REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu găseşte autorizaţia de securitate la incendiu pentru restaurantul Beirut

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu găseşte autorizaţia de securitate la incendiu pentru restaurantul Beirut

Replica API 9 aprilie 2014 | 00:00 213

Mirese în mormânt: cele trei fete care au ars de vii, conduse pe ultimul drum

Mirese în mormânt: cele trei fete care au ars de vii, conduse pe ultimul drum

Dansatoarele Mihaela Tucă, Nicoleta Vasiliţianu şi cântăreaţa Nicoleta Ioana Cengher, arse de vii în groaznicul incendiu de la restaurantul Beirut, vor merge în mormânt îmbrăcate în rochii de mireasă. Familiile le-au scos de la morgă şi s-au pregătit de înmormântare. Trupul neînsufleţit al Nicoletei Vasiliţeanu a fost depus acasă, la Constanţa, iar înmormântarea va avea loc miercuri, la prânz, la Cimitirul din Valu lui Traian. Ea va fi înmormântată chiar lângă bunicul său. Mihaela Tucă, cunoscută ca Micky, dansatoare de bellydance, va fi înmormântată la Mangalia. Nicoleta Ioana Cengher a fost depusă la capela de la Biserica Trei Ierarhi din Constanţa, zona Cireşica şi va fi înmormântată tot miercuri.

Nicoleta Buirencu, tânăra internată la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, după ce a fost rănită în incendiul devastator de la restaurantul Beirut din municipiul Constanţa, a fost operată. "Pacienta a fost operată marţi. I s-a făcut transplant de piele de pe coapsă, la picior şi la mână", au spus cadrele medicale. Tot marţi, medicii i-au scos funingine din plămâni. "Cu ajutorul unui bronhoscop i s-a scos funingine din plămân. Sperăm ca evoluţia să fie bună", au explicat medicii din Capitală. Bărbatul care a chemat sâmbăta trecută pompierii în ajutor, Adrian Roman, în vârstă de 40 de ani, este într-o stare mai bună şi urmează să fie externat.

Restaurantul a fost controlat de ISU acum 4 ani, fiind găsite nereguli la instalaţia electrică

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Viorel Jianu, a declarat, marţi, presei că nu există autorizaţie pentru securitatea la incendiu pentru nici una din cele trei firme care îşi desfăşurau activitatea în clădirea restaurantului Beirut. Ultimul control al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea la restaurantul Beirut, acolo unde săptămâna trecută trei fete au ars de vii, a fost făcut în 2010 când au fost găsite nereguli la instalaţiile electrice. "Autorizaţie nu am reuşit să găsim în arhivele noastre. Am încercat să mai colaborăm şi cu alte instituţii care au fost implicate în procesul de autorizare al operatorilor economici pe diferite acte normative care au fost emise dealungul timpului. Nu am reuşit să găsim nici un act emis de instituţia noastră referitor la nici una dintre firmele care îşi desfăşurau activitatea în locaţia respectivă. Este un pic mai complicată povestea. Ei au fost verificaţi ultima dată în 2010. Având în vedere numărul mare de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Constanţa, numărul limitat de personal pe care îl avem la nivelul Inspecţiei de Prevenire, dar şi prevederile reglementărilor în vigoare care ne coordonează activitatea de prevenire, noi avem obligaţia să facem o selecţie de obiective care prezintă un anumit risc de incendiu şi în situaţia asta se face un control undeva în jur de cinci ani să ajungem să acoperim aceste obiective. Au fost găsite nereguli legate de organizarea activităţii, la instalaţiile electrice şi au fost aplicate sancţiuni", a spus Jianu, comandantul ISU. Tot ei au mai precizat că deţinătorii restaurantului aveau obligaţia să întocmească un plan de măsuri referitor la neregulile constatate de ISU în 2010 şi să comunice cum au fost soluţionate. Ancheta în cazul Beirut este în plină desfăşurare.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108