REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Incendiu puternic pe şantierul noului terminal al Aeroportului Craiova. Video

Incendiu puternic pe şantierul noului terminal al Aeroportului Craiova. Video

Andreea CONDURACHE 18 martie 2024 | 12:17 1275

Un incendiu a izbucnit, luni, 18 martie a.c., la șantierul noului terminal al Aeroportului Internațional din Craiova. La faţa locului intervin mai multe echipaje de pompieri.

Incendiu puternic pe santierul noului terminal al Aeroportului Craiova. Video

Pompierii militari din cadrul ISU Dolj au fost solicitați să intervină în cursul zilei de luni, 18 martie a.c., pe șantierul noului terminal al Aeroportului Internațional din Craiova, acolo unde a izbucnit un incendiu.

„În acest moment se intervine cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 ambulanțe SMURD, o autospecială de lucru la înălțime pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o hală din extinderea aeroportului Craiova. Pana în acest moment nu sunt victime”, transmite ISU Dolj.

Incendiu puternic pe santierul noului terminal al Aeroportului Craiova. Video

Potrivit ISU, ard materiale de construcție (polistiren) în interiorul halei, cu degajare puternică de fum. Incendiul este localizat, conform reporter24.ro

Focul a izbucnit la o distanță de 300 de metri de aeroportul operațional, a declarat Sorin Manda, director al aeroportului Craiova.

În incendiu au ars materiale de construcţie - polistiren în interiorul halei, cu degajare puternică de fum. ,,A ars în interiorul unei hale pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi şi s-au degradat 150 de metri pătraţi tocărie şi geam termopan”, a menţionat sursa citată.

Pompierii au reuşit să stingă focul în scurt timp și nu au fost persoane rănite.

Noul terminal construit la Aeroportul Craiova va avea o suprafaţă construită de 12.791 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 27.547 mp. Pe lângă acesta, restul investiţiilor se referă la parcare, drumuri de acces și centrală fotovoltaică; amenajarea suprafeţei nivelate a benzii pistei şi amenajarea ariei de siguranţă; amenajarea suprafeţei nivelate a benzii căii de rulare; asigurarea suprafeţelor de protecţie îngropate; gard perimetral de securitate; drumuri rutiere de acces şi drumuri tehnologice; platforme antisuflu.

Și anul trecut, pe 10 mai, un incendiu s-a produs pe șantierul de lucru din zona adiacentă Aeroportului Craiova. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj a fost anunţat, prin  numărul unic de urgență – 112, despre producerea unui incendiu pe șantierul de lucru din zona adiacentă Aeroportului Craiova. ,,Imediat, la fața locului au intervenit echipaje de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al Aeroportului Craiova, precum și ISU Dolj, cu trei autospeciale de lucru cu apa și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, neexistand victime sau persoane evacuate. În urma incendiului au ars aproximativ 100 mp hidroizolație”, a precizat Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

Video:

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Putea sa ia tot aeroportul foc , din cauza unui Dorel! Oameni neinstruiti si neurmariti la locul de munca! Sudeaza in apropierea ferestrelor de termopan si se mira ca acestea au luat foc! Plasticul este din petrol si petrolul arde! Simplu!!! Cum ajung firme de 2 lei sa castige licitatii in locuri banoase! La spitale si aeroporturi! Acum 3-4 luni au sapat la baza unui internat, vechi de 120 de ani si acesta s-a prabusit! Au murit 2 tineri! Acum 1 luna de zile au sudat intr-un salon cu bolnavi, alimentati cu Oxigen! O femeie a luat foc si a murit! Suntem in pom si pomul in aer! Doamne fereste sa ne atace rusii, ca suntem absolut pierduti!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108