rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu cu OLIMPICII de la CERNAVODĂ, care şi-au dat liceul în JUDECATĂ

Olimpicii de la Cernavodă care au trăit momente de chin în ultimii doi ani de liceu au acceptat să „facă lumină” în povestea lor și să detalieze ceea ce au simțit când totul părea să fie împotriva lor și a viitorului pe care și-l doresc. Ce s-a întâmplat în Spania, cum au ajuns să aibă mediile scăzute la purtare și cum au ajuns să dea în judecată unitatea de învățământ, vă vom detalia în rândurile de mai jos.

Un stagiu de practică al unor elevi de la Liceul Axiopolis din Cernavodă s-a încheiat în instanță. Comportamentul total inadecvat al directoarei și dorința de corectitudine a părinților i-a făcut pe aceștia să apeleze la instanță pentru a face lumină în cazul de față. Și, ce să vezi, instanța le-a oferit câștig de cauză iar liceul este bun de plată acum. După toate aceste întâmplări, cei doi băieți, olimpici, au acceptat, în puținul timp liber pe care îl au, să-și expună public părerea în cadrul cotidianului Replica de Constanța, legat de tot ce au trăit.

Cine sunt cei doi olimpici pasionați de robotică și cum au ajuns să iubească acest domeniu

Cu părere de rău uitându-se în trecut însă cu extrem de multă speranță în viitor, cei doi, Teodor Cătălin Geambașu și Cosmin Negoiță, actuali studenți, sunt acum fericiți că totul s-a încheiat cu bine și că s-a demonstrat că adevărul primează în orice. Cum au ales acest domeniu, ne explică chiar ei în râdurile de mai jos: „Mă numesc Geambașu Teodor-Cătălin, am 18 ani și am absolvit Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, în prezent fiind student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, secțiunea Inginerie Electrică. Am fost admis la Facultatea de Mecanică, secțiunea Mecatronică și Robotică dar destinul a vrut sa fiu inginer electric. Electricitatea, electronica și robotica m-au pasionat de mic, de pe vremea când începusem să fac diferite proiecte, diverse motoare electrice. Concursul FTC a venit ca o mănușă pentru mine combinând toate pasiunile într-una singură și anume robotica” a declarat Teodor-Catalin Geambașu, unul dintre olimpici.

Celălalt tânăr a ales să își contiune studiile la Universitatea Politehnică din București. „Sunt Negoiță Cosmin, am 19 ani și am absolvit și eu Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, în prezent fiind student la Universitatea Politehnică București – la Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică, Secțiunea Robotică. Ce m-a făcut să aleg acest domeniu? În perioada de timp în care am lucrat la construcția robotului mi-am dat seama că am o pasiune pentru asa ceva. Văzându-l în acțiune, cât de bine a evoluat și cât de departe a ajuns, am fost determinat ulterior să continui pe aceeași specializare, de aceea am și ales Facultatea de Robotică din cadrul UPB” a declarat Cosmin Negoiță, cel de-al doilea tânăr olimpic.

Ce a însemnat pentru cei doi stagiul de practică din Spania

Felul în care au vorbit cei doi despre ce a însemnat acest stagiu de practică, face pe oricine să realizeze cât de mult contează să faci ceea ce îți dorești și ceea ce îți place, în viață. „Pentru noi, perioada de practică din Spania a reprezentat o oportunitate clară de ascensiune atât emoțională, cât și profesională. Am fost selectați în urma unor concursuri atât practice cât și orale, urmând apoi să susținem un interviu. Când am aflat că am trecut cu brio de toate probele și că în sfârșit avem cu adevărat șansa de a merge mai departe, am fost loviți de un val de fericire combinată cu determinare și nerăbdare. Această șansă a reprezentat poarta către un mediu european real de muncă, fapt care ne-a maturizat și responsabilizat, în sensul bun” au spus băieții.

Stagiul din Spania – perioada de formare profesională și... morală

Despre perioada de trei săptămâni petrecute în cadrul stagiului de practică cei doi ne-au povestit cu drag dar și cu o oarecare tristețe, în glas, reamintindu-și momentele petrecute și... frigul îndurat. „Stagiul în sine a fost super. Șansa de a „trăi” împreună cu colegii, posibilitatea de a ne descurca oarecum independent, să ne întreținem, să gătim, să mergem la „muncă” au reprezentat motivele principale de bucurie. Săptămânile de practică au fost super, totul a mers în armonie și astfel am avut timp să lucrăm la tot felul de proiecte din care am învățat numeroase chestii, printre care se numără și efectuarea unui videoclip de tip colaj cu poze/videoclipuri nemaipomenite înalnite de-a lungul stagiului de practică. În legatură cu cazarea, într-adevar am stat în frig. Totul a început încă de la plecarea din țară. Noi știam că trebuie să stăm într-o altă cazare, una complet diferită de cea în care am fost cazați cu adevarat, evident fără să ni se spună că a fost schimbată, acest lucru l-am aflat noi în momentul în care am intrat efectiv în apartament. Odată ajunși acolo, am sesizat că este cu totul altceva. Condițiile erau considerabil mai slabe, în camere era frig, eram nevoiți să stăm în permanență cu gecile pe noi. Apa caldă era în general inexistentă, deoarece boilerul funcționa la 1/3 din capacitate și se golea instant, având în vedere ca eram 11 care stăteam la rând la o singură baie, căldura se dădea doar într-un interval fix, dar la o oră după oprirea acesteia era iarăși foarte frig, întrucât geamurile erau cu rama de lemn și nu izolau deloc cum trebuie. În afară de asta, am fost nevoiți să stăm 11 băieți într-un apartament relativ mic, stând între 2 și 5 în cameră. Am rezistat deoarece nu am avut de ales, totul era „perfect”, sau asa ni s-a spus, „doar nouă ni se părea că nu sunt condiții optime” a declarat Teodor-Cătălin Geambașu.

Au „îndrăznit” să le povestească părinților ce li s-a întâmplat...

Unul dintre băieți a și răcit destul de serios, după cum spun aceștia, și nu a primit niciun fel de ajutor. Într-un final au ajuns acasă și le-au povestit părinților, așa cum este și normal, și partea mai puțin plăcută din practică. Drept urmare, s-au ales cu nota scăzută la purtare. „Întoarcerea acasă a fost un lucru mult așteptat, eu personal număram zilele și sunt sigur că nu eram singurul. Deși totul ca și experiență de practică într-un mediu european a fost super, condițiile de cazare combinate cu faptul că eram acuzați constant și că se intra în cameră peste noi să se afle „ce facem” au dus la această nerăbdare de a ajunge acasă.

Teodor Cătălin Geambaşu

... și s-au trezit cu media scăzută la purtare

Nota scazută la purtare a fost deoarece am „îndrăznit” să ne sunăm părinții și să ne „plângem” de condițiile improprii (cel puțin spus) de cazare. Inițial am vrut să ignorăm toate astea, să ne bucurăm de această experiență, dar deoarece am răcit violent și făceam febră, tușeam foarte tare și abia vorbeam, m-am panicat și am sunat-o pe mama, care a „îndraznit” să se plângă că băiatul ei are o problemă, deși doamnele coordonatoare în mare parte susțineau că exagerez. Astfel, când am ajuns, nota ne-a fost scazută în baza unui referat subiectiv întocmit de doamnele însoțitoare, care s-a dovedit a fi complet eronat și lipsit de motive reale de sancționare, fapt dovedit prin câștigul de cauză de care am avut parte în instanță, atât în fond, cât și în recursul cerut de liceu. Deși în cadrul probei de concurs în baza realizărilor personale din etapa de admitere de la facultate am obținut media de 9.38, media mea finala de admitere a fost doar 8.20, „datorită” acelui 7 „minunat” pe care l-am obținut la purtare!” a spus Cosmin Negoiță.

Clasa a 12-a... un calvar

Când pentru unii elevi, clasa a 12-a este cea mai importantă în formarea profesională și morală, pentru cei doi a fost un adevărat calvar în care au fost înjosiți și considerați „derbedeii” liceului, fapt, total neadevărat. „Clasa a 12-a a fost un calvar, sincer să vă zic. Există o limită emoțională la care poți rezista, pe care o simte fiecare elev când este pus în fața unui examen de proporțiile Bacalaureatului. Acum, imaginați-vă cum ma simțeam eu, având atat BAC, liceu, meditații, ridiculizarea colegilor și marginalizarea noastră de către ei, faptul că străinii mă făceau „golanul ala de la liceu” când treceam pe strada pe lânga ei, afirmațiile „amuzante” și ironice pe care le mai scăpau profesorii din când în când, faptul că am fost privat de drepturi precum bursa de studii, bursa de la primărie, două tabere în robotică (toate câștigate prin muncă asiduă, prin nopti dormite pe „rogojină” în atelier, lângă robotul nostru), presiunea că nu vom câștiga în instanță și vom fi și mai agresați sub diferite forme, și multe alte „detalii” la care am fost partași de-a lungul anului. Vă spun sincer că nu mai aveam tăria de caracter să continui, și dacă nu eram susținut de părinți și de domnul Dumitrescu (adevaratul nostru tutore de la robotică) nu știm ce am fi făcut. Nu mai aveam curajul nici să ies din casă. De ce aș fi făcut asta? Să fiu iarăși ridiculizat? Nu, mulțumesc” a mai adăugat Cosmin.

Cosmin Negoiță

Și-au dat școala în judecată și au câștigat

Celor doi băieți, elevi premianți și olimpici, le-au fost alături părinții, care au crezut în ei și au știut că aceștia sunt victime ale nedreptății, așa că nu s-au oprit și au mers până în instanță, acolo unde, ce să vezi, le-a fost dat câștig de cauză. Ce au simțit băieții când au aflat că sentința definitivă a fost în favoarea lor, a fost fericire pură. „Nu am avut nicio secundă speranța de a învinge sistemul, dar m-am simțit ușurat de o povară latentă, care părea a nu se mai termina, în momentul vederii rezultatului final. Sfatul meu sincer este - dacă stiți că aveți dreptate și/sau că sunteti inocenți, nu vă lăsați sfâșiați de un regim de austeriate, cereți-vă drepturile, dacă toți vom face asta, situațiile de genul vor dispărea eventual, ducându-se unde le este cu adevărat locul: într-un tablou pe care noi îl numim „trecut”!” a conchis Teodor Cătălin Geambașu.

Povestea văzută din ochii părinților o puteți citi aici:Trei OLIMPICI din CERNAVODĂ și-au dat școala în JUDECATĂ și au CÂȘTIGAT!

Diana BERECHET

luni, 19 octombrie 20202097
Comentarii

07Raluca(19 oct 19:53)
Asa este NEMO !Toti profesorii din scoala stiu ca directoarea a aranjat cu profesorii implicati sa ii termine pe elevi. Un singur cadru didactic a avut curajul sa o infrunte si sa sustina elevii.Ce a urmat se stie ,cadrul didactic respectiv nu mai este in scoala noastra.Elevii au fost pur si simplu sacrificati .Al patrulea elev ce era cu ei in grup era fiul administratorei si el nu a patit nimic !
111Vecinadela3(19 oct 19:38)
Nu conteaza daca elevii sunt olimpici sa nu . Ce conteaza sunt faptele .Instanta a spus clar cine a gresit .In acest moment directoarea nu mai are credibilitate .Deciziile viitoare ale acesteia sunt si vor fi sub un mare semn de intrebare.Cine sunt urmatorii elevi care vor suferii ?Poate este copilul meu.sau nu conteaza? Dar daca este al tau?Conteaza?
09Nemo(19 oct 19:27)
Cine sa demisioneze?Directoarea actuala face orice sa inlature orice cadru didactic capabil din colectivul scolii. Cei din scoala stiu bine asta ,toti tremura de frica ei,pentru ca stiu ce a facut cu persoana ce a fost numita in functia de director pentru o perioada de timp .A distrus-o total. Asa ca trei elevi sunt mizilic.
114DOREMI(19 oct 19:16)
Bravo lor elevilor, si parintilor ca nu s-au lasat intimidati de conducerea scolii si au mers pana la capat. Justitia a dat un verdict clar . Nu inteleg de ce conducerea scolii nu a demisionat inca ,acum cand s-a dovedit clar ca au facut-o lata.
111Cristian(19 oct 19:15)
Felicitari, nu multi au curajul sa faca lumina in sistemul nostru de invatamant
113Cerna(19 oct 18:57)
Sa fim seriosi. Despre ce olimpiada vorbim? Cum au ajuns la stagiul de pregatire? Intr-un proiect facut de scoala.
13inceputul e greu ,(19 oct 09:07)
judecandu te cu ....viata oferita intamplator sau voit si castigand ai satisfactia unui inceput , lupta se rezuma uneori numai in contradictie cu ce ti se ofera ,la dolce far niente! intervine si ...e rau!
mai mult...Replica
20 oct 00:00ReplicaSCANDAL URIAȘ în jurul unui PROIECT imobiliar: Magdalena Tiță, șefa Direcției de Cultură, în atenția DNA Constanța

Dănuț Moisoiu, fost consilier local municipal, alături de asociații săi din firma 3D American Style Development...1983

20 oct 00:30ReplicaFostul consilier local MIHALACHE MUŞAT îşi vinde VILA din Faleză Nord cu 492.000 de EURO1924
20 oct 00:00ReplicaPentru PRIMĂRIA Constanța lucrează toate 'RABLELE hodorogite'854
20 oct 00:05ReplicaEXCLUSIV! TENTATIVĂ de OMOR LA BĂNEASA: două persoane au fost ARESTATE

Ismail Samir și Ismail Amet au fost arestați preventiv pentru tentativă de omor, decizia aparținând Tribunalului...812

20 oct 00:05ReplicaAVENTURI în CIMITIR: 'M-au fugărit până m-am URCAT pe CRUCI'1440
20 oct 00:06ReplicaDe ce se REJUDECĂ dosarul fostului DIRECTOR de la NAVROM740
20 oct 00:06ReplicaCând MIREASA nu-i acasă, dansează pe DIGUL din Faleză Nord! Video

Imaginea zilei la Constanța, pe malul mării: mire și mireasă, în căutarea ședinței foto incendiare pentru...960

20 oct 00:00ReplicaȘi-a parcat BOLIDUL pe DOUĂ locuri destinate persoanelor cu HANDICAP838
20 oct 00:00ReplicaTrotinete ARUNCATE în lacul Tăbăcărie sau la coșul de gunoi. Acesta e NIVELUL de CIVILIZAȚIE1106
20 oct 22:58ReplicaLiviu Popa: RADET NU va începe FURNIZAREA CĂLDURII, deocamdată

Specialiștii din cadrul Centrului Meteorologic Regional „Dobrogea” transmit faptul că urmeză temperaturi scăzute...826

20 oct 00:05ReplicaSITUAȚIE TENSIONATĂ la liceul George Călinescu! Profesorii continuă boicotarea noului DIRECTOR756
20 oct 00:00ReplicaDouă FETIȚE de etnie romă ‘CIORDESC’ un cărucior, ziua în amiaza mare VIDEO679
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 oct 00:00SportClasamentul WTA - Simona Halep se menține pe 2

Clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni, după o săptămână fără...251

20 oct 00:00SportFCSB, victorie obținută în ultimele minute (2-0 vs Academica Clinceni)

Formaţia FCSB a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Academica Clinceni, în ultimul meci al...241

20 oct 00:00SportWTA Ostrava: Anett Kontaveit, Maria Sakkari, Barbora Krejcikova și Sara Sorribes Tormo s-au calificat în turul al doilea

Anett Kontaveit, Maria Sakkari, Barbora Krejcikova și Sara Sorribes Tormo sunt primele jucătoare care s-au calificat...205

20 oct 00:00Sport​ATP Koln 2: Marin Cilic și Kyle Edmund au fost eliminați

Adrian Mannarino, Egor Gerasimov, Gilles Simon, Miomir Kecmanovic și Yoshihito Nishioka sunt jucătorii care au...194

Local
20 oct 22:37LocalPolițiștii constănțeni au primit autospeciale, pistoale, echipamente și camere de luat vederi

Anul acesta, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost recepționate 147 de autovehicule noi,...1515

20 oct 22:40LocalCORONAVIRUS: 83 de CAZURI NOI, la Constanța

Până luni, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul...1322

20 oct 17:28LocalSpectacol de teatru în Planetariul din Constanța

412

20 oct 22:38LocalCoronavirus: 38 de unități de învățământ din județul Constanța îşi modifică scenariile de funcționare

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat, luni, 19 octombrie a.c., Comitetul Județean pentru...1014

20 oct 00:00LocalMonica Cristina Anisie, întâlnire de lucru cu reprezentanții sindicatelor din învățământ

Luni,19 octombrie 2020, Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a avut o întâlnire de lucru cu...224

20 oct 00:00LocalConcurs pentru tineri marca TIME TO MOVE 2020.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în calitate de punct local de informare EURODESK ROMÂNIA...218

20 oct 22:40LocalBeți și fără permis, depistați de polițiștii constănțeni

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 41 de ani, care a condus un autoturism...485

20 oct 22:41LocalTEMPERATURI SCĂZUTE în următoarele zile, la CONSTANȚA

Specialiștii din cadrul Centrului Meteorologic Regional „Dobrogea” transmit faptul că urmeză temperaturi scăzute...933

20 oct 17:26LocalATENȚIE! Nu se va mai efectua debranșarea de la R.A.D.E.T în următoarea perioadă

715

Politică
20 oct 00:00PoliticăIohannis: Lumea aşteaptă de la România o acţiune bugetară responsabilă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, la Palatul Cotroceni, că toată lumea aşteaptă de la România o...203

20 oct 21:41PoliticăParