REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

ÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Replica API 17 iulie 2019 | 00:19 512

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de boli infecțioase de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Principala cale de transmitere a bolii este, în continuare, actul sexual neprotejat.

Dacă în anii trecuți, în evidența specialiștilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța erau aproximativ 800 de pacienți cu HIV/SIDA, în ultima perioadă numărul acestora a ajuns la aproximativ 1000. Numărul cazurilor nou diagnosticate este în creștere, spun reprezentanții unității spitalicești, iar principala modalitate de îmbolnăvire rămâne actul sexual neprotejat.

„Numai în trimestrul II au fost 26 de cazuri noi diagnosticate”, a precizat dr. Ana-Maria Iancu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

În aceste condiții, medicii atrag atenția asupra folosirii prezervativului, în special în cazul actului sexual cu parteneri diferiți. Totodată, potrivit cadrelor medicale, se constată că mulți dintre noii pacienți sunt adulți sau chiar vârstnici, care nu se știau bolnavi, care nu și-au făcut analize medicale, nu au avut simptomatologie și au depistat abia în stadii tardive ale afecțiunii.

În prezent, potrivit dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, nu sunt probleme la asigurarea tratamentului pentru pacienții cu HIV/SIDA.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pt CARAMBOL.Ca le arde s-au nu ramine de vazut,Ce te faci in schimb cu cei ca tine inocenti peste masura care mai si maniinca kkt daaaa din ce in ce mai mult.Amintestei mamati ca ne vedem tot acolo,napirca.
1
0
EU EU ZIC ASA.SA AVEM PARDON CELOR CARE MANIINCA KKT DAAAA MUUUULT CACAT.ACEASTA BOALA ARE DIFERITE POSIBILITATI DE A FI LUATA.DENTIST TRANSFUZI OPERATI SI CIIITE ALTELE.DAR CEI CU BUBA LA CAP NUMAI LA ACTUL SEXUAL SE GINDESC.ZIC MAI UITATIVA IN IGLIDA A TOOT STIUTORILOR.SA NU FITI VOI IN PIELEA UNORA CA MINE.ZIC.
5
0
Daca le arde de f... inseamna ca o duc bine . Nu le lipseste nimic .
1
8
ASTA SE INTAMPLA DACA NU AVEM O LEGE CLARA SI BUNA A PROSTITUTIEI!!!De cand lumea si pamantul a existat aceasta "meserie", insa acele fete nu sunt controlate periodic, unele nu se protejeaza....si uite asa, ne imbolnavim cu totii, pentru ca unii barbate sunt client sau calca stramb, in afara relatilei din familie. Cred ca at trebui sa se ia masuri!!!
5
0
e curvasarie mare, mare de tot pe litoral si in judet, care cu care apuca!
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920