REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Încă un pas pentru reabilitarea balustradei de pe Faleza Cazino

Încă un pas pentru reabilitarea balustradei de pe Faleza Cazino

Replica API 20 februarie 2017 | 12:00 513

Zona istorică a oraşului Constanţa încă nu arată aşa cum ar trebui. Obiectiv emblematic al urbei, clădirea Cazinoului a fost lăsată în paragină de foarte mulţi ani. Cu toate acestea, faleza a fost modernizată. Pentru a continua procedeele de modernizare, Primăria Constanţa a lansat în luna noiembrie 2016 spre consultare publică achiziţia lucrărilor de reparare şi vopsire a balustradei faleză Cazino cuprinsă între Comandamentul Flotei şi zidul de apărare din partea de nord a promenadei. Iată că acum s-a mai făcut un pas şi a fost stabilită şi data licitaţie.

Recent, pe site-ul Primăriei Constanţa a apărut un document ce arată că balustrada de la Faleza Cazino va fi reabilitată. În vederea rigidizării traverselor vor fi montate ştuţuri din ţeavă metalică galvanizată cu diametrul de 30 mm pe o lungime de 60 mm în golurile de rezemare din montanţi şi introducerea acestui ştuţ în interiorul traverselor ce se întâlnesc în montanţi.

De asemeena, va fi înlocuită traversa deteriorată pe o lungime totală de aproximativ 30 ml. Toate suprafețele balustradei vor fi curățate și decapate de vopsea și rugină și pe toate suprafețele se va aplica un strat de grund alchidic anticoroziv pentru exterior cu rezistență la mediul salin. Toate suprafețele vor fi acoperite cu vopsea anticorozivă (ALBĂ) în două straturi.

În documente se precizează că pentru lucrările de reparare și consolidare a balustradei nu este necesară folosirea unei tehnologii speciale, dar se vor respecta normativele în vigoare pentru fiecare categorie de lucrări. De asemenea, o altă precizare destul de importantă este că în nici un caz nu trebuie modificat aspectul inițial al balustradei. Licitația va avea loc pe data de 02.03.2017. Amintim că în vara anului 2015 o femeie de 39 de ani, din Bacău a ajuns la spital, după ce a căzut de la peste doi metri înălțime. Aceasta se urcase pe balustradă pentru a face o poză.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
balustrada in cauza doar ce-a fost renovata de bonduelle,femeia a cazut dupa ce abia se receptionase lucratura,ca lucrare nu-i poti zice,banuiesc ca reparatia a costat cat zidul berlinului si n-a atras atentia cuiva ,nici macar dana
1
0
Mai bine iesiti sa maanifestati sa se repare odata Cazinoul si sa se faca soseua de coasta. Va consumatoi energia aiurea pe subiecte care nu sint ale voastre.
1
1
pai au dat cu vopsea peste rugina ce ati fi vrut sa se intimple .firma pesedista
5
0
Bai da a fost facuta acum 2-3 ani.si la 2 saptamani de la inagurare sa rupt si a cazut o femeie.de bine ce a fost facuta.acum la fel se face?
6
0
In Italia sant faleze pentru pietoni ,trenulet si pista ciclabila atat de lungi incat leaga localitatile litoralului intre ele si cu ziduri zidite din piatra cu tunele plus faleza iluminate cu plante de decir si pazite civil cat si de politie nu mai zic ca are o vegetatie copaci de zeci de ani palmieri flori ca un paradis fara ca tara sa aiba crestere econimica iar Ro are 6% si nu are nici balustrada in cek mai important oras de la mare rusine tovarasi rusine.
5
0
lucrare fonduri europena -ABC-VAL EXECUTANT
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108