂGĂDĂU e MÂNDRU de INCOMPETENȚA lui

În loc să-l DEA AFARĂ pe VÂNTURACHE, FĂGĂDĂU e MÂNDRU de INCOMPETENȚA lui

Replica API 21 august 2020 | 10:37 7180

Există voci, și nu sunt deloc puține, care acuză modul haotic în care se construiește în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia. Principalele nemulțumiri sunt adresate administrației locale, care nu a găsit până în 2020 o linie unitară pe care să o stabilească antreprenorilor, nemaivorbind că orașul de la malul mării nu are nici măcar până în acest moment Planul Urbanistic General actualizat.

„E mândru de Vânturache, ce vedem în prezent în Constanța e de pe vremea lui Radu Mazăre”

Decebal Făgădău este mulțumit de modul în care lucrează actualul arhitect șef al municipiului, Radu Mihai Vânturache, și spune că ce vedem în prezent în Constanța este ce a sădit administrația locală în urmă cu 10 ani, adică de pe vremea ’domniei’ lui Radu Mazăre.

„Ce culegem astăzi este ce am sădit în urmă cu 10 ani. Cam asta înseamnă urbanismul și normalitatea. Mă bucur că, de când sunt primar, Direcția de Urbanism și-a mărit atât numeric, cât și calitativ echipa și competențele. Sunt mândru de Radu Vânturache și niciodată nu o să mă ascund în spatele cuiva din echipa mea. Nu mă voi ascunde în spatele unui funcționar public. Îmi asum și înjurăturile pe care și le ia Radu Vânturache și îmi pare rău pentru mizeriile pe care i le fac unii constănțeni, că îi zgârie mașina sau că îl înjură prin articolele pe care le scrieți dumneavoastră.”, ne-a răspuns Decebal Făgădău, primarul Constanței.

„Se spunea că, înainte, concursurile erau organizate pe pile și cumetrii”

Radu Mihai Vânturache este arhitectul-șef al municipiului Constanța începând cu 30 august 2016. A absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București. Cât despre Planul Urbanist General, acesta a fost făcut în anul 1999, nemaiavând, în prezent, nici o legătură cu realitatea. Întrebat de ce a fost nevoie ca o persoană care nu cunoaște Constanța și istoria acestui oraș să fie numită într-o asemenea funcție, Decebal Făgădău a replicat că acest aspect este o dovadă de normalitate.

Radu Vânturache

„La concurs este liber să se înscrie oricine care întrunește condițiile prevăzute în anunț. Tocmai de aceea Radu Vânturache s-a înscris la concurs. Faptul că cineva dintr-un alt oraș a venit la Constanța, la examen, este o dovadă de normalitate și de sănătate. În general, înainte, când dumneavoastră nu erați preocupat de aceste subiecte, se spunea că nu are rost să te duci la concurs, că sigur este aranjat, este pe pile și își angajează cineva ruda. În momentul de față, Radu Vânturache, absolvent de Urbanism la Ioan Mincu, cea mai prestigioasă Universitate din România, doctorand, președintele Structurii Specializate a Asociației Municipiilor din România, este cel care alături de Banca Mondială a făcut caietul de sarcini pentru PUG, a supervizat liniile de dezvoltare ale orașului și este la fel de asumat ca mine pentru efectele negative ale lipsei de profesionalism din trecut.”, ne-a mai explicat Decebal Făgădău.

„Eu nu mi-am adus arhitect din altă parte, am organizat concurs”

Așa cum puteți observa în urma unei scurte plimbări prin oraș, Constanța duce o lipsă acută de spații verzi. Mai mult decât atât, în loc să se îngrijească pentru a avea cât mai mult spațiu verde, administrația locală a dat și dă în continuare undă verde pentru construcții care, fie au micșorat din suprafața parcurilor existente, fie sufocă și mai tare cu betoane un oraș ce respiră din ce în ce mai greu.

