REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În Năvodari, pe drumurile inundate se intervine cu vidanjele

În Năvodari, pe drumurile inundate se intervine cu vidanjele

Replica API 6 mai 2016 | 00:00 201

După ploaie...

După ploaie...

Cetăţenii din Năvodari au destul de multe plângeri referitoare la activitatea administraţiei locale. Fie că e vorba de sensuri giratorii prost iluminate, lucrări nefinalizate la infrastructură sau gestionarea situaţiilor meteo deosebite, se pare că locuitorii sunt indignaţi de mersul lucrurilor din oraşul lor. Întrucât de câteva zile, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de ploi însemnate cantitativ pentru mai multe judeţe din ţară, printre care şi Constanţa, anumite localităţi au fost afectate într-o oarecare măsură de fenomenul meteorologic.

Aşa se face că nici oraşul Năvodari nu a fost ocolit de ploaie, dar nici de indiferenţa autorităţilor locale care nu au construit şanţuri prin care să se poată scurge apa în canal. Recent, aceştia s-au arătat indignaţi de faptul că drumul care leagă Năvodari de Lumina este pur şi simplu inundat. Dar autorităţile locale s-au dovedit a fi destul de... „inventive”, aşa că au desemnat o vidanjă să facă treaba „murdară”.

Năvodărenii spun că proiectul este prost conceput și că pe ambele părți există trotuare, dar nu și scurgeri spre canal. ”Eu am reamintit periodic de această problemă, dar cei de la primărie nu m-au ascultat. Iar acum, la prima ploaie mai puternică, s-a inundat drumul! Proiectul pentru acel drum a fost demarat în iunie 2014 și era finanțat de Uniunea Europeană. Pentru că nu a fost finalizat la termen, de la 1 ianuarie 2016, Primăria Năvodari decontează de la bugetul local lucrările la drum, iar termenul final este 30 iunie 2016.

Însa în ritmul acesta, nici de această dată nu vor reuși să respecte termenul final al lucrării”, a declarat pentru ”Replica” Costel Aurelian Dumitrașcu, președintele Organizației de Tineret din cadrul PMP. El spune că problemele legate de infrastructura din Năvodari sunt vechi și că autoritățile competente nu și-au făcut treaba cu simț de răspundere, motiv pentru care nemulțumirile cetățenilor au continuat să curgă șiroaie: ”Pe drumul Năvodari- Mamaia, la fel. Acum o săptămână și-au dat seama că există același risc și la sensul giratoriu de la Hanul Piraților și au reluat modificările în zonă, ridicând sensul mai sus, mutând din nou bordurile și toate cele”, a adăugat acesta.

Năvodărenii se plâng că de foarte mult timp își spun păsul și că nimeni nu îi ascultă: ” Nu se vor termina niciodată drumurile astea. În prag de alegeri își vor da cu cărămida în piept și apoi o sa vorbim cu ecoul”, spune un localnic. Un alt cetățean din Năvodari este de părere că proiectele realizate în localitate sunt prost gândite și că autoritățile încearcă, în zadar să cârpească ceea ce nu au făcut bine de prima dată: ”După ce fac drumul își vor da seama că nu au făcut canalizare și vor sparge strada să o facă probabil”, spune un alt năvodărean.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108