REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ÎNCETAŢI SĂ VĂ MAI AVENTURAŢI ÎN MARE! Încă un turist A MURIT ÎNECAT - VIDEO!

ÎNCETAŢI SĂ VĂ MAI AVENTURAŢI ÎN MARE! Încă un turist A MURIT ÎNECAT - VIDEO!

Replica API 5 iulie 2017 | 00:00 1006

Bilanţ teribil pe litoral, de la începutul sezonului estival: 7 persoane şi-au găsit sfârşitul în Marea Neagră. Şase cazuri au fost înregistrate la Eforie, cele mai multe în zona Steaua de Mare. De altfel, perimetrul unde au avut loc tragediile a fost delimitat, din acest week-end, cu balize roşii, aşa încât turiştii să priceapă, în sfârşit, că este periculos scăldatul.

În ciuda înecurilor din ultimele săptămâni şi a mediatizării acestora, turiştii şi nu numai continuă să se aventureze în larg, chiar şi atunci când sunt arborate steagurile galben ori roşu. “Am discutat cu salvamarii. Cei care vin la plajă ignoră de multe ori când li se atrage atenţia că e vânt puternic, că e periculos să intre în mare, că dacă nu au experienţă sunt în pericol”, a declarat primarul oraşului Eforie, Robert Şerban.

“Oricare ar fi programul salvamarilor, cine garantează că nu vin noaptea sau dimineaţa, de la 7, şi intră în mare? Persoane care îşi asumă riscuri şi vor să îşi testeze limitele se vor găsi întotdeauna. Asta nu ţine de programul salvamarilor”, a ţinut să puncteze Şerban, în replică la criticile unora cum că programul salvatorilor ar fi prea scurt. „Nu poţi nici să îi ţii pe aceşti aomeni non-stop la post”, a conchis edilul.

De altminteri, una din persoanele înecate la Eforie a fost scoasă din apă chiar de un salvamar, care a efectuat şi manevrele de resuscitare. O alta însă nu este nici acum de găsit, fiind trasă cu repeziciune de curenţii mării: vorbim despre o fetiţă de 11 ani, despre a cărei soartă nu se mai ştie nimic din data de 27 iunie.

Dacă la Eforie Nord, la Steaua de Mare, situaţia a mai fost un pic temperată odată cu montarea balizelor roşii, iată că ieri alerta a fost dată în Eforie Sud! Evenimentul s-a petrecut la complex Spendid Beach, unde pompierii şi medicii de la Ambulanţă au fost sesizaţi că o persoană se îneacă. În zonă a ajuns șenilata Eforie Sud și ambarcațiunea ISU de la Eforie Nord. Persoana pentru care s-a declanşat alerta a fost scoasă din mare, din păcate în stop cardio-respirator! Bărbatul în vârstă de 38 de ani, turist din Bucureşti, a fost declarat decedat, manevrele de resuscitare fiind în zadar!

A.C., C.C.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Demisia Serbane ai vandut salvamarul
0
2
Nu mai comemtati aiurea ,nu-s vinovati nici salvamarii nici victimele nu ati auzit ca se fac curenti turbionari care pana si pe cel mai bun innotator il poate trage la fund si DIN ACEST MOTIV ZONA TREBUIE INTERZISA SAU SEMNALAT PERICOLUL PRINTR-UN INDICATOR "ATENIE SE FORMEAZA CURENTI TURBIONARI" PENTRU A FI OCOLITA .
1
0
stati dreacu acasa fraierilor! umpleti lidl si kaufland si spuneti ca ati fost la mare! saraciilor
2
1
dupa cadavrul borat de brailoiu, vor si astialalti la ciolan, nu va ganditi?
1
0
Despre ce vorbim? Despre cea mai periculoasa plaja de pe litoral . Plaja aia si-a cerut tributul in fiecare an . La sfarsitul anilor lor 90 cand am fost pe plaja aia ca si salvamar aproape trebuia sa te bati cu temerari pe care ii scoteam in ultima clipa din curent . Se face curent turbionar de ani buni acolo din cauza dig-ului de la Agigea si zona este de risc maxim . Chiar eu am fost tras aproape 30 m pe sub apa de un curent de genul . Locul ar trebui interzis complet pentru intrat in apa . Prea multe vieti pierdute aiurea .
12
0
. Aveti la dispozitie bani pentru minim 150 de salvamari in 2 ture - dumneavoastra aveti 35 In comparatie cu anii trecuti toti sunt slabi pregatiti cu mici exceptii 1,2 la nord si tot cam asa la sud . Pana acum au murit 6 oameni, in ultimi 5 ani la Eforie au murit 5 pers . . Daca nu faceti ceva , o sa sesizam curtea de conturi si parchetul general . Este genocid ce faceti dumneavoastra si acolitii!! Pacat !!
4
2
Din pacate sunt multi care-si inchipuie ca daca se dau mari,chiar sunt apreciati de restul oamenilor. Fals. Unii se arunca in valuri nu ca le place lor pericolul,ci doar sa-si dea importanta,unii accelereaza si umbla cu masinile d'am pulea crezand ca sunt ca eroii din filme,altii se catara in locuri periculoase sa-si faca ,,selfie''. Valoarea se castiga in timp cu greu, prin munca,nu prin tembelisme. Apoi cei care nu-si supravegheaza copii,iar sunt o specie de miserupisti cretinei.
3
1
Fetita de 11 ani a fost scoasa din apa de 3 zile incultule nepriceputule Nu esti in stare sa te implici sa asfaltezi faleza trotuarele sa fie curat Asa ai stiut sa -i spui lui Ciusca sa-si puna tarabele cu fructe-legume porumb altii Esti o panarama de primar incapabil prost sfatuit incult Pina sa ajungeti la valoarea defunctului Brailoiu mai trebuie sa va naste-ti odata si sa mai traiti 25 ani pe linga el Vai mama voastra sunteti
7
4
In mare se ineaca si constantenii, numai cine nu a fost vreodata tras de curenti nu stie forta apei. nici nu stiu daca s epoate pune o plasa ceva sa nu se mai duca oamenii sa inoate, in fiecare an e la fel. Eu era sa ma inec cand eram elev, nu mi-as fi imaginat vreodata forta curentilor, trecusem groapa de la Rex si nu mai puteam sa trec de prag inotam si curentul ma targea inapoi. Nu eram departe de mal si era multa lume. De atunci nu am mai intrat in apa decat pana la piept. Inotul la bazin sau in marea Mediterana nu in marea neagra sau ocean.
6
1
Pai cine mai vine la mare dintre oamenii normali la cap.se duc pe plaje civilizate.Acum la mare sunt meltenii cu un vaucher,cu bonuri de masa,cu prima de ziua lu dorel,cu prima de muraturi,etc...
9
4
Intr-adevar, anul asta parca a plouat cu melteni la mare, pacat ca salvamarii nu primesc respectul cuvenit, nu uitati, voi cei care plecati in viata de pe plaja, o faceti doar ca baietii aia sunt acolo la post, nu am vazut un salvamar la Eforie sa nu isi dea interesul, pacat ca multi ii ignora, ajutati-i sa se faca respectati! Respect baieti si sa va ajute Dumnezeu in viata
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108