Se jură că nu a pierdut contactul cu oamenii

„Îmi place foarte mult că ați devenit preocupat în ultimii patru ani de modul în care se construiește în Constanța și de comptențele Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța. În momentul în care am devenit primar, arhitectul șef de la acea dată și-a dat demisia, înțelegând că nu avem o viziune comună. Legea spune că se organizează concurs. Cu alte cuvinte, primarul nu-și aduce pe cine vrea el, așa cum insinuați dumneavoastră. Eu nu mi-am adus arhitect din altă parte, ci am organizat concurs, după toate regulile specifice funcției publice, cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publice.”, ne-a lămurit Făgădău.

„Nu există primar din istoria post-revoluționară a Constanței care să fi fost în Palazu Mare, în Poarta 6, în Faleză Nord, Tomis Plus, în toate cartierele, atât de mult cât am fost eu. Vă pot spune toate străzile și aici fac prinsoare cu orice alt contracandidat, dacă reușește să mă ducă pe o stradă pe care eu nu am fost sau la o comunitate căreia să nu-i cunosc problemele. Nu am pierdut în nicio secundă contactul cu oamenii, poate că nu am avut cea mai bună relație cu media, cu presa și nu am fost atât de prezent în mediul online.”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Vizavi de relația mai puțin strânsă cu reprezentanții mass-media, Decebal Făgădău a argumentat că a fost o decizie asumată pentru ca orașul să nu mai aibă un primar cu o supraexpunere mediatică, așa cum a fost cazul fostului primar Radu Mazăre. Făgădău spune că a preferat ca în mandatul său primarul să aibă o subexpunere mediatică, astfel încât să se vorbească mai puțin despre edil și mai mult despre Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gunoaie ati fost, gunoaie veti ramane. Va meritati soarta si jegul in care traiti va reprezinta. Sunteti si veti ramane periferia civilizatiei, groapa de gunoi a Europei. Sclavi de consum. Bine va fac strainii.
2
0
Daca nu iesim la vot peste 60% tot Fagadau iese primar.
4
0
Draga Escu de ce esti mincinoasa in Primul rand tot Psd-ul va Castiga prin Decebal Fagadau care el va castiga si cel de al doilea Mandat de Primar Al Constantei asa ca Shut up si Nu mai Minti Mincinoaso ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Tolomaco tot Psd-ul Voi vota ca sa Aduca Autobuzele alea Noi Promise Electrice valea Nu Sustin alti Tampiti de Candidati din Alte Partide!! Bai Tolomaco!
2
4
Sa mearga pe Olteniei sa vada constructie pe tot lotul si iesita in consola peste trotuar. Constructie inceputa in 2020. Numai vrajeli.
8
0
Bai, Vinturache e numai cu sa traiti. Cel care face tot e Babu care-i roade cleiul din urechi lui Fagabou.
7
0
MELTENILOR VA MAI PISHATI PE EL DE VOT????
9
0
Vantura oras si Fagabou amandoi sclavii lu escrocu ala de Babu el are toate combinatiile si banii si ii imparte la astia doi cum vrea el. BABU NOUL SEF PSD
12
1
Eu vrea sa imi construiesc casa in cartier de case si nu pot pentru ca nu mi se acorda de la urbanism. Un machidon incepe lucrarea si i se ofera autorizatie in 24 zile lucratoare ...oriunde...
21
1
Un cetatean obisnuit asteapta cu anii o autorizatie de constructie si i se pun o mie de piedici la urbanism iar un machidon imputit o obtine in 30 de zile. Constanta si PMC nu e a ta Fagadaule ci a noastra a tuturor cetatenilor !!!
24
0
La articolul despre animalul de Comanescu de ce ati sters si dezactivat comentariile ?
17
3
