REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ÎNGRIJORĂTOR: S-au ÎNMULȚIT cazurile celor care MOR la DOMICILIU, de COVID

ÎNGRIJORĂTOR: S-au ÎNMULȚIT cazurile celor care MOR la DOMICILIU, de COVID

Replica API 7 octombrie 2021 | 23:00 4334

Valul 4 al pandemiei de Coronavirus ne-a lovit din plin, iar situația pare că devine din ce în ce mai gravă. Pe lângă cazurile de decese înregistrate în unitățile spitalicești de la malul mării, iată că s-au înmulțit și cazurile celor infectați care mor la domicilii. Astfel, activitatea Serviciului de Medicină Legală (SML) din Constanța se desfășoară la foc automat, fiind înregistrate (în ultimele 7 – 10 zile) cam 2 – 3 cazuri care se încadrează la condițiile de autopsii medico-legale.

foto: gândul.info

Potrivit reprezentanților SML Constanța, activitatea Serviciului este una mult mai încărcată față de cea înregistrată în valul 3. Aici nu vorbim de persoanele confirmate cu COVID-19 care mor în spitale, ci de morți subite, în special la domicilii, fiind vorba de persoane aflate, în mare parte, în carantină. Astfel, ele se încadrează ca morți suspecte și, automat, se încadrează la condițiile de autopsii medico-legale. Potrivit informațiilor noastre, mai toate persoanele sunt din rândul celor nevaccinate. Menționăm că aici este vorba de pacienți infectați, care prezintă mai multe comorbidități. Este adevărat că, printre ei, sunt și cazuri de deces prin violență, dar deja este o altă situație.

Revenind la activitatea Serviciului de Medicină Legală din Constanța, ea este una foarte încărcată în această perioadă, poate cea mai aglomerată încă de la începutul pandemiei. Pe lângă cazurile uzuale, SML se mai confruntă și cu câte 2 – 3 cazuri pe zi (situația fiind de circa 7-10 zile) de autopsii medico-legale a persoanelor infectate cu SARS-COV-2.

Varianta Delta mult mai agresivă

Varianta Delta a virusului este mult mai agresivă, fapt confirmat de medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica încă din luna iulie a acestui an.

”Noul virus ajunge prin toate țările. Varianta aceasta DELTA este atât de agresivă încât infectează 5-6 persoane în același timp. Dacă virusul normal infectează 2-3 persoane, ei bine, varianta DELTA infectează dublu. Dacă nu ajungem la o rată de vaccinare de 80% clar că ajungem și la valul al patrulea. Cu prevenție ne putem proteja și ajuta. E foarte greu când știi că aduci virusul acasă, îl ia cineva drag ție care moare, e destul de dificil să trăiești cu această vină. Vaccinarea este foarte bună și ajută foarte mult. S-au mai infectat și după vaccin, dar aceste persoane au făcut o formă ușoară și nu au necesitat spitalizare. La fel ca și în cazul vaccinului antigripal. Nu pot să fac o recomandare în privința tipului de vaccin, cu orice tip de vaccin vă puteți vaccina. Recomandarea aceasta trebuie să vină de la medicul de familie sau de la medicul specialist din centrul de vaccinare. Medicii trebuie să stabilească acest lucru, în funcție de problemele pe care le aveți, alergii sau alte boli”, a spus Dina la acea dată.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu.i rau.mai mor din fraieri,ca tare s.au inmultiti frate.ca si gipsanii!
0
0
Vaccinul e la liber,la fel si decizia de a te feri prin vaccinare sau nu. Cine vrea sa riste,e fix treaba lui. Rau este ca atunci cand vad ca e nasol,tupeistii incep sa se roage de doctori sa faca ce nu se mai poate. Ambitia de a te crede destept fiind informat de idioti de pe NET se plateste. De ce sa contrazici pe cineva care se si ratoieste la tine ? Lasa oamenii sa moara in chinuri,daca asa vor ei. E numai alegerea lor.
1
1
Hai siktyr,cretinilor
0
1
ca sa sperie lumea. Oamenii mor acasa de diverse alte cauze. Asa a fost mereu - se moare si acasa, si la spital, si pe strada...asa e viata. Nu va mai speriati oameni buni ! Pozele sunt de anul trecut, ba cu izolete, ba cozi la vaxx...nu mai inghitii galusca 1 Treziti va ! De ce nu se spune numarul foarte mare de vindecati ??? Nu vedeti jocul ??? Doar sa bage frica in oameni sa le scada sistemul imunitar. Criminali ! Replica, JEG si participant la genocid
2
6
Cu atat de multi antivaccinisti nici nu ma mir ca mor atat de multi acasa si in spitale.
12
9
Pai mai vaccinatule, tie nici nu ti-au activat cipul si ii injuri pe nevaccinati!
3
11
In izoleta este guvernul.
7
3
A revenit izoleta? Sau este poza din primavara
8
1
aia sunt vaxxinatii care mor acasa, ca ei nu se mai duc la medic sau sa se testeze, si mai imbolnavesc si pe altii
7
13
Dar de soldatul de 49 de ani care a murit, de ce nu scrieti ca avea toata schema facuta...??
13
10
Cu delta gama beta
8
8
Daca tot au fost catari si nu s-au vaccinat, bine macar nu se mai pune presiune pe sistemul medical. Adica de acasa direct la groapa. C-asa e-n tenis.
17
22

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468