REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Incendii violente în Grecia: Patru sate au fost evacuate

Incendii violente în Grecia: Patru sate au fost evacuate

Replica API 2 august 2021 | 15:07 972

Patru sate din nord-vestul Peninsulei Peloponez, în apropiere de oraşul Patras, au fost evacuate sâmbătă de pompierii greci, după ce un incendiu de pădure major a izbuncit pe fondul temperaturilor foarte ridicate.

Cinci pompieri, 33 de camioane, patru avioane de stingere a incendiilor şi elicoptere au fost mobilizate pentru a lupta împotriva acestui incendiu în regiunea Zeria.

Spitalele din Patras şi dintr-un oraş din apropiere, Aigio, au fost de alertate pentru a primi persoane rănite.

Autostrada din zona afectată, precum şi podul Rio-Antirio ce leagă Peloponez de Grecia continentală au fost închise circulaţiei, potrivit agenţiei de presă elene ANA.

Grecia se pregătește pentru unul dintre cele mai grave valuri de căldură din istoria recentă a țării, iar autoritățile își intensifică eforturile pentru a aborda potențialele pericole.

Vineri a avut loc o întâlnire de urgență în sediul Secretariatului Protecției Civile din Atena.

Grecia anunță măsuri de urgență pentru caniculă

Autoritățile elene au anunțat patru măsuri pe care guvernul le va adopta pentru a proteja populația de caniculă și de potențialele incendii.

În primul rând, autoritățile sfătuiesc populația „să evite fiecare activitate care ar putea provoca un incendiu”. Din acest motiv, pe lângă Serviciul de Pompieri, guvernul ordonă Poliției Elene să se implice în prevenirea incendiilor. Polițiștii vor efectua patrule pentru a localiza orice focar, astfel încât Serviciul de Pompieri să poată interveni cât mai repede.

În al doilea rând, ministrul a îndemnat cetățenii să folosească apa și electricitatea cu măsură, astfel încât să nu existe întreruperi de apă sau de curent electric. În plus, Serviciul Național de Sănătate a fost pus în alertă maximă pentru a ajuta persoanele afectate de căldură, transmite Greek Reporter.

În al treilea rând, vor urma alte anunțuri cu privire la facilitarea grupurilor vulnerabile. În mod tradițional în Grecia locurile publice și chiar private cu aer condiționat rămân deschise 24 de ore pe zi în timpul valurilor de căldură pentru a ajuta persoanele fără adăpost sau pe cele vulnerabile care nu au mijloace de a se răcori.

În cele din urmă, atât angajații din sectorul privat, cât și cei din sectorul public vor trebui protejați de condițiile meteorologice extreme. Fiecare angajator va avea responsabilitatea siguranței angajaților.

În plus, Protecția Civilă a țării îndeamnă acum populația să evite toate călătoriile inutile, scrie antena3.ro

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108