rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu cu OLIMPICII de la CERNAVODĂ, care şi-au dat liceul în JUDECATĂ

Olimpicii de la Cernavodă care au trăit momente de chin în ultimii doi ani de liceu au acceptat să „facă lumină” în povestea lor și să detalieze ceea ce au simțit când totul părea să fie împotriva lor și a viitorului pe care și-l doresc. Ce s-a întâmplat în Spania, cum au ajuns să aibă mediile scăzute la purtare și cum au ajuns să dea în judecată unitatea de învățământ, vă vom detalia în rândurile de mai jos.

Un stagiu de practică al unor elevi de la Liceul Axiopolis din Cernavodă s-a încheiat în instanță. Comportamentul total inadecvat al directoarei și dorința de corectitudine a părinților i-a făcut pe aceștia să apeleze la instanță pentru a face lumină în cazul de față. Și, ce să vezi, instanța le-a oferit câștig de cauză iar liceul este bun de plată acum. După toate aceste întâmplări, cei doi băieți, olimpici, au acceptat, în puținul timp liber pe care îl au, să-și expună public părerea în cadrul cotidianului Replica de Constanța, legat de tot ce au trăit.

Cine sunt cei doi olimpici pasionați de robotică și cum au ajuns să iubească acest domeniu

Cu părere de rău uitându-se în trecut însă cu extrem de multă speranță în viitor, cei doi, Teodor Cătălin Geambașu și Cosmin Negoiță, actuali studenți, sunt acum fericiți că totul s-a încheiat cu bine și că s-a demonstrat că adevărul primează în orice. Cum au ales acest domeniu, ne explică chiar ei în râdurile de mai jos: „Mă numesc Geambașu Teodor-Cătălin, am 18 ani și am absolvit Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, în prezent fiind student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, secțiunea Inginerie Electrică. Am fost admis la Facultatea de Mecanică, secțiunea Mecatronică și Robotică dar destinul a vrut sa fiu inginer electric. Electricitatea, electronica și robotica m-au pasionat de mic, de pe vremea când începusem să fac diferite proiecte, diverse motoare electrice. Concursul FTC a venit ca o mănușă pentru mine combinând toate pasiunile într-una singură și anume robotica” a declarat Teodor-Catalin Geambașu, unul dintre olimpici.

Celălalt tânăr a ales să își contiune studiile la Universitatea Politehnică din București. „Sunt Negoiță Cosmin, am 19 ani și am absolvit și eu Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, în prezent fiind student la Universitatea Politehnică București – la Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică, Secțiunea Robotică. Ce m-a făcut să aleg acest domeniu? În perioada de timp în care am lucrat la construcția robotului mi-am dat seama că am o pasiune pentru asa ceva. Văzându-l în acțiune, cât de bine a evoluat și cât de departe a ajuns, am fost determinat ulterior să continui pe aceeași specializare, de aceea am și ales Facultatea de Robotică din cadrul UPB” a declarat Cosmin Negoiță, cel de-al doilea tânăr olimpic.

Ce a însemnat pentru cei doi stagiul de practică din Spania

Felul în care au vorbit cei doi despre ce a însemnat acest stagiu de practică, face pe oricine să realizeze cât de mult contează să faci ceea ce îți dorești și ceea ce îți place, în viață. „Pentru noi, perioada de practică din Spania a reprezentat o oportunitate clară de ascensiune atât emoțională, cât și profesională. Am fost selectați în urma unor concursuri atât practice cât și orale, urmând apoi să susținem un interviu. Când am aflat că am trecut cu brio de toate probele și că în sfârșit avem cu adevărat șansa de a merge mai departe, am fost loviți de un val de fericire combinată cu determinare și nerăbdare. Această șansă a reprezentat poarta către un mediu european real de muncă, fapt care ne-a maturizat și responsabilizat, în sensul bun” au spus băieții.

