REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

INCREDIBIL! Vârstnic găsit pe câmp după ce fusese externat din Spitalul Județean Constanța!

INCREDIBIL! Vârstnic găsit pe câmp după ce fusese externat din Spitalul Județean Constanța!

Replica API 1 martie 2016 | 15:01 398

Un bătrân de aproximativ 70 de ani din Ion Corvin, a fost dat dispărut după ce a fost externat din spitalul Județean Constanța! Rudele bărbatului sunt disperate, mai ales că acesta a părăsit incinta unității medicale în halat și papuci. Filip Iordan a fost internat joi, pentru o intervenție chirurgicală, iar luni a fost externat. Nepoata acestuia a declarat pentru "Replica" că ar fi trebuit să îl ia pe bătrân în jurul orei 13.00, însă ajunsă la spital, nu l-a mai găsit. "I-am spus doamnei asistente faptul că voi veni în jurul orei 13.00. Am întârziat cam o jumătate de oră, dar am stat liniștită pentru că știam că este în siguranță în spital. Când m-am dus la spital, am mers direct la asistenta șefă și i-am spus că am venit să îl iau pe unchiul meu. Dumneaei mi-a zis să urc în salon să-l iau. Ajunsă acolo, am constatat că unchiul meu nu era în salon. Imediat, asistenta a sunat la garda spitalului. Însă, nimeni se pare că nu l-a văzut. Ulterior, spitalul a anunțat și poliția pentru a demara cercetările", a declarat Alina Filip, nepoata bătrânului dispărut.

UPDATE

Filip Iordan, în vârstă de 74 de ani, are o înălțime de aproximativ 1,70 metri, păr cărunt. Se pare că a fost văzut ultima oară în zona Tomis III, în timp ce urca pe bulevardul Tomis spre Brotăcei. Acesta este îmbrăcat în pijamale și un halat alb și este încălțat cu papuci de plastic. Totdată, bătrânul are și un fes pe cap și o sacoșă verde în mână.

UPDATE 1: Vârstnicul a fost găsit pe câmp!

Filip Iordan a fost găsit! Se pare că bătrânul ar fi plecat pe jos, în drum spre casă. A fost identificat de fermierii de la Galeșu, din Poarta Albă. "Cei care arau azi-noapte pe câmp au spus că unchiul meu nu a vrut să vorbească absolut deloc cu ei. Tremura încontinuu, nu era coerent. Nici polițiștii nu au reușit să scoată nimic de la el. S-au ghidat și au sunat la spital de pe actele de externare. Era plin de pământ, probabil a înnoptat pe câmp. Acum este cu verișorul meu, în drum spre casă.", a declarat Alina Filip.

Managerul spitalului susține că s-a procedat corect din punct de vedere legal

Contactat telefonic, Dănut Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța, susține faptul că angajații au procedat corect în ceea ce îl privește pe bătrân. Familia a fost anunțată din timp că bătrânul va fi externat. "S-a respectat procedura. I s-a făcut externarea, au fost chemați aparținătorii la ora 13.00, dar au venit la ora 15.00. Iar omul cu biletul a plecat, noi nu suntem pușcărie să ținem oamenii închiși. Bătrânul a fost rugat să ia loc pe sală, însă fiind în vârstă nu a mai așteptat și a plecat pe propria răspundere", a declarat Dănuț Căpățână.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108