REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Inspectorii ANPC, șocați de „meniul“ din bucătăria unui colegiu - șoareci morţi, gândaci şi mucegai

Inspectorii ANPC, șocați de „meniul“ din bucătăria unui colegiu - șoareci morţi, gândaci şi mucegai

A.F. 27 martie 2024 | 22:13 783

Cantina Colegiului Tehnic „Henri Coandă“ din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, după ce aceştia au găsit capcane pentru rozătoare şi chiar şoareci morţi, gândaci, mucegai, praf, alimente păstrate necorespunzător. În plus, a fost dată o amendă de 3.000 de lei.

Inspectorii ANPC, socati de „meniul“ din bucataria unui colegiu - soareci morti, gandaci si mucegaiimagini de la control

„Abateri constatate: agregate frig neigienizate, cu depuneri masive de praf şi cu urme de mucegai; nu se monitorizează temperatura complet la spaţiile frig din dotare; peretele exterior vitrat prezenta în partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tocăria din fier cornier nu a mai fost igienizată, prezentând pe porţiuni extinse rugină, iar unele geamuri erau sparte, ciobite şi neînlocuite; în interiorul sălii de mese şi al spaţiului de depozitare a materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate 3 capcane de rozătoare, în una fiind 2 rozătoare moarte şi în alta fiind identificate insecte şi gândaci de bucătărie; preparatele calde au fost identificate păstrate la temperaturi între 20,8 şi 40, 3 nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade; într-un spaţiu frig era depozitată brânză Metro chef la temperatura de -2,2 grade deoarece congelatorului îi lipsea uşiţa; în lista meniu nu era efectuat calculul declarației nutriționale”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest, potrivit news.ro.

Inspectorii ANPC, socati de „meniul“ din bucataria unui colegiu - soareci morti, gandaci si mucegaiimagini de la control

Potrivit lui Gubandru, spălătoria utilizată la spălarea feţelor de masă şi protecţiilor de scaun era amenajată într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereţii fiind cu tencuiala căzută şi crăpături.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au dat o amendă de 3.000 de lei, în acest caz, şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate în cazul cantinei şi oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Păi cum s-a ajuns aici ? Prin lipsa controalelor preventive ! De ce ? Dacă suntem ocupați să ocupăm posturi de primar Așteptăm să moară cineva și vine și ANPC-ul să spună ca i-am prins … pe morți
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108