Stagiul din Spania – perioada de formare profesională și... morală

Despre perioada de trei săptămâni petrecute în cadrul stagiului de practică cei doi ne-au povestit cu drag dar și cu o oarecare tristețe, în glas, reamintindu-și momentele petrecute și... frigul îndurat. „Stagiul în sine a fost super. Șansa de a „trăi” împreună cu colegii, posibilitatea de a ne descurca oarecum independent, să ne întreținem, să gătim, să mergem la „muncă” au reprezentat motivele principale de bucurie. Săptămânile de practică au fost super, totul a mers în armonie și astfel am avut timp să lucrăm la tot felul de proiecte din care am învățat numeroase chestii, printre care se numără și efectuarea unui videoclip de tip colaj cu poze/videoclipuri nemaipomenite înalnite de-a lungul stagiului de practică. În legatură cu cazarea, într-adevar am stat în frig. Totul a început încă de la plecarea din țară. Noi știam că trebuie să stăm într-o altă cazare, una complet diferită de cea în care am fost cazați cu adevarat, evident fără să ni se spună că a fost schimbată, acest lucru l-am aflat noi în momentul în care am intrat efectiv în apartament. Odată ajunși acolo, am sesizat că este cu totul altceva. Condițiile erau considerabil mai slabe, în camere era frig, eram nevoiți să stăm în permanență cu gecile pe noi. Apa caldă era în general inexistentă, deoarece boilerul funcționa la 1/3 din capacitate și se golea instant, având în vedere ca eram 11 care stăteam la rând la o singură baie, căldura se dădea doar într-un interval fix, dar la o oră după oprirea acesteia era iarăși foarte frig, întrucât geamurile erau cu rama de lemn și nu izolau deloc cum trebuie. În afară de asta, am fost nevoiți să stăm 11 băieți într-un apartament relativ mic, stând între 2 și 5 în cameră. Am rezistat deoarece nu am avut de ales, totul era „perfect”, sau asa ni s-a spus, „doar nouă ni se părea că nu sunt condiții optime” a declarat Teodor-Cătălin Geambașu.

Au „îndrăznit” să le povestească părinților ce li s-a întâmplat...

Unul dintre băieți a și răcit destul de serios, după cum spun aceștia, și nu a primit niciun fel de ajutor. Într-un final au ajuns acasă și le-au povestit părinților, așa cum este și normal, și partea mai puțin plăcută din practică. Drept urmare, s-au ales cu nota scăzută la purtare. „Întoarcerea acasă a fost un lucru mult așteptat, eu personal număram zilele și sunt sigur că nu eram singurul. Deși totul ca și experiență de practică într-un mediu european a fost super, condițiile de cazare combinate cu faptul că eram acuzați constant și că se intra în cameră peste noi să se afle „ce facem” au dus la această nerăbdare de a ajunge acasă.

Teodor Cătălin Geambaşu

... și s-au trezit cu media scăzută la purtare

Nota scazută la purtare a fost deoarece am „îndrăznit” să ne sunăm părinții și să ne „plângem” de condițiile improprii (cel puțin spus) de cazare. Inițial am vrut să ignorăm toate astea, să ne bucurăm de această experiență, dar deoarece am răcit violent și făceam febră, tușeam foarte tare și abia vorbeam, m-am panicat și am sunat-o pe mama, care a „îndraznit” să se plângă că băiatul ei are o problemă, deși doamnele coordonatoare în mare parte susțineau că exagerez. Astfel, când am ajuns, nota ne-a fost scazută în baza unui referat subiectiv întocmit de doamnele însoțitoare, care s-a dovedit a fi complet eronat și lipsit de motive reale de sancționare, fapt dovedit prin câștigul de cauză de care am avut parte în instanță, atât în fond, cât și în recursul cerut de liceu. Deși în cadrul probei de concurs în baza realizărilor personale din etapa de admitere de la facultate am obținut media de 9.38, media mea finala de admitere a fost doar 8.20, „datorită” acelui 7 „minunat” pe care l-am obținut la purtare!” a spus Cosmin Negoiță.