dar tie nu iti este frica de puscarie? Totusi pt faltele tale sa iei 6 7 ani chiar si 5 la varsta ta o sa se cam cunoasca pe anusul tau..
11
2
Vanturache, un ordinar. VIDANJACHE
20
2
Vanturache e un bou cum rar iti este dat sa intalnesti.
17
1
Iesiti la vot daca vreti sa scapati de Fagadau,pentru ca tigani,machidoni dar si alti care au interes sa nu se schimbe mersul treburilor in orasul Constanta vor iesi la vot si vor vota pentru continuitate adica pt.D.Fagadau.
22
5
ai expunere la madame Bercaru Fagaboule, acolo ai expunere sti tu unde
17
0
cum va permiteti sa jigniti persoane pe care nu le cunoasteti? cum isi permite acest ziar sa publice astfel de limbaj si cuvine jignitoare? ce doriti sa demonstrati?
1
28
Vanturache ai privirea monalisa
30
1
Fagadau,ai fost viceprimar atatia ani pe vremea lui Mazare!Nu uitam asta!De aia nu te-ai dezis niciodata de mascariciul ala care castiga o gramada de bani de la Primaria C-ta prin diferite firme!Multe licitatii sunt castigate de firmele lui Mazare,chiar daca el nu mai figureaza in acte! De la una dintre ele a iesit din acte imediat dupa alegerile prezidentiale din 2004 ,de frica sa nu-i trimita Basescu controale!
30
3
Vanturache e sluga lui Fagadau.A facut exact ce a zis marele arhitect,carmaciul Fagadau.Nemernicul dracu !
38
4
Bai cretinilor, de ce este incompetent , ca nu a dat autorizatii pe spaga cum facea Mazare si toti asa zisii afaceristi sa isi faca mendrele.A, da nu va iese pasenta si emiteti acuzatii de 2 lei.Sictir.
7
38
toti scuipa si linge unde a scuipat, asa i la noi, cu minciuni, ura si promisiuni desarte,cersesc ciolanul si odata apucat il rod patru ani fara sa le mai pese de nimic decat de furtisaguri si galgara!
20
2
hotul de comanescu apare el sa salveze orasul din vorbe voi de la replica nu da-ti loc de comentarii la spusele lui comanescu sa va fie rusine
11
23
Are o fata de pampalau nu de arhitect!
32
1
Murad are dreptate cand a spus ca asta este prelungirea lui pastaie, mie si scarba sa le spun pe nume, varza cu carne este constanta.
37
3
Numai nulitati
38
1
este normal.Pesedistii ,securistii,dupa modelul comunist ,seful trebuie sa fie putin mai destept decit subalternii.Cum seful este facut gramada,incult si hot,subalternii trebuie sa fie si mai si,dar in jos!
35
2
Asa numele asa om vanturache.... Draq de incompetenti zdrente si secaturi
36
2
Doi prosti si doi ticalosi, altogether. Daca Fagadau e ceva mai haladit, pacaliciul asta de urbanist e gluga de coceni consacrata. Doi imbecili. Cu electoratul lor cu tot.
46
2
La concursul initial Vanturache a candidat singur si a iesit pe 2. A trebuit sa mai dea o data sa i.a renumitul concurs aranjat de Fagadau. Decebal te descalifici cu astfel de papagali! Te injura toata lumea! Adu.ti oameni care sa munceasca pt oras nu pentru 2.3 samsari de imobiliare!
40
3
Hoti , Mafioti , gasca formata de Spagadau ...abia astept sa vina mascatii sa va ia ...sa bociti asa cum stiti !
38
2
Bruno ce mai face ?
17
1
cat a bagat in buzunar ?
23
2
Doamne ce fata de nebun are, de internat la Socola! Oameni buni, Fagadau cu retardul asta au macelarit orasul din punct de vedere arhitectural...Nu trebuie sa mai toleram asa ceva!! Vanturache....il recomanda si numele!!
48
2
poate ne zice cat il plateste Mitu pt Verona si Naci pt blocurile Cambela...si Ivan pt Vdt ...si etc ca ma doare mana sa scriu cati mai sunt
50
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108