REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Înalta Curte a desființat decizia BEC: Alianța Dreaptă Unită poate participa la alegeri

Înalta Curte a desființat decizia BEC: Alianța Dreaptă Unită poate participa la alegeri

Virgil STOIAN 19 martie 2024 | 13:38 1753

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va a admis marți contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) împotriva deciziei Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire. Astfel, USR, Forța Dreptei și PMP pot participa împreună la alegeri.

inalta Curte a desfiintat decizia BEC: Alianta Dreapta Unita poate participa la alegeriCătălin Drulă, Ludovic Orban și Eugen Tomac

Prin decizia luată marți, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat decizia de duminică a Biroului Electroral Central prin care a fost respins protocolul de constituire a alianţei electorale „Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei”.

Ce argumente au adus Parchetul și avocații în dosarul în care Dreapta Unită a contestat decizia BEC de respingere a protocolului său de constituire. Instanța a rămas în pronunțare

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că reprezentantul Ministerului Public a fost de acord cu susținerile PMP, USR și Forța Dreptei privind constituirea alianței întrucât Congresul PMP a validat documentele referitoare la inființarea alianței.

Reprezentantul Ministerului Public a arătat că decizia BEC ar încălca drepturile prevazute la articolele 38 (dreptul de a fi ales în PE) și 40 din Constitutie (dreptul la asociere). El a mai susținut în instanță că Biroul Electoral a dat dovadă de exces de zel prin decizia de duminică.

Avocații au susținut, la rândul lor, că fostul președinte al PMP Cristian Diaconescu a fost exclus din PMP, dovadă că acesta nu a fost interesat de reprezentativitatea PMP în BEC.

Biroul Electoral Central a respins, duminică, protocolul de constituire a alianţei electorale „Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei”. Avocatul Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în BEC, ar fi fost cel care a solicitat respingerea protocolului de constituire a Alianței Dreapta Unită (ADU). Marcel Ciolacu a negat orice amestec în decizia Biroului Electoral Central, argumentând că nici nu știe cum îi cheamă pe judecători.

Motivul invocat de Biroul Electroral Central (BEC): în registrul partidelor nu apare ca președinte al PMP Eugen Tomac. BEC arată în decizie că în Registrul partidelor politice Cristian Diaconescu este cel care apare ca preşedinte al PMP, în timp ce protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca.

Ce spune minuta

”630/1/2024 - Admite contestaţia formulată de contestatorii Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Anulează Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Admite Protocolul de constituire a alian?ei electorale - ,,Alian?a Dreapta Unită USR-PMP-For?a Dreptei”. Definitivă. Pronunţată astăzi, 19 martie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” potrivit minute judecătorești.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
votam Alianta Dreapta Unita pentru a ne scapa de hoti(psd) combinatori(pnl) si extremisti rusofili (aur si alte metale...)
6
3
Gata. De acuma linie dreapta. Fortza pluii cistiga toate alegerile. Si pe alea de la americani.
3
4
de-aia te-am pus noi acolo ???
6
0
Pe ei baieti pe mama lor, demonstrati-ne ca ne puteti si voi fura in cor!
4
4
Acum ca PSD si PNL au aratat cat de puternici la furtul din banul public sunt ca aliatzi la guvernare ishi frecau mainile rusofoni si scandalagii de la A.U.R.si.S.O.S.ei consideranduse varianta viabila la binomul penal PNL&PSD ,eu daca tot trebuie sa votez pe cineva ii votez pe ashtia cu toate ca shtiu cat le poate pielea si astora,pentru ca sanctzionarea politicienilor prin boicotul votari nu conteaza pentru politicieni romani caci asha au conceput constitutzia Romaniei democrate comunishti Antonie Iorgovan si Ion Iliescu,totushi mai ashtia de la dreapta unita daca vetzi cashtiga muncitzi ma pentru poporul care v-a dat votul,asha cum promitea fiecare partid inainte de alegeri dar dupa au furat si ei ca ceilaltzi dinainte sau mai mult ca aia.
9
3
Comunistii astia, chiar au crezut ca vor printa buletine de vot doar cu ei si "haur ori sosoci" ?
9
5
Votati adunatura
5
15
S-a făcut dreptate.
19
3
Ard comuniștii din PSDNL, pardon FSN, de ciuda!
25
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108