REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

INTERCEPTĂRI în DOSARUL unui TRAFICANT de DROGURI

INTERCEPTĂRI în DOSARUL unui TRAFICANT de DROGURI

Replica API 22 septembrie 2021 | 14:09 6996

Niculescu Aleksander Vârnacea a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată, trafic de droguri de risc şi deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu. În urma denunţului unui “client”, au fost autorizați doi investigatori sub acoperire și un colaborator, care au primit autorizarea să ia legătura cu inculpatul şi să participe la operaţiunile care implică droguri ale acestuia. Totodată, s-au obţinut mandate de supraveghere tehnică având ca obiect supravegherea audio, video și prin fotografiere a lui Niculescu Aleksander Vârnacea pe o perioadă de o lună de zile.

Cum a fost prins inculpatul

Colaboratorul autorizat a stabilit o primă întâlnire cu inculpatul în piaţa CET, pentru ca primul să cumpere canabis. Iată cum a decurs discuţia dintre cei doi:

Colaborator: Am sunat acuma și zic băi ce se întâmplă deci rămân ca...

Inculpat: În ultimul timp mi-a, mi-a fost frică vorbesc serios, toți tovarășii mei s-au dus la pușcărie, să-mi bag p*-n ele droguri pentru 5-600 de mii tată. Hai că mergem până aici la un tovarăș.

C: Da, da nu-i nicio problemă!

I: Vrei să-ți zic ceva? Că eu mai am multe fete ca tine! Și la fetele lui tot eu le aduc, pune și tu și ia în pana mea mai multe grame să fumezi și tu! Dai 60 de lei pe 0,7, așa-l dau că eu așa fac bani! E adevărat!

C: Ai văzut! Ia și tu 10-15 grame ale tale (n.l. neinteligibil) să vezi din 15 grame cât fumezi...hăhă, îți zic eu că fumezi mult! Tu nu mă crezi dar eu de acolo îmi fac o țigară! Două maxim! Aceasta este una dintre convorbirile dintre cei doi, de fiecare dată aceştia vorbind şi negociind vânzarea de droguri. Astfel de întâlniri au mai continuat, inculpatul vânzându-i colaboratorului diverse cantităţi de cannabis, la preţul de 60 de lei doza.

Percheziţii acasă la Niculescu Aleksander Vârnacea

În urma percheziţiei domiciliare, la locuinţa inculpatului au fost descoperite și ridicate un grinder ce are ca siglă un cap de mort și un altul metalic roșu, în ambele observându-se urme de materie, precum și suma de 100 lei.

Ce a spus instanţa

La alegerea si individualizarea sancțiunii instanta a avut în vedere criteriile generale: împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, natura și gravitatea infracțiunii (droguri de risc), caracterul repetat al acțiunilor privind traficul, împrejurarea că acțiunile de vânzare către colaboratoare, sunt petrecute în contextul unei activități zilnice de vânzare droguri; cantitățile droguri deținute (1,7 grame Cannabis) respectiv cele vândute (3,9 grame Cannabis), suma de bani obținută din vânzare-360 lei, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită sănătatea persoanei; circumstanțele personale favorabile (inculpatul are vârsta de 23 ani, nu are antecedente penale, a recunoscut săvârşirea faptei. Magistraţii din cadrul Tribunalul Constanţa au decis condamnarea lui Niculescu Aleksander Vârnacea la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost comunicată pe 17 septembrie şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noroc cu sifoanele ca altfel nu prindeau niciodata nimic , e plina Cta de sifoane
0
0
Ditamai traficantul , mamaaaa ce dosar.
3
0
Tare... De tot... Condamnarea...
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108