REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Închiderea școlilor până după Paște, doar o formalitate

Închiderea școlilor până după Paște, doar o formalitate

Replica API 17 martie 2020 | 00:00 1631

Luni, 16 martie, ministrul Educației, Monica Anisie a declarat că școlile rămân închise pe tot parcursul perioadei stării de urgență decretată de președintele României, Klaus Iohannis, adică, concret, 30 de zile. Asta înseamnă că elevii vor reveni pe băncile școlilor abia după Paște, conform declarației oferite de ministrul Educației.

Sorin Mihai

Contactat telefonic de Replica de Constanța, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, a spus că încă așteaptă adresa oficială din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și că ministrul Educației, Monica Anisie a oferit doar o recomandare în acest sens. Așadar, nu este nimic oficial, însă este doar o chestiune de zile până când se va aproba această decizie. „Încă nu avem o adresă oficială din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Cu siguranță aceasta va apărea în cursul zilei de astăzi (nr.luni, 16 martie). Oricum până pe data de 23 martie nu se vine la școală. Așadar, în acest interval se poate primi o adresă oficială pentru prelungirea perioadei de stat acasă. Ministerul Educației face o recomandare pentru cei abilitați să ia o decizie. Nu ministrul ia decizia. Noi am făcut recomandări către toate unitățile de învățământ, am solicitat informații cu privire la activitățile online cu elevii. Vom face o centralizare și vom transmite și alte recomandări cu privire la felulîn care se poate derula această activitate. Elevii stau acasă până pe data de 23 martie, dar am certitudinea că această perioadă se va prelungi, mai ales că s-a decretat starea de urgență. Este doar o formalitate, dar așteptăm informarea oficială”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Elevii nu-s la scoala, dar sunt prezenti peste tot in oras...
0
0
La momentul asta cam toate sunt formale.Noi ne facem ca ne protejam, virusul se face ca da coltul, sta la cotitura.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108