REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Încă un contract de la Primăria Constanţa pentru firma unor foşti miniştri

Încă un contract de la Primăria Constanţa pentru firma unor foşti miniştri

Replica API 28 august 2019 | 00:00 372

Companie selectă

Companie selectă

Primăria Constanţa a angajat pentru realizarea unui studiu o firmă din Bucureşti în care au lucrat nu mai puţin de patru foşti miniştri. Societatea cunoscută pentru înţelegerile sale cu statul, de la care a primit contracte de peste şapte milioane de euro, este deţinută acum de o companie internaţională de consultanţă. Firma a mai colaborat cu Primăria Constanţa, de fiecare dată pe baza unei oferte de preţ extrem de mici.

Primăria Constanţa a atribuit pe 12 august 2019 un contract pentru „servicii de consultanță privind realizarea Strategiei Smart City aferente proiectului „SMART CT””. Înţelegerea a fost semnată în urma unei proceduri simplificate de achiziţie iniţiate de municipalitate pe 8 aprilie 2019, la care au depus oferte 9 firme. Potrivit documentaţiei de atribuire, „în cadrul proiectului Smart CT se doreşte elaborarea unei strategii Smart City care să răspundă cerinţelor specifice şi problemelor reale ale municipiului Constanţa, concentrând sprijinul politicilor şi investiţiilor asupra principalelor priorităţi, provocări şi necesităţi de la nivelul oraşului în scopul unei dezvoltări bazate pe cunoaştere, avantaje competitive şi potenţial pentru excelenţă în sprijinirea inovării tehnologice, ghidând autoritatea contractantă în proiectele pe care le va adopta ulterior”.

Preţuri descurajant de mici

Câştigătoare a fost desemnată asocierea alcătuită din Civitta Strategy & Consulting SA Bucureşti (lider, reprezentată de Denisa Scutariu) – Arheco Arhitectura Economica SRL Bucureşti (reprezentată de Radu Matei Cocheci) – Creative Space SRL Baia Mare (reprezentantă de Sorin Pop). Aceasta s-a angajat să realizeze serviciile de consultanţă pentru suma de 214.650 lei, fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată iniţial a contractului era de 400.000 lei. Nu este prima dată când Civitta Strategy & Consulting SA, fosta GEA Strategy & Consulting SA, a câştigat un contract la Constanţa mizând pe un preţ faţă de care concurenţa nu mai avea nicio şansă. În iunie 2018, primăria i-a oferit contractul pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate privind înfiinţarea unui incubator de afaceri în municipiul Constanţa. Atunci, firma a venit cu o ofertă de 29.325 lei, în condiţiile în care valoarea estimată era de 85.000 lei.

Acţionari numai unul şi unul

Civitta Strategy & Consulting SA a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 3.533.198 lei şi un profit net de 415.647 lei, cu 40 de angajaţi, precum şi datorii de 2.325.089 lei. Firma preluată în 2017 de compania internaţională de consultanţă Civitta Group a fost înfiinţată în 2006 sub numele de GEA Strategy & Consulting SA de şapte acţionari: Daniel Dăianu (fost ministru de Finanţe şi europarlamentar, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale Române, iar în present preşedinte al Consiliului Fiscal), Florin Vasile Cîţu, Valentin Cojanu, Laurian Lungu, Bianca Adriana Păuna, Dragoş Nicolae Pîslaru (fostul ministru tehnocrat al Muncii), Liviu Voinea (fost ministru în cabinetul Ponta, viceguvernator BNR, acum reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional) şi Asociaţia Grupul de Economie Aplicată, cu sediul acasă la Dragoş Pîslaru, fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloş. Majoritatea acţionarilor au rămas în firmă şi după preluarea acesteia de către Civitta Group. Civitta Strategy & Consulting SA a primit peste 70 de contracte de la stat, în valoare totală de peste 7 milioane de euro. Cel mai fidel client a fost Secretariatul General al Guvernului, dar au contractat firma foştilor miniştii şi instituţii precum Ministerul Economiei, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Afacerilor Interne etc.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stiu cui trebuie sa dea contractele angajatii Primariei!!!
0
0
Auzi --incubator de afaceri !!!---cu banii astia faceti curatenie in oras si luati balariile de la plaja Modern !---nu va e rusine sa prepaditi banii nostri
5
0
Din greseala s a nimerit asa si acum hai sa fim rai!Se tot nimeresc ele in toata Romania...si noi suntem rai mereu vedem numai coincidente
1
0
Si fostii si actualii pusi pe capatuiala.
2
0
Excelent , lucrati fratilor cu tonti ministri si lasati toate firmele locale sa moara . Faceti studii si proiecte , nimic concret , apoi va intrebati de ce pleaca lucratorii si specialisti din tara. Apoi vreti si pensii...!!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212