REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În următorii cinci ani, pescuitul de sturioni în Dunăre va fi interzis

În următorii cinci ani, pescuitul de sturioni în Dunăre va fi interzis

Replica API 13 mai 2016 | 00:00 309

Atenţie!

Atenţie!

Prohibiţia totală la sturioni a fost extinsă la finalul lunii aprilie pentru încă cinci ani. Interdicţia se aplică în continuare pentru toate cele cinci specii de sturioni din Dunăre: cegă, morun, nisetru, păstrugă şi viză. De asemenea, se aplică şi pentru vânzarea de produse, cum ar fi carne şi caviar, provenite de la sturionii sălbatici din Dunăre. Pescuitul sturionilor a fost interzis pentru prima oară în România în 2006, pentru o perioadă de 10 ani.

WWF - România (World Wide Fund for Nature - România) a susținut necesitatea protejării ultimilor sturioni sălbatici din Dunăre și după finalul lui 2015, se arată într-un comunicat transmis de organizație. Cu toate acestea, prohibiția este o măsură necesară, dar nu suficientă.

„Așa cum menționam și anul trecut, la finalizarea proiectului „Protejați sturionii, cel mai valoros dar al Dunării“, este nevoie de aplicarea consistentă a legii și de măsuri complementare. De crearea unor mecanisme prin care pescarii să fie susținuți pentru a obține venituri din surse alternative și prin care să fie implicați în activitățile de conservare, de protejare a habitatelor, în special a celor de reproducere. Este nevoie și de programe adecvate de repopulare și, nu în ultimul rând, de programe de monitorizare a populațiilor și a efectelor măsurilor de conservare”, a declarat Cristina Munteanu, manager proiecte ape dulci la WWF România.

Pentru a contribui la conservarea sturionilor, WWF a implementat în perioada iulie 2012 - septembrie 2015 în România, Bulgaria și Austria proiectul în valoare de 770.836 de euro „Protejaţi sturionii, cel mai valoros dar al Dunării”. Acesta a abordat problema pescuitului excesiv, principala amenințare directă pentru supraviețuirea ultimelor populații sălbatice viabile de sturioni din Dunăre, fiind adresat atât pescarilor, autorităților, dar și companiilor producătoare de caviar și consumatorilor.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108