REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului critică politicile lui Trump privind mediul şi migraţia

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului critică politicile lui Trump privind mediul şi migraţia

Replica API 28 februarie 2020 | 00:00 355

Michelle Bachelet

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului Michelle Bachelet a acuzat joi administraţia preşedintelui american Donald Trump că pune în pericol sănătatea publică şi drepturile copiilor prin politicile sale în materie de mediu şi migraţie, transmite Reuters.

Bachelet a criticat într-un discurs rostit în cadrul Consiliului ONU pentru drepturile omului o serie de măsuri luate de Washington care diminuează protecţia mediului, în demersurile sale de liberalizare economică.

"În milioane de kilometri de cursuri de apă ar putea fi deversate direct substanţe poluante netratate, punând în pericol ecosistemele, apa potabilă şi sănătatea umană. Scăderea standardelor pentru emisiile produse de vehicule şi a reglementărilor pentru industria petrolieră şi a gazelor ar putea de asemenea afecta drepturile omului", a spus responsabila ONU.

Reuters aminteşte că administraţia Trump a revocat unele măsuri de protecţie a terenurilor publice, inclusiv în zone declarate monumente naţionale ca Bears Ears din statul Utah şi arii naturale protejate ca Arctic National Wildlife Refuge din Alaska, ceea ce ar putea permite în final companiilor miniere să foreze în aceste zone.

Michelle Bachelet şi-a exprimat totodată preocuparea faţă de politicile SUA cu privire la migranţi, care, a apreciat ea, pun sub semnul întrebării drepturile omului.

"Reducerea numărului de persoane care încearcă să intre în Statele Unite nu trebuie făcută cu ignorarea protecţiilor (internaţionale) pentru solicitanţii de azil şi migranţi. Situaţia copiilor ţinuţi în detenţie este deosebit de îngrijorătoare", a spus ea.

Din ianuarie 2019, administraţia Trump îi trimite pe migranţi - proveniţi în majoritate din America centrală - înapoi în Mexic, în cadrul politicii denumite Protocoale de protecţie a migranţilor, cunoscută şi ca 'Remain in Mexico' (Rămâneţi în Mexic), reducerea migraţiei în SUA fiind un element central al preşedinţiei lui Trump şi al campaniei vizând realegerea sa la scrutinul din toamna acestui an, menţionează Reuters, citată de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa i aduci la ma-ta in casa pe toti traficantii de droguri din Nigeria,Maroc,Algeria,Tunisia,Senegal impreuna cu nevestele lor care stau pe "social" si "caca" plozi la greu si seara sunt la vitrina in bordel asta dupa ce stau ziua si plimba copiii si marfa ascunsa in carut ca doar nu opreste nimeni un carut cu "o mama" inofensiva!SA I TACTU SI COPIII TAI LA TINE IN CARTIER SA LE FACA LAGAR!
3
0
Taci din gura comunisto al cui mercenar esti? Are Tramp multe pacate dar cu imigratia laso moale.Poate se retrage din ONU america si va lasa fara sediu si salarii.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920