REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

INFRACTOR PERICULOS, cu domiciliul în SPANIA, cerea MILA JUDECĂTORILOR din Constanța

INFRACTOR PERICULOS, cu domiciliul în SPANIA, cerea MILA JUDECĂTORILOR din Constanța

Replica API 17 martie 2021 | 00:30 1374

Liviu Bejan este cunoscut cu antecedente penale, el ajungând, de mai multe ori, în atenția oamenilor legii, pentru viol, furturi, trafic de droguri, dar și pentru alte fapte cu violență (atât în țară cât și în străinătate). În februarie a fost săltat de pe aeroport și adus în Constanța, pe numele lui existând un mandat european de arestare, fiind vorba de un dosar de furturi prin metoda Chei Potrivite. În fața judecătorilor el a precizat că are domiciliul în Spania și că nu știa că dosarul mai este… pe rol.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au preluat, la data de 18 februarie a.c., de la Aeroportul Henri Coandă un bărbat, de 45 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat. Persoana în cauză, fiind vorba de Liviu Bejan, a fost escortată și încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, după care a fost prezentată în fața judecătorilor, fiind vorba de audierea inculpatului arestat în lipsă.

Apărătorul inculpatului a spus că acesta are o locuință în Spania și că a revenit în țară o dată, întrucât a trebuit să se prezinte la Judecătoria Constanța, în vederea stabilirii paternității copilului, fiind dovezi în acest sens la dosarul cauzei, astfel că, sub nici o formă, nu există probe sau indicii că acesta s-a sustras de la cercetarea penală sau de la cercetarea judecătorească. Liviu Bejan a precizat că este de acord cu apărătorul său și a subliniat că, în perioada în care a fost plecat în Spania, într-adevăr, avea cunoștință de acest dosar, însă ulterior, vorbind cu soția unuia dintre coinculpați, a aflat de la aceasta că soțul ei s-a împăcat cu persoana vătămată și că nu mai există nici un dosar, astfel că, în mod efectiv, nu avea de unde să cunoască că trebuie să se întoarcă în România, pentru a da explicații, nefiind implicat în cauză. Arată că are domiciliul stabil în Spania, venind doar o dată sau de două ori pe an în țară, fiind citat pentru paternitatea copilului.

foto: libertatea.ro

Anchetatori: are condamnări pentru viol, furt calificat, trafic de droguri – comise în țară, precum și alte infracțiuni cu violență comise în străinătate

Anchetatorii au precizat că apărătorul inculpatului a susținut, în mod repetat, că cel pe care îl reprezintă nu va mai putea influența probele, ori, nu eventuala influențare a probelor constituie temeiul luării măsurii arestării preventive, ci riscul de repetabilitate – generat de consecvența infracțională, de circumstanțele reale ale faptelor de care inculpatul este acuzat, dar și de circumstanțele personale, multiple condamnări anterioare la pedepse cu executare în regim privativ de libertate, pentru infracțiuni deosebit de grave – viol, furt calificat, trafic de droguri – comise în țară, precum și alte infracțiuni cu violență comise în străinătate.

Judecătorii Curții de Apel i-au respins contestația, inculpatul rămânând în arest. De fapt, Liviu Bejan voia să fie cercetat și judecată în libertate, sub control judiciar.

Detalii despre dosarul în care este implicat, AICI: DETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468