REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ÎNŞELĂCIUNILE cu clarvăzătoare LOVESC la Constanţa! Iată cum acţionează

ÎNŞELĂCIUNILE cu clarvăzătoare LOVESC la Constanţa! Iată cum acţionează

Replica API 8 aprilie 2016 | 01:41 1717

Mare atenţie, constănţeni!

Mare atenţie, constănţeni!

Mare atenţie, constănţeni! O nouă metodă de înşelăciune a ajuns la malul mării! De fapt, putem spune că este vorba despre „aceeaşi Mărie, cu altă pălărie” întrucât escrocii au tot acţionat, dar sub alte forme. De data aceasta se pare că se aleg persoane din mediul rural, cărora li se trimit scrisori semnate de o clarvăzătoare. Şi ce credeţi? „Renumita” clarvăzătoare îi spune victimei, căreia i se adresează pe nume, că e pe cale să câştige o sumă importantă de bani, dar pentru asta trebuie să, atenţie!, ţină mâna pe hârtie, şi să trimită formularul înapoi. Dar nu oricum, ci să plătească suma de circa 100 de lei, după care va primi un talisman şi apoi imensa sumă de bani. De precizat este că, în trecut, această metodă de înşelăciune a păcălit zeci de persoane din ţară!

Este hilar dar se întâmplă în Constanţa! O femeie din Valu lui Traian, Aurelia C., a primit o scrisoare extrem de dubioasă, care începea într-un mod destul de agresiv tocmai pentru a da lovitura pe latura impactului emoţional! „Doamnă C., nu vă ascund faptul că sunt foarte îngrijorată în privinţa dumneavoastră! Tocmai aţi lăsat să treacă pe lângă dumneavoastră, fără să încercaţi să faceţi nimic, o primă şansă de a câştiga o sumă frumuşică de bani! Veţi lăsa să treacă pe lângă dumneavoastră şi a doua şansă?” este începutul scrisorii, formată din câteva pagini, semnată de clarvăzătoarea Anne Bretagne.

După cum se poate observa, aşa-zisa individă a avut previziuni cu privire la Aurelia, din comuna Valu lui Traian şi, automat, i-a trimis un mesaj pentru a o ajuta. Bineînţeles că a avut şi adresa ei, dar şi alte date. Cum? Păi nu e clarvăzătoare? Şi cine nu s-a prins până acum de escrocheria demnă de cascadorii râsului are toate şansele să pice în plasă. În continuare, vreo două pagini sunt pline de reproşuri că s-a putut pierde o aşa sumă de bani, respectiv 255.000 de lei, că viaţa e grea şi că nu se poate aşa ceva.

Apoi întreabă de ce nu a luat în seamă mesajele (în condiţiile în care ele nu au existat) după care vine şi cu o altă concluzie: „Sau poate nu le-aţi primit? Nici o problemă. Chiar dacă nu credeam că e posibil, iată că aveţi o a doua şansă! Nu mai e aceeaşi sumă mare, dar şi aceasta este importantă – 135.000 lei”. Şi aberaţiile continuă, aşa zisa clarvăzătoare, cică una dintre cele mai bune ale epocii, explicând cât de rare sunt astfel de şanse şi ferice de victimă că i-au apărut ei în vis. „Trebuie să profitaţi de ea, chiar acum! Pentru a obţine această sumă, o condiţie ar fi să faceţi un lucru foarte simplu, şi anume să completaţi şi să-mi trimiteţi cât mai repede posibil cererea, pe care o veţi găsi la sfârşitul acestei scrisori.

Imediat ce voi primi solicitarea, vă voi trimite câteva elemente indispensabile pentru a obţine această sumă. Trebuie să ştiţi când vă va aştepta această sumă de bani, ce puteţi să faceţi pentru a o obţine. Printr-un document cu caracter confidenţial vă voi indica ziua exactă când va sosi această sumă de bani. În acelaşi timp, vă voi indica ce trebuie să facaţi pentru a vă asigura că-i veţi putea primi. Vă voi acorda sprijin moral, ghidându-vă pas cu pas. Tot ce trebuie să faceţi este completaţi cât mai repede cu putinţă formularul!”.

Incredibil! Aşa-zisa clarvăzătoare cere să se ţină mâna dreaptă pe pagină, pentru a se forma o legătură!

Însă, de aici începe un alt capitol şi mai strigător la cer. Pe lângă faptul că în formularul ce trebuie completat, victima bifează că va plăti circa 100 de lei pentru un talisman cu o putere nemărginită, denumit „Cheia îngerească” şi care este prezentat ca fiind absolut necesar a fi purtat în următoarele săptămâni, altfel nu se vor primi banii, cu menţiunea: „Foarte important! Nu lăsaţi pe nimeni să-l atingă, căci atunci acesta îşi va pierde toate puterile sale!”.

Dar, înainte de a completa formularul, destinatarul scrisorii este sfătuit să pună mâna dreaptă pe o coală, pe un spaţiu special desenat şi să o ţină preţ de câteva secunde pentru a-i permite să intre în legătură cu victima şi să fie ghidată pentru a nu comite nici o greşeală. „Pentru a activa acest contact, voi pune mâna dreaptă pe spatele acestui document, pentru câteva secunde, cu ochii închişi”, scrie cea care se semnează Anne Bretagne. Apoi formularul trebuie trimis în Bucureşti, la OP 83, CP 11, Express birou. Şi cum clarvăzătoarea nu e româncă, destinatarul trebuie să plătească şi aşa-zise taxe de traducător.

Înainte acționa cu denumirea de clarvăzătoarea Esmeralda: "Să țineți zeița la inimă şi să mi-o trimiteţi, după ce aţi impregnat-o cu fluidul dumneavoastră astral"

Metoda aceasta de înșelăciune nu este una nouă, doar că își schimbă mereu formele tocmai pentru a nu deveni cunoscută. Astfel, în trecut, oamenii primeau scrisori și emailuri de la aceeași adresă, numai că expeditoarea se semna Esmeralda, tot clarvăzătoare. Și aici era vorba tot despre câștigarea unei sume de bani, dar tebuia comandat talismanul Lotus cu 7 Chakras, care costa cirva 60 de lei, plus taxe de traducere, tipărire, secretariat şi punere la dispoziţie. În plus, Esmeralda punea în plic 3 poze cu zeițe.

"Mă voi ruga ca prima zeiţă, Laksimi, să o aşezaţi sub pat, pe direcţia pernei. A doua zeiţă, Shakti, să o ţineţi la dumneavoastră, în portofel sau geantă. Cea de-a treia zeiţă, Devi, să o ţineţi timp de un minut pe inimă şi să mi-o trimiteţi, după ce aţi impregnat-o cu fluidul dumneavoastră astral (...)", scria în scrisoare, ce a fost preluată și publicată de tribuna.ro. Și oamenii nu au întârziat să-și dea cu părerea, mulți dintre ei susținând că au picat în plasă.

"E adevărat, este o ecscroacă. Și eu sunt una din victimele ei. M-a jecmănit de bani", spunea Mihaela C., în 2012. "Și eu primesc aproape zilnic mesaje de la această doamnă, dar le ignor. Datele personale le găsește pe internet că acum e la îndemâna oricui, nu?", a spus și Daniel D., în iulie 2012. Și, din păcate, încă există oameni care cred și care pică în plasă. Spre exemplu, Licuța S. a scris: " Nu știu de ce spuneți voi că e înșelăciune. Eu cred că este adevărat!".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108