REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Internarea la ATI și INTUBAREA NU salvează vieți

Internarea la ATI și INTUBAREA NU salvează vieți

Replica API 12 noiembrie 2020 | 15:08 1898

Deși medicii din România acuză zi de zi că nu există destule locuri la ATI pentru bolnavii de coronavirus, intubarea pacienților nu le salvează viața. O arată datele de la Spitalul Marius Nasta din Capitală. Aici, din 44 de pacienți internați pe ATI și intubați, doar doi au scăpat cu viață, restul au murit.

"Pe 3 noiembrie, Ministerul Sănătății a cerut unităților medicale o statistică a deceselor, inclusiv a celor în care oamenii au fost intubați. Puține clinici au centralizat deja, dar managerii care au făcut-o și datele preliminare de la celelalte spitale, ambele culese de Libertatea, arată o realitate dramatică: în majoritatea spitalelor din România, șansele de supraviețuire la pacienții intubați invaziv sunt foarte mici.

Statistica din Europa și SUA arată în schimb o creștere, față de începutul pandemiei, a supraviețurii celor intubați, dintre care între 50% și 70% se vindecă, mult mai mulți ca la noi", scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca doctorii deja foarte bine platiti incep sa faca talente.D-lor doctori ati ales o meserie nobila,stiati ce riscuri implica.nu mai faceti figuri avand salarii de la 3 mii de euro in sus,in afara de alte beneficii de care stie toata lumea.sunt oameni care fac paine,martura si strang gunoiul,repara masini sau construiesc case,fac mobila,cultiva pamantul,etc,etc.si oamenii astia sunt la fel de importanti si nu am auzit sa ceara atatea super-sporuri si super-indemnizatii in ultima vreme.Incepeti sa semanati la emis pretentii tot mai mult cu o categorie de trantori veritabili-politicienii.
0
0
Pai normal ca mortalitatea este mare la noi daca dupa ce te intubeaza nu deschid robinetul cu oxigen ca sa iasa procentajul de morti la numar.Era unu' Dante ce a scris un mare adevar:" Lasati orice speranta voi ce aici intrati"
0
1
In tarile din vest ai asigurare platita beneficiezi de cat ai platit nu esti bagat in acelasi salon cu stolul de zburatori care au mertan si casa cu turnulete!
1
0
Este adevarat ca si in tarile din vest sunt infctii intraspitalicesti si personal medical corupt,intrebarea este care este diferanta dintre lucrurile astea urate din tarile despre care vorbesti si Romania,pentru ca si cu 3% poti spune ca sunt infectii spitalicesti si personal medical corupt"in functie de ce vorbim"si cu 83%sunt,dar parca suna altfel.Ia intereseazate tu cum sta treaba din punctul asta de vedere dupa care poti sa le ceri si altora sa se documenteze.
2
0
Mai duceti-va dracului de jeguri umane! Ma refer la politicieni si doctori!
2
0
Foarte urat ca nu va documentatri sa vedeti ca si prin tarile din vest exista infectii intraspitalicesti ,si acolo se fac rateuri NICI ACOLO NU AU AVUT MATERIALE SI ACOLO S A FURAT MASTI si acolo se moare si nu au locuri peste tot .Mai uitati va si la altii si mai uitati va in gradina voastra personala nu cred ca totul e perfect Sunt care critica urat orice As vrea sa astiu unde locuiesc si ce ""armonie ""au in familie
0
2
spitalele sant un cocktail de virusi bacterii,fungi au devenit un fel de lagare
4
1
Saracii oameni iau infectii intraspitalicesti si de aia mor.
9
0
La noi e genocid organizat foarte bine. Romanii isi iubesc calaii in continuare!
10
1
da tanti replica dar pe pacientul mort ICM-ul e mai mare decat ptr. pacientul viu.Asa ca ce crezi ca si-ar dori orice manager de spital? pacienti vindecati sau bani mai multi ptr. spital? AUD?
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108