REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Înscris la Facultatea de Teologie din Constanţa, cu diplomă falsă de Bacalaureat

Înscris la Facultatea de Teologie din Constanţa, cu diplomă falsă de Bacalaureat

Replica API 18 noiembrie 2014 | 12:06 297

Un tânăr de 20 de ani, pe numele său Ciprian Gavrilescu, şi-a dorit cu ardoare să studieze Teologia aşa că, după ce a terminat Liceul Tehnic din Piatra Neamţ în 2012, a făcut tot posibilul pentru a-şi îndeplini visul. Şi nu vă imaginaţi că a studiat zi şi noapte. A depus eforturi maxime pentru a-şi fabrica o diplomă de Bacalaureat. Şi a reuşit, după care a mers la Universitatea Ovidius din Constanţa, facultatea Teologie, şi s-a înscris, parcurgând toate etapele necesare admiterii.

Numai că isprava sa a fost descoperită de o cunoştinţă a sa, care a contactat conducerea universităţii, în urmă cu o lună, pentru a-l demasca. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior au făcut verificări şi au constatat că cele spuse de anonim sunt adevărate, fapt pentru care l-a exmatriculat pe individ.

„Acum o lună am fost sesizaţi că ar fi o diplomă falsă. N-a fost o sesizare scrisă, cineva ne-a sunat şi a auzit că ar fi student şi că, de fapt, nu ar avea diplomă de BAC. Am verificat, am sunat la Colegiul Tehnic din Piatra Neamţ, au confirmat că n-au emis o asemenea diplomă. În consecinţă, a fost chemat, i s-a adus la cunoştinţă că diploma este falsă şi l-am exmatriculat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii Ovidius, Daniel Citirigă.

„Arăta ca o diplomă, din câte am înţeles de la colegii mei, nu a fost o greşeală de-a lor. Singura diferenţă a fost numele Ministerului Educaţiei Naţionale, care nu era cel corect la data respectivă. Era Ministerul Educaţiei Tineretului şi Sportului şi el, de fapt, avea Ministerul Educaţiei Naţionale”, a mai completat Citirigă. Acesta a mai precizat faptul că Universitatea va sesiza autorităţile cu privire la isprava tânărului. Până acum, conducerea Universităţii Ovidius din Constanţa nu s-a mai confruntat cu un astfel de caz.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108