REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Inspectorii de muncă verifică firmele de distribuţie energie electrică

Inspectorii de muncă verifică firmele de distribuţie energie electrică

Replica API 13 iunie 2016 | 00:00 267

Activităţile din sectorul energetic, prin complexitatea şi riscurile specifice, sunt, la nivel european, activităţi în care afecţiunile suferite de lucrători ca urmare a accidentelor de muncă tind să fie mult mai grave decât în alte sectoare ale economiei naţionale, de cele mai multe ori accidentele soldându-se cu pierderea vieţii lucrătorilor. Inspectorii din cadrul ITM Constanţa ddesfăşoară în perioada mai - noiembrie, acţiuni de verificare a unităţilor de producţie şi distribuţie a energiei electrice.

Sectorul energetic reprezintă infrastructura strategică de bază a economiei naționale, pe care se bazează întreaga dezvoltare a țării. În același timp, energia electrică reprezintă o utilitate publică cu un puternic impact social. Din aceste considerente, dezvoltarea acestui sector important al economiei naționale este în plină desfășurare, fiind făcută cu mecanisme specifice pentru o utilitate de interes public. În acest context, în perioada mai – noiembrie 2016, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa derulează acţiuni de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la unităţile de producţie şi distribuţie a energiei electrice.

Această campanie de control, organizată atât la nivel național de Inspecția Muncii cât și la nivel local de I.T.M. Constanța, are ca scop creșterea gradului de conștientizare al angajatorilor și al lucrătorilor din domeniul producției, încurajarea unei abordări participative, prin implicarea angajaților și angajatorilor în diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul producției, transportului și distribuției energiei electrice, dar și promovarea bunelor practici în acest sector de activitate.

În cadrul controalelor se pune accentul pe verificarea cu prioritate a angajatorilor din domeniul producerii, transportului şi distribuţiei energiei electrice care desfăşoară lucrări de mentenanţă în unităţile de producţie a energiei electrice şi servirea operativă a unităţilor de productie şi distribuţie a energiei electrice. Totodată, se verifică lucrările în instataţiile electrice aflate în exploatare, lucrările la înălţime la liniile electrice aeriene şi lucrările în staţiile electrice, posturile de transformare, puncte de alimentare. La finalizarea verificărilor I.T.M. Constanţa va prezentate rezultatele obţinute în urma controalelor căt şi principalele deficienţe constatate.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108