REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Inspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO

Inspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO

Replica API 22 aprilie 2019 | 01:30 605

În urma unei acțiuni de control declanșată la Constanța la un punct de lucru al unuia dintre cei mai mari retaileri, CJPC a stabilit continuarea acțiunii pe baza trasabilității produsului.

Ce au constatat reprezentanții CJPC:

„În urma unei acțiuni de control declanșat de la Constanța la un punct de lucru al unuia dintre cei mai mari retaileri, am stabilit continuarea acțiunii pe baza trasabilității produsului. Am continuat împreună cu Paul Anghel, directorul Direcției de Control, o acțiune similară, în București și în Prahova. Acțiunile au vizat traseul peștelui din import. Ce vedeți în imagini este locul în care aceste produse sunt pregătite pentru rafturile comerciantului, din a cărui lanț fac parte și punctele de lucru constănțene.

«Fabrica» este în județul Prahova și este autoarea mai multor adrese către CJPC Constanța, prin care condamnă acțiunea noastră. Iată că peste trece prin diverse procesări, care fac ca, termenul stabilit de furnizorul european, să nu mai poată fi acceptat. Am dispus măsură opririi temporare a activității, până la remedierea deficiențelor. S-a dispus măsură retragerii întregii cantități de peste, măsură luată prin actele întocmite de colegii noștri din Prahova. Ceea ce bănuiam despre traseul peștelui din import, este în mare măsură confirmat. Întreaga cantitate, câteva sute de kg.

Condițiile de depozitare, procedurile periculoase, lipsa trasabilității produselor, toate acestea au condus la decizia de stopare a activității. Interesant este că 90% din producție, provine din import. Iar dacă, la fiecare etapă, produsele traversează situații similare, cum putem acceptă «calitate europeană»?!

Această acțiune a avut la baza o tematică națională, avizată de Președintele ANPC, Marius Pârvu și coordonată de către Paul Anghel, în calitate de Director General ANPC și de către mine, coordonator al Corpului de Control al Președintelui ANPC. Acțiunea va continua până la stabilirea unei imagini complete a acestui comerț. De menționat că regulamentele europene în domeniu, sunt interpretate și aplicate «după ureche» de către comercianti, numai în favoarea lor. Mai mult, acestea vin în contradicție unele cu celelalte, favorizând doar peștele importat, nu și pe cel autohton. Cantitatea de chimicale care țin «proaspăt» peste nu a fost încă stabilită, ANPC, prin vocea noastră solicitând deja o amplă investigație.

Până la acest moment, autoritățile cu competențe în domeniu nu au emis un punct de vedere, dar și-au manifestat disponibilitatea participării activ la acest demers“, a spus Horia Constantinescu, șeful CJPC Constanța.

sursa video: ANPC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
H Constantin mancaia-i pula lui Iulian tu si mie si lui Horia care te dai tu drept Horia...te astept cu pla belita sa mi-o suuuuugi tu cu neamul tau!
2
1
cand e vorba de mall-uri, nicio vorba de numele acestuia.te numesti ziarist, dar cenzurezi stirea de teama pierderii sponsorilor.
4
0
Dupa porci i-a venit randul pestelui.
1
0
Mai fermecatilor, voi nu va etalati cu vorbe igienice.....
1
0
Stiu cine esti!Vino makedoane,,pisa-m-as in ciorba din care mananca copii tai azi.V-a astept!
1
7
Iulian de pe interioarei vin dupa tine mancamiai pula cu pestele tau de grecia cu tot.. mai dai tzepe cu icre expirate marlane?
8
3
Mancameati salamu
2
4
Bravooo Horia sa vii PRIMAR LA CONSTANTA in locul Fagaboului penibil care distruge orasul impreuna cu echipa lui de mascarici iefini si hoti. Ala a fost ales pentru ca s-a pozat Mazare cu el... si atat
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108