REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Încep disponibilizările în MAI. Vezi ce spun poliţiştii constănţeni

Încep disponibilizările în MAI. Vezi ce spun poliţiştii constănţeni

Replica API 2 iunie 2011 | 00:00 153

Disponibilizările din Ministerul Administraţiilor şi Internelor (MAI), care au făcut valuri în rândul poliţiştilor încă de când au fost anunţate, se referă la posturi, nu la personal. Afirmaţia aparţine şefului IPJ Constanţa, comisarul-şef Dumitru Catană.

"Listele acelea de disponibilizări se referă la posturile vacante, urmate de unele posturi ocupate, dar care nu sunt atât de importante. Cert este că se taie din posturi, nicidecum din personal. Cei care vor rămâne, după desfiinţarea unor posturi, vor da examene pentru ocuparea altor funcţii", ne-a declarat Catană.

"Poliţiştii sunt la muncă toţi, dar nu munceşte nimeni. Cine să mai aplice legea, cine să se mai bată cu infractorii? Ne obligă de la spate să închidem ochii la infracţiuni", ne-a declarat George Caraivan, liderul SNPPC Constanţa.

"Pentru mine este o lovitură în plus. Cui îi convine să primească salariul redus, după ce le aveam deja tăiate? Să nu mai spun că sunt unii băieţi care s-ar putea să nu mai aibă ce duce acasă, pentru că au credite. Dar se spune că nu i-a pus nimeni să facă acele credite, dar asta e", ne-a declarat Gabriel Coteanu, şeful Poliţiei Eforie.

De precizat că ministrul MAI, Traian Igaş, a anunţat şi diminuarea normei de hrană a poliţiştilor, cu circa 550 lei, motiv de nemulţumire pentru poliţişti, care ameninţă cu pichetări şi proteste. Disponibilizările din cadrul MAI vor începe în aproximativ 30 de zile, iar în prezent se lucrează la evaluarea organigramelor structurilor, urmând ca la definitivarea acestora, toate posturile să fie scoase la concurs.Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a precizat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că după investirea sa în funcţie a primit misiunea de a reorganiza, moderniza şi restructura instituţia, proces început încă din perioada în care ministerul era condus de Vasile Blaga. Vom reveni.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108