REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

INFRACTORI CU VECHIME, PARTE DIN DOSARUL ŢIGĂRI DE PESTE UN MILION DE EURO!

INFRACTORI CU VECHIME, PARTE DIN DOSARUL ŢIGĂRI DE PESTE UN MILION DE EURO!

Replica API 6 mai 2017 | 08:12 1858

Lăsați în libertate

Lăsați în libertate

Procurorii DIICOT au reținut mai multe persoane în urma perchezițiilor în cazul contrabandiștilor de țigări care au furat din mai multe depozite din Portul Constanța, iar altele sunt deja arestate în alte cauze. Este vorba despre Ion Marius Ioniţă, Ionuţ Dieaconu, Ion Tumbea, Gheorghe Iulian Pîrnău și Petrică Lucian Donciu. Însă, magistrații au decis ca aceștia să fie cercetați în libertate. De precizat este că unii dintre suspecți sunt cunoscuți cu antecedente penale, printre rechizitorii existând și cele instrumentate de DNA!

"Respinge ca nefondată sesizarea formulată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa privind luarea faţă de inculpaţii Ioniţă Ion Marius, Dieaconu Ionuţ , Tumbea Ion , Pîrnău Gheorghe –Iulian , Donciu Petrică Lucian a măsuriim arestului preventiv", potrivit minutei judecătorești.

Amintim că procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, la data de 3.05.2017, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare pe raza judeţului Constanţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada august 2015 – ianuarie 2016, pe raza oraşului Murfatlar, s-a constituit un grup infracţional organizat, coodonat de către un suspect, administrator al unei societăţi de transport, precum şi de către alţi doi suspecţi, asociaţii acestuia.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză, s-a constat că, în toamna anului 2015, membrii grupului au sustras cantităţi mari de ţigarete din incinta unor depozite situate in Portul Constanţa, în valoare de aproximativ 1.200 000 euro. O parte dintre ţigaretele sustrase a fost comercializată de către un membru al grupului, cunoscut şi ca distribuitor de substanţe stupefiante, respectiv „etnobotanice” şi „marijuana”. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

SCANDAL CU JANDARMII LA MURFATLAR ȘI DOSARE DNA!

Spre exemplu, în 2012, Ion Marius Ioniţă era trimis în judecată pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, în formă continuată și complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au fost trimiși în judecată și alte persoane, între care și Mircea Marius Banias, senator pe atunci, și Laurențiu Mironescu (secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup și trafic de influenţă). Ion Marius Ioniță a fost cercetat și pentru infracțiuni privind fondul cinegetic.

Cât despre Ionuţ Dieaconu, acesta a fost implicat într-un scandal cu niște jandarmi. Totul a pornit în trafic, Dieaconu dându-se "smardoi". Apoi a urmat o șicanare în trafic și totul a continuat după ce mașinile au oprit. Ion Tumbea a fost cercetat și în 2002 (pe când era militar) pentru furt de substanțe petroliere din conducte, dar și în 2004 pentru complicitate la loviri cauzatoare de moarte. Mai departe, Gheorghe Iulian Pârnău a fost cercetat pentru că, alături de alți indivizi a dat o spargere „în stil mafiot” la o societate din localitatea Ciocârlia, de unde au sustras insecticide şi ierbicide în valoare de 50.000 de lei.

Însă, lucrurile au fost cu atât mai grave cu cât paznicul a fost bătut zdravăn, dezbrăcat şi acoperit cu cauciucuri pentru a nu se putea mişca. Cercetările au continuat, au urmat interceptări şi percheziţii, aflându-se că implicat ar fi şi fratele primarului din localitate, în cazul căruia cauza a fost disjunsă. În această infracțiune a fost implicat și Petrică Lucian Donciu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gore dai drumu la beci !!
0
0
Baieti bagati denunturi pe Bacaim, faptele de coruptie nu se mai prescui, sa curga cu 19
4
1
Bacaim Petrica asta se lauda prin oras ca a dat 2000 de euro la nunta fiului lui Nita si ca oricine ii face denunt o sa aiba de suferit ca il pune pe Nita pe ei. Un fost mare contrabandist ca Bacaim asta cred si eu ca isi permite sa umble cu masinii de zeci de mii de euro si sa ofere daruri de mii de euro.
5
0
Bacaim Petrica a ajuns sa isi ceara scuze gruparii Tocea Liciu Lazarica si verii, cica el nu a deranjat de unde a mancat. Bacaim Petrica sef birou anti contranda, ma bufneste si rasul . Bucur Laurentiu IGPF!Cati bani ai luat de la infractorul asta ca sa iti exerciti influenta pentru numirea lui in functie ? Il mai ti minte pe ala de la GN Constanta care iti cara pachetele lui Bacaim la Bucuresti ? Ia sa vezi cum vomita baiatul totul .. urmeaza al doilea infart ? Petrica te invit sa vizionam impreuna filmarea din arhiva personala din DP 485.2015. Supara-ma tu si ai sa vezi. Blugii
7
0
Hotiiiiii,la puscarie cu ei
2
0
Ce prosti sunteti
0
0
De mine nu mai ziceti nimic se supara curva de mama .ciutix.
0
0
nelu nae alin nae pesti liceu eminescu piata ovidiu
3
0
Nasol Doi cotetari Plescane du-te taxator ca maicata pe autobuze
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108