REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Incubator pentru transportul nou-născuţilor, donat Urgenţei Spitalului Judeţean Constanţa

Incubator pentru transportul nou-născuţilor, donat Urgenţei Spitalului Judeţean Constanţa

Replica API 8 februarie 2018 | 00:00 403

Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.) SMURD Constanța are, de curând, în dotare, cu sprijinul OMV Petrom, un incubator neonatal de transport, absolut vital micilor pacienţi. OMV Petrom a sponsorizat Fundaţia pentru SMURD cu suma de 45.000 de euro pentru achiziționarea unui incubator neonatal necesar UPU SMURD Constanța. Echipamentul va fi folosit atât pentru misiunile din județul Constanţa, cât şi din judeţele învecinate.

Acesta este singurul incubator din zonă adecvat atât transportului cu elicopterul, cât şi cu ambulanțele SMURD. Aparatul este special conceput pentru nou-născuţii la termen şi copiii născuţi prematur, indiferent de greutate. Prima intervenție a avut loc pe 1 decembrie 2017, iar în prima lună de la primirea acestui incubator au avut loc patru misiuni de salvare.

„Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța îi este recunoscătoare companiei OMV Petrom, mai ales în condițiile în care Constanța nu mai avea un incubator de transport încă din 2015.

Folosirea unui astfel de incubator crește semnificativ șansele de supraviețuire în cazurile grave, iar existența acestuia este imperios necesară având în vedere că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este spital de nivel I A şi funcţionează ca Spital Regional pentru Regiunea 7 Sud-Est, iar Maternitatea este nivel III primind nou-născuţi şi din judeţele limitrofe”, au transmis reprezentanții celei mai mari unități spitalicești din județul Constanța.

VIDEO:

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incubator, ventilator pt prematuri, aparatura de sustinere a functiilor vitale....nu e un incubator doar Face diferenta dintre viata si moarte pt bebelusi de 800g! Si costa cam 40.000 euro
0
0
Un incubator?! Incredibil, senzational! Pt un sat cu cativa locuitori e fantastic. Ah, vorbeam de judetean? Pai si cum facem ca la nivelul Constantei rata nasterilor premature e mai crescuta ca peste tot in tara. Si pe langa Constanta, Mangalia, restul oraselor din preajma, mai e si Tulcea care trimite la Costanta. Dar noi suntem sistemul romanesc, taiem funda la toalete, inauguram 5 km de autostrada, ne laudam cu un incubator donat si ne place sa traim din mocangeala. Super!
4
1
Contribuim luna de luna la sistemul de sanatate si el,sistemul asta asa pompos numit,traieste doar din pomeni.Rusine psd,rusine minister de resort,ce faceti cu banii nostrii?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108