REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Industria jocurilor de noroc 'rămâne' fără noroc: apel disperat către Guvern

Industria jocurilor de noroc 'rămâne' fără noroc: apel disperat către Guvern

Replica API 26 august 2020 | 00:00 1133

Cazinourile cer autorităţilor acordul pentru un program prelungit în timpul nopţii. Pentru fiecare slot sunt plătite nouă taxe diferite către stat. Peste 45.000 români lucrează în această industrie. Anul trecut românii, au cheltuit 8,1 miliarde de lei pe acest tip de distracţie.

Nu doar jucătorii riscă să piardă, ci şi întreaga industrie a jocurilor de noroc. Industria trage un semnal de alarmă că din cei 45.000 de angajaţi ar mai putea rămâne doar 20.000 din cauza crizei, scrie stiripesurse.ro

Taxele mari şi veniturile tot mai reduse sunt cele mai mari griji alte antreprenorilor din acest sector, spun ei. Pentru fiecare aparat există nouă taxe diferite care însumează mai bine de 19.000 lei.

Sorin Georgescu, preşedintele Romslot, spune că jocurile de noroc au nevoie de un program prelungit în timpul nopţii, adică perioada în care au cei mai mulţi clienţi. Nu pot renunţa la o parte dintre aparatele existente în sală pentru ca taxele pentru fiecare în parte au fost deja plătite, atenţionează el.

„Fiecare aparat are o autorizaţie de exploatare care are o durată de 12 luni. Odată o autorizaţie emisă, ea trebuie dusă până la capăt sau cel puţin achitată. Timpul de ocupare a scăzut cu 30%. Practic numărul nostru de clienţi a scăzut cu 30%”, explică preşedintele Romslot, Sorin Georgescu.

„Aşteptări, ca toate celelalte industrii în momentul de faţă, avem să funcţionăm normal”, arată vicepreşedinta Romslot, Ioana Bazavan.

„Am urmat Psihologia şi aş fi putut oarecum să profesez şi în domeniul ăsta, însă nu îmi doresc, forţată de împrejurarea aceasta, să renunţ la domeniu. Este un domeniu cu care chiar m-am identificat şi nu-mi doresc nici să plec din ţară”, povesteşte Florina Plaiasu, angajata unui casino.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taxele din jocurile de noroc sunt bani dati de fapt si de ultimul sarac ce spera la un noroc din cer.Cei ce lucreaza in domeniu,nu dau cu sapa,nu strang suruburi,nu-si nimicesc creierele in fata calculatoarelor facand tot felul de lucrari,nu cara caramizi. Sa taca dracului din gura,ca au bani destui si nu produc nimic,decat gol in buzunarele jucatorilor,tinamd cond ca acele castiguri platite sunt un procent micut din incasari.Industrie ziceti? Bai da' ce catalogare tare!
1
0
Hai ca asta este culmea tupeului si a nesimtiri,industria jocurilor de noroc cere ajutor de la guvern,bai Georgescule tu esti idiot sau nu gandesti?,da inchideti dracu toti astia care nu va convine si sa deschideti atunci cand vor protesta romani in fata guvernului ca nu au unde sa practice jocuri de noroc.
2
0
ca in grecia si turcia sa fie! Amin!
1
0
Tararache duce lunar valize cu bani la Mafia Siciliana, un prost, finanteaza criminali. Oricine poate cu un pistol sa faca legea...
0
0
Prea multa lume s a nenorocit din cauza cazinourilor. Mai putini bani in cazinouri...mai multi bani in buzunarele oamenilor
3
1
Ultimul fragment e asa din senin...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108