REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

INTERSECŢIA bulevardului MAMAIA cu str. NICOLAE IORGA va fi RECONFIGURATĂ

INTERSECŢIA bulevardului MAMAIA cu str. NICOLAE IORGA va fi RECONFIGURATĂ

Replica API 6 aprilie 2021 | 00:23 5288

Constănţenii au început să ducă dorul sensului giratoriu care a fost situat luni bune la intersecţia bulevardului Mamaia cu străzile Renașterii şi Nicolae Iorga. Dacă anul trecut, pe vremea când a fost amenajat, cetăţenii se plângeau că acesta mai rău încurcă traficul, iată că acum sunt câţiva nostalgici care se plâng că în lipsa sensului giratoriu traversarea intersecţiei se realizează cu dificultate. Reprezentanţii Primăriei Constanţa au precizat pentru reporterii Replica faptul că traficul rutier va fi resistematizat la intersecția bulevardului Mamaia cu străzile Nicolae Iorga și Renașterii. Scuarul median va fi reconfigurat, accesul autovehiculelor dinspre strada Renașterii fiind interzis.

Sensul giratoriu, desfiinţat pentru că nu reprezintă o soluţie

Un sens giratoriu a fost amenajat la începutul lunii martie a anului 2020 la intersecția bulevardului Mamaia cu străzile Renașterii şi Nicolae Iorga. Scopul acestuia era de a fluidiza circulaţia şi de a preveni blocajele rutiere formate în apropierea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Imediat după ce a fost amenajat, constănţenii au şi sărit cu gura, susţinând că noul sens giratoriu încurcă traficul şi duce la crearea ambuteiajelor.

Câteva luni mai târziu, în septembrie 2020, autorităţile locale anunţau că sensul giratoriu va fi desfiinţat pentru că s-a dovedit că acesta nu reprezintă o soluție pentru optimizarea traficului rutier la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Renașterii.

Constănţenii cer fluidizarea traficului

Ei bine, se pare că în prezent există cetăţeni nostalgici care, deşi au criticat atunci decizia amenajării sensului, cer din nou reglementarea circulaţiei în zona respectivă prin amplasarea unui semafor sau amenajarea unui nou sens giratoriu.“Va mai fi amplasat vreun semafor sau vreun sens giratoriu la intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Nicolae Iorga? În acea zonă, încadrarea este foarte dificilă, dacă vrei să faci stânga pe bulevardul Mamaia, pe sensul de mers către Delfinariu, venind de pe Nicolae Iorga. Se creează cozi imense şi există risc de accidente în zonă pentru că pe bulevard se circulă cu viteză”, transmit cetăţenii.

Traficul rutier va fi resistematizat

Reporterii Replica au luat legătura cu reprezentanţii Primăriei Constanţa care au precizat că traficul rutier va fi resistematizat la intersecția bulevardului Mamaia cu străzile Nicolae Iorga și Renașterii. “Traficul rutier va fi resistematizat la intersecția bulevardului Mamaia cu străzile Nicolae Iorga și Renașterii. Lucrările sunt incluse în proiectul de modernizare a bulevardului Mamaia, sectorul cuprins între bulevardul Tomis și strada Soveja/Zorelor. Scuarul median va fi reconfigurat, accesul autovehiculelor dinspre strada Renașterii fiind interzis”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anul trecut sau acum 2 ani, s-a asfaltat b-dul Tomis. Acum este santier, se schimba conductele, banda 1 dinspre Boema spre intersectia cu piata Tomis 3. Daca au de gand sa faca la fel cu b-dl Lapusneanu si b-dul Mamaia, mai bine nu.
3
0
Oras mizetabil
2
0
Aveti incredere in W.C. Wergil Chitac este cel mai mare primat
2
0
In campanie il acuza pe fostul ca face prea multe sensuri unice. Acum face aceleasi lucru. A dat si str. Poporului peste cap si strazile din jurul ei implicit.
9
0
Faceti totul zob!
5
1
Aurel Vlaicu cand e gata ? De ce nu lucrati noaptea si in weekend ? Se lucreaza cand e traficul cel mai mare.......vai de capu vostru ....
18
1
Strada Nicolae Iorga este cu sens unic spre B. Mamaia. Un sens giratoriu in aceasta situatie este bun. Ce nu va convine? Vin de pe ouaa benzi multe masini care sigur vor dori sa vireze la stanga mai mult decat vor vira la dreapta. Sau ar putea monta semafor.
5
3
Ce va mai place sa beliti toate drumurile!
9
1
O reconfigurare cu bidoane de plastic. Arta si bataie de joc
15
0
E ca Diana e cea mai buna din toata redactia. Dar nu la scris...
13
0
Scoala la "ecologica".O mai fi si blonda la...de scrie in halul asta.
9
0
Articol scris de o analfabeta. Expresii de genul 'se plangeau' si 'au sarit cu gura' alaturi ge generalizari 'constantenii' n-ar trebui folosite. N-or fi 'sarit cu gura' toti constantenii, pe cei mai mult nu ii intereseaza configuratia unei intersectii
37
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468