REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Intermediarul şpăgii pentru un aviz de mediu, Cocheş este referent la ANR

Intermediarul şpăgii pentru un aviz de mediu, Cocheş este referent la ANR

Replica API 10 mai 2011 | 00:00 221

Angajat de Brânză pe postul unei tinere aflată în concediu de maternitate?

Angajat de Brânză pe postul unei tinere aflată în concediu de maternitate?

Pedeliştii constănţeni au gura spurcată atunci când vine vorba despre colegi "prinşi la înghesuială", cum este cazul lui Sorin Cocheş, cel care este acuzat de directorul ziarului "Liderul de opinie", Valentin Popescu, că ar fi intermediat o şpagă pentru şeful Agenţiei de Mediu, Senol Zevri. Scandalul de zilele acestea, cu acuzaţii din partea lui Senol cum că ar fi fost şantajat, urmate de reacţia ziaristului cum că şeful APM i-ar fi cerut bani grei pentru obţinerea un aviz de mediu necesar construirii unui bloc, l-au prins la mijloc şi pe Sorin Cocheş, fost ţărănist, în prezent pedelist şi fost şef al Agenţiei de Prestaţii Sociale. Cum a ajuns Cocheş în toată această poveste? Simplu. Valentin Popescu susţine că Sorin Cocheş ar fi fost "omul lui Senol", mandatat să negocieze şi să preia şpaga pentru eliberarea avizului de mediu.

Ar fi fost interesant un comentariu, o explicaţie din partea lui Cocheş, însă cum ea s-a tot lăsat aşteptată, discuţia s-a mutat înspre colegii de partid ai acestuia. Aşadar, pentru cei care îl credeau pe Cocheş vai de capul lui, amărât, şomer şi aşa mai departe, ei bine, e pe jumătate adevărat. "Fusese şi el pus la agenţia aia de... prestaţii sociale, până când s-a desfiinţat şi iar a rămas fără muncă, aşa că i-a găsit alt coleg un post, temporar. A muncit în campanie", ne-a destăinuit un pedelist, căruia nu îi vom dezvălui numele, nu de alta, dar iar se lasă cu mustrări pe la PDL Constanţa. Cum însă nouă ni se părea că totuşi o maşină Audi e... o maşină Audi (cea pe care o deţine Sorin Cocheş), au venit şi lămuririle suplimentare: "Haideţi, fraţilor, că e o vechitură... Aia e maşină?", ne-a spus un pedelist care se pricepe la astfel de "jucării", nu de alta, dar are câteva în garajul "de familie". Bun, odată lămurit acest aspect, a venit şi precizarea legată de noul loc de muncă pe care îl ocupă "sărmanul" Sorin Cocheş: "L-a angajat Paul Brânză la Autoritatea Navală Română, parcă pe post de referent, în locul unei fete care a intrat în concediu de maternitate. E un post temporar, adică pe perioadă determinată, până revine secretara sau referenta înapoi din concediu". După atâtea informaţii livrate cu... candoare şi bunăvoinţă de pedeliştii constănţeni, a venit rândul să discutăm şi cu un fost membru PDL Constanţa şi fost membru UNPR, Enuţu Lupu, cel care la un moment dat râvnea postul de şef la APM al lui Senol Zevri. Enuţu Lupu zice că nu-l mai interesează vreo funcţie, iar în ceea ce-l priveşte pe Sorin Cocheş declară că îl compătimeşte pentru situaţia în care a intrat. Comentează că nu îşi poate da seama dacă este reală povestea cu şpaga sau intermedierea ei, dar confirmă că Sorin Cocheş nu stă pe roze la capitolul finanţe: "Îl mai trimiteam pe la Bucureşti (n.r. - organizaţia PDL) după materiale promoţionale... Mereu se plângea că a rămas fără motorină în rezervorul maşinii".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108