REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

INCREDIBIL! Copiii de la grădinița din Crucea îngheață de FRIG în clase!

INCREDIBIL! Copiii de la grădinița din Crucea îngheață de FRIG în clase!

Replica API 11 februarie 2021 | 07:09 1789

Primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache, a mers într-o vizită la Grădinița din localitatea Crișan, acolo unde a constatat că era foarte rece. Trași la răspundere, angajații grădiniței au găsit tot felul de scuze puerile însă, cei răspunzători ar trebui să știe că vor fi sancționați pentru neregulile descoperite. Între timp, primarul ne-a informat că problemele descoperite au fost rezolvate.

Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea, a mers, miercuri, 10 februarie 2021, într-o vizită neanunțată la Grădinița Crișan, acolo unde a constatat cu stupoare că în instituție este frig. Acesta a declarat că nu acceptă ca din pricina unor persoane slab pregătite, copiii să aibă de suferit. „Am făcut o vizită la Grădinița Crișan. Intru în grădiniță, frig, întreb care e problema și mi se explică ba că nu există motorină de aprins focul, ba că s-au tăiat lemnele dar nu s-au adus din magazie în camera centralei. Cert e un singur lucru când există rea voință poți să te dai cât vrei peste cap că n-are cum sa meargă treaba. Poți să faci oricâte investiții vrei să fie totul după soare dacă nu vrea și cea mai mică rotiță să meargă în tandem nu merge nimic. Dar așa nu merge treaba cu mine. Că stau eu în frig nu e o problemă dar când copiii noștri au de suferit din cauza ambițiilor prostești ale unora sau altora e problema mare. Mare de tot! Am pretenția ca activitatea educațională să se desfășoare fără interferențe și la un nivel al calității comparabil orașului Constanța. Lucrăm în acest moment la baza materială și la dotări și vom pune în perioada următoare în discuție inclusiv calitatea actului educațional prin elemente clare, măsurabile de genul reprezentativității în concursurile școlare, a notelor obținute la examenele de capacitate etc. Toată lumea trebuie să fie sigură că vreau în comuna Crucea o școală cu rezultate de care sa fim mândri, iar indiferent câtă rezistenta voi înfrunta pe acest subiect să fiți siguri că la Crucea se va face școală”, a declarat primarul Iulian Tudorache.

Instalația de încălzire, un pericol pentru copii

Cu toate că primarul a solicitat managerului instituției ca totul să fie pregătit și pus la punct pentru începerea noului semestru, iată că tot au fost descoperite nereguli. „Cu 2 săptămâni înaintea începerii scolii am transmis Liceului Tehnologic Crucea solicitarea de a fi pregătiți pentru tot ceea ce înseamnă începerea cursurilor în deplină siguranță și în condiții optime. Totodată, vineri, 5 februarie, domnul viceprimar împreună cu reprezentanții școlii au verificat starea de curățenie și funcționare a instalațiilor termice și sanitare la toate unitățile de învățământ. Totul era în ordine și fără solicitări suplimentare. Bineînțeles că în momentul în care în a doua a zi de început de semestru școlar te trezești pus în fața unei situații în care, în vizită fiind la una din unitățile de învățământ, te trezești cu ditamai instalația de încălzire (mai mult sau mai puțin artizanală, fiind un pericol clar pentru copiii de grădiniță prezenți) în mijlocul clasei și în condițiile în care în mod cert temperatura ambientală nu era propice desfășurării cursurilor îți pui unele întrebări”, a mai adăugat primarul.

Cei răspunzători vor fi sancționați

Angajații grădiniței au găsit tot felul de scuze, însă primarul nu s-a lăsat înduioșat și le-a solicitat acestora un raport în care să fie menționate soluțiile dar și persoanele vinovate. „Am solicitat școlii un raport cu prezentarea situației, măsurile luate pentru remediere, persoane vinovate și eventuale sancțiuni. Astfel de vizite voi mai face și nu doar la unitățile de învățământ. Vreau să meargă treaba bine!”, a conchis primarul comunei Crucea.

Investiții de peste 100.000 pentru grădiniță

Trebuie să reamintim faptul că în ultimul an de zile în grădinița Crișan s-au efectuat mai multe lucrări de reabilitare precum: schimbarea acoperișului, reparații și văruieli interioare, reparații instalații sanitare, reparații capitale sistem de încălzire dar și achiziție mobilier grădiniță. Totalul acestor investiții depășesc cu mult 100.000 lei .

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e decat o lovitura de imagine, ptr Primar. Hai, sa fim seriosi. Vai Doamne ce interesat e Tudorache de comuna Crucea.
0
0
Ingheata de frig este pleonasm!!! Nu poti sa ingheti decat de frig! Tanti ziarista, nu stiu cum ai ajuns tu sa scrii, cand nici nu stii bine limba romana.
0
0
Si la Tuzla la gradinita Piticot sunt probleme .este frig pentru copii
0
0
F bine, domn Primar.
0
0
la ei firma superspecializata decarteaza , parandarat, auxiliarul duce si el cateva cuie si o matura acasa!
1
0
Frumoase sume se investesc si nu se intelege la ce se foloseste personalul auxiliar ,daca se plateste pt a varui o clasa firma specializata?Profesorii fac ore online , dar personalul asta ce ce face?Era rau inainte,ca ingrijitorul repara si broasca de la usa ,dar facea si gardul scolii,asta pe linga curatenie..
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468