Clasa a 12-a... un calvar

Când pentru unii elevi, clasa a 12-a este cea mai importantă în formarea profesională și morală, pentru cei doi a fost un adevărat calvar în care au fost înjosiți și considerați „derbedeii” liceului, fapt, total neadevărat. „Clasa a 12-a a fost un calvar, sincer să vă zic. Există o limită emoțională la care poți rezista, pe care o simte fiecare elev când este pus în fața unui examen de proporțiile Bacalaureatului. Acum, imaginați-vă cum ma simțeam eu, având atat BAC, liceu, meditații, ridiculizarea colegilor și marginalizarea noastră de către ei, faptul că străinii mă făceau „golanul ala de la liceu” când treceam pe strada pe lânga ei, afirmațiile „amuzante” și ironice pe care le mai scăpau profesorii din când în când, faptul că am fost privat de drepturi precum bursa de studii, bursa de la primărie, două tabere în robotică (toate câștigate prin muncă asiduă, prin nopti dormite pe „rogojină” în atelier, lângă robotul nostru), presiunea că nu vom câștiga în instanță și vom fi și mai agresați sub diferite forme, și multe alte „detalii” la care am fost partași de-a lungul anului. Vă spun sincer că nu mai aveam tăria de caracter să continui, și dacă nu eram susținut de părinți și de domnul Dumitrescu (adevaratul nostru tutore de la robotică) nu știm ce am fi făcut. Nu mai aveam curajul nici să ies din casă. De ce aș fi făcut asta? Să fiu iarăși ridiculizat? Nu, mulțumesc” a mai adăugat Cosmin.

Cosmin Negoiță

Și-au dat școala în judecată și au câștigat

Celor doi băieți, elevi premianți și olimpici, le-au fost alături părinții, care au crezut în ei și au știut că aceștia sunt victime ale nedreptății, așa că nu s-au oprit și au mers până în instanță, acolo unde, ce să vezi, le-a fost dat câștig de cauză. Ce au simțit băieții când au aflat că sentința definitivă a fost în favoarea lor, a fost fericire pură. „Nu am avut nicio secundă speranța de a învinge sistemul, dar m-am simțit ușurat de o povară latentă, care părea a nu se mai termina, în momentul vederii rezultatului final. Sfatul meu sincer este - dacă stiți că aveți dreptate și/sau că sunteti inocenți, nu vă lăsați sfâșiați de un regim de austeriate, cereți-vă drepturile, dacă toți vom face asta, situațiile de genul vor dispărea eventual, ducându-se unde le este cu adevărat locul: într-un tablou pe care noi îl numim „trecut”!” a conchis Teodor Cătălin Geambașu.

Povestea văzută din ochii părinților o puteți citi aici:Trei OLIMPICI din CERNAVODĂ și-au dat școala în JUDECATĂ și au CÂȘTIGAT!

Diana BERECHET

luni, 19 octombrie 20204017
GANDUL.RO
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
Comentarii

011Raluca(19 oct 19:53)
Asa este NEMO !Toti profesorii din scoala stiu ca directoarea a aranjat cu profesorii implicati sa ii termine pe elevi. Un singur cadru didactic a avut curajul sa o infrunte si sa sustina elevii.Ce a urmat se stie ,cadrul didactic respectiv nu mai este in scoala noastra.Elevii au fost pur si simplu sacrificati .Al patrulea elev ce era cu ei in grup era fiul administratorei si el nu a patit nimic !
117Vecinadela3(19 oct 19:38)
Nu conteaza daca elevii sunt olimpici sa nu . Ce conteaza sunt faptele .Instanta a spus clar cine a gresit .In acest moment directoarea nu mai are credibilitate .Deciziile viitoare ale acesteia sunt si vor fi sub un mare semn de intrebare.Cine sunt urmatorii elevi care vor suferii ?Poate este copilul meu.sau nu conteaza? Dar daca este al tau?Conteaza?
011Nemo(19 oct 19:27)
Cine sa demisioneze?Directoarea actuala face orice sa inlature orice cadru didactic capabil din colectivul scolii. Cei din scoala stiu bine asta ,toti tremura de frica ei,pentru ca stiu ce a facut cu persoana ce a fost numita in functia de director pentru o perioada de timp .A distrus-o total. Asa ca trei elevi sunt mizilic.
116DOREMI(19 oct 19:16)
Bravo lor elevilor, si parintilor ca nu s-au lasat intimidati de conducerea scolii si au mers pana la capat. Justitia a dat un verdict clar . Nu inteleg de ce conducerea scolii nu a demisionat inca ,acum cand s-a dovedit clar ca au facut-o lata.
214Cristian(19 oct 19:15)
Felicitari, nu multi au curajul sa faca lumina in sistemul nostru de invatamant
123Cerna(19 oct 18:57)
Sa fim seriosi. Despre ce olimpiada vorbim? Cum au ajuns la stagiul de pregatire? Intr-un proiect facut de scoala.
14inceputul e greu ,(19 oct 09:07)
judecandu te cu ....viata oferita intamplator sau voit si castigand ai satisfactia unui inceput , lupta se rezuma uneori numai in contradictie cu ce ti se ofera ,la dolce far niente! intervine si ...e rau!
mai mult...Replica
25 iun 23:49ReplicaLui Cristian Radu îi e frică de pușcărie. Lasă primăria pentru imunitate!

După trei mandate de primar, Cristian Radu, de la Mangalia, pare să se fi săturat de administrație publică, așa...1292

25 iun 00:24ReplicaBătălia Mall-urilor din Constanța: VIVO - 25 de milioane pe plus, City Park este pe minus, iar Tomis Mall - în moarte clinică1129
25 iun 00:16ReplicaGlampingul din Năvodari funcționează, în continuare, ilegal. Chelaru sesizează ANAF945
25 iun 00:13ReplicaȚigănescu, de la Draft Construct, a intrat cu afacerile în... armată

Noua firmă a afaceristului Dumitru Țigănescu, a mai prins un contract un statul, fiind vorba despre Draft Dinamic...332

25 iun 00:11ReplicaCoșa merge mai departe cu afacerea Satul Pescăresc de pe plaja Corbu!549
25 iun 00:11ReplicaDragoș Poteleanu cerere revizuirea hotărârii care l-a băgat în pușcărie280
25 iun 00:10ReplicaMircea Vizitiu nu mai este adjunct la IPJ Constanța

Mircea Vizitiu, adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a fost pus la dispoziție prin act...1987

25 iun 22:38ReplicaCât va sta, de fapt, în închisoare, Piedone?!467
25 iun 22:23ReplicaWeekend cu ploi și descărcări electrice, la malul mării!395
25 iun 00:08ReplicaAfacerist de succes și politician, găsit mort pe un câmp, după ce fusese dat dispărut

Un cunoscut om de afaceri a fost găsit mort pe un câmp, lângă mașina sa. Din primele informații, bărbatul s-ar fi...844

25 iun 00:08ReplicaReducerea de 50 de bani pe litru nu se va aplica în toate benzinăriile645
25 iun 00:08ReplicaCapcana pe care o întind polițiștii bulgari românilor care le tranzitează țara în drum spre Grecia838
Vremea
18.1°18.1° - 21.4° sâmbătă, 25 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 75%
Vânt: 7.06 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/492842812546
5/403033883515
joker22345211015
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 iun 23:51SportAnita Alvarez a fost interzisă la Mondiale, deși a primit acceptul medicilor să concureze din nou

Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta au fost marcate de un episod rar întâlnit. În timpul probei de...593

25 iun 23:51SportÎnot: Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 50 m spate la Mondiale

Înotătorul român Robert Glinţă s-a calificat, vineri, în finala probei de 50 m spate, la Campionatele Mondiale de...289

25 iun 00:00SportTenis: Simona Halep o va înfrunta pe Karolina Muchova în primul tur la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 19 mondial, o va avea ca adversară pe Karolina Muchova din Cehia...137

25 iun 00:00SportTenis: Djokovic şi Nadal şi-au aflat adversarii din primul tur la Wimbledon

Tenismanul sârb Novak Djokovic, deţinătorul trofeului şi favoritul numărul unu, îl va înfrunta pe sud-coreeanul...134

Local
25 iun 00:10LocalTeo Hira pleacă de la RAEDPP! Va fi directorul interimar al Confort Urban!

La începutul anului 2021, cotidianul Replica anunța că se pregătește un mega proiect la nivelul administrației...2721

25 iun 00:08LocalDezvoltatorii imobiliari din Dubai își prezintă ofertele în Mamaia

Emax Real Estate, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, organizează...356

25 iun 00:07LocalAtenție, constănțeni! Termoficare Constanța începe citirea contoarelor de energie termică

381

25 iun 00:09LocalBărbatul care și-a mutilat fosta concubină, în sala de judecată, arestat preventiv

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus, vineri, 24 iunie,judecătorului...1010

25 iun 00:09LocalCoadă imensă de TIR-uri, cu numere de Ucraina, la Vama Negru Vodă, sensul de intrare în România

Zeci de TIR-uri cu numere de Ucraina au format o coadă kilometrică, pe sensul de intrare în țara noastră, la Vama...874

25 iun 00:06LocalPompierii, exercițiu în caz de incendiu la On Plonge, în Mamaia

Mai multe echipaje ISU au răsunat vineri, 24 iunie, pe bulevardul Mamaia, acestea îndreptându-se spre stațiunea...365

25 iun 00:08LocalAccident rutier în Constanța: Victima, un pieton

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină în cursul zilei de vineri, 24 iunie a.c., pe strada Zmeurei din...520

25 iun 00:08LocalAgresorul care și-a tăiat concubina, în zona feței, la Judecătoria Constanța, reținut!

Scandal sângeros la Judecătoria Constanța se lasă cu repercursiuni. Atacatorul a fost reținut de polițiștii...827

24 iun 18:49LocalSensei Irinel Bădulescu, dublu campion mondial la Kickboxing, a salvat o copilă de la înec! Video

1526

Politică
25 iun 23:48PoliticăKlaus Iohannis: Îmi doresc tare mult ca, într-un termen rezonabil, România și Moldova să fie împreună în UE

România s-a implicat în decizia de acordare a statutului de țară candidată la UE pentru Republica Moldova și...275

25 iun 23:49PoliticăMarcel Ciolacu: România va fi alături de Moldova și Ucraina în parcursul lor european

Marcel Ciolacu a reacționat pe Twitter după ce Moldova și Ucraina au primit statutul de state candidate la aderarea...250

25 iun 23:49PoliticăNicolae Ciucă, despre preţul carburanţilor: O abordare politicianistă este total neproductivă

283

24 iun 00:00PoliticăCiolacu: În şedinţa PES am susţinut necesitatea acordării statutului de ţară candidată la UE pentru R. Moldova

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că a susţinut, la şedinţa PES de la...279

25 iun 23:49PoliticăCiolacu: Adrian Chesnoiu a ales cea mai onorabilă cale de a-şi apăra numele şi reputaţia

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că Adrian Chesnoiu "a ales cea mai...420

25 iun 23:50PoliticăCamera Deputaţilor votează marţi asupra cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Chesnoiu

333

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...3870

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2342

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5347

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4071

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3107

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6767

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2525

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2811

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

3936

Monden
25 iun 00:00MondenRitualul inedit care i-a adus mai aproape pe Kim Kardashian și Pete Davidson

Kim Kardashian, în vârstă de 41 de ani, a fost invitata prezentatorului Jimmy Fallon la emisiunea pe care acesta o...128

25 iun 00:00MondenFiica lui Heidi Klum, prima imagine în bikini de pe Instagram! Provocatoare la 18 ani

Fiica supermodelului Heidi Klum, Leni, a împlinit pe 4 mai vârsta de 18 ani, iar frumoasa adolescentă vrea să...147

25 iun 00:00MondenShakira, devastată după despărțirea de Pique! Cum a fost surprinsă pe străzile din Barcelona

169

25 iun 00:00MondenCodin Maticiuc, criză de nervi pe platourile de filmare?: „Mă spânzur de o grindă!“

Codin Maticiuc a dezvăluit care este de fapt atmosfera pe platourile de filmare la producțiile pentru care a lucrat ca...125

25 iun 00:00MondenBrad Pitt se retrage din actorie?: „Sunt pe ultima sută de metri!“

Brad Pitt, 58 de ani, a vorbit recent în cadrul unui interviu despre faptul că se gândește să se retragă din...144

25 iun 00:00MondenBritney Spears s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din vila de 11,8 milioane de dolari

Britney Spears este pregătită pentru un nou capitol din viața ei, moment care a debutat cu o nuntă ca-n povești cu...121

25 iun 00:00MondenMagnatul presei Rupert Murdoch şi actriţa Jerry Hall divorţează

Magnatul presei Rupert Murdoch, în vârstă de 91 de ani, şi a patra sa soţie, modelul american Jerry Hall, vor...127

25 iun 00:00MondenOrganizatorii Eurovision înţeleg 'decepţia' Ucrainei, dar îşi menţin decizia de a organiza concursul în altă ţară

Reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), instituţia care organizează concursul Eurovision, au...109

25 iun 01:37MondenShakira, apariție publică împreună cu copiii, după despărțirea de Gerard Pique

425

Mapamond
25 iun 00:00MapamondCriza alimentară va duce la proliferarea unor boli ce vor face 'milioane de victime'

Criza alimentară mondială declanşată de războiul din Ucraina va ucide milioane de oameni, făcând ca populaţii...116

25 iun 00:00MapamondCoronavirus: Parlamentul European a aprobat prelungirea certificatului verde până pe 30 iunie 2023

Parlamentul European (PE) a aprobat prelungirea cu un an, până la 30 iunie 2023, a posibilităţii folosirii...118

25 iun 01:34MapamondMaia Sandu apreciază drept istorică decizia de acordare a statutului de ţară candidată la UE a R. Moldova

335

25 iun 00:00MapamondArgentina: 5 morţi, 35 de răniţi într-un incendiu la Buenos Aires

Cinci persoane, două femei şi trei copii, au murit şi alte 35 au fost internate în spital, victime ale...119

25 iun 00:00MapamondSUA: Trei răniţi după ce un avion a fost cuprins de flăcări la aterizarea pe aeroportul din Miami

Anchetatori americani au ajuns miercuri pe aeroportul din Miami (sud-est), unde un avion al companiei dominicane Red Air...107

25 iun 00:00MapamondRefugiaţi din Ucraina: Europol a întreprins o acţiune contra traficului de fiinţe umane online

Oficiului European de Poliţie (Europol) a anunţat joi că, în urma unei operaţiuni la nivel european, au fost...114

25 iun 01:33MapamondUcraina şi Republica Moldova devin oficial candidate la aderarea la UE

Liderii UE au decis să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat oficial la aderarea la Uniunea...316

25 iun 01:36MapamondBulgarii suspendă lucrările de reparații de pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse

Autorităţile bulgare au luat decizia de a suspenda de mâine și până duminică, inclusiv, lucrările de reparații...464

25 iun 01:37MapamondTrupele rusești au lovit două mari centre pentru stocarea cerealelor

569

Sănătate
25 iun 00:00SănătateOamenii de știință africani intră peste OMS și dezumflă isteria mondială pe variola maimuței

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va decide joi dacă va declara variola maimuței o urgență sanitară...121

25 iun 00:00SănătateCNAS: Acces mai facil la servicii de medicină fizică şi de reabilitare

Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care furnizorii de servicii de medicină fizică şi de reabilitare şi punctele de...123

25 iun 00:00SănătateNoi reglementări pentru menţinerea în sistemul medical al rezidenţilor implicaţi în gestionarea pandemiei de COVID

120

25 iun 00:00SănătateSemnele si simptomele unui anevrism, pe care nu trebuie sa le ignori

Orice afecțiune care determină slăbirea pereților arterelor poate provoca un anevrism. Cele mai frecvente cauze sunt...128

25 iun 00:00SănătateLegătura dintre cafea și colesterolul mărit

Există multe afirmații care s-au făcut în legătură cu un consum regulat de cafea și colesterolul mărit, însă...141

25 iun 00:00Sănătate5 surse de infectare cu hepatita C de care te lovești în viața de zi cu zi

Hepatita de tip C este o afecțiune a ficatului, cauzată de infecția cu virusul hepatic C. Acest tip de hepatită se...129

25 iun 01:36SănătateAl șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat joi, 23 iunie a.c., în România, fiind vorba de un bărbat de...447

25 iun 21:02SănătateCoronavirus: Austria pune capăt vaccinării obligatorii

Guvernul Austriei a anunţat joi renunţarea completă la politica sa de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19,...346

25 iun 21:02SănătateUn pacient a orbit după ce medicii i-au scos din greşeală ochiul sănătos

469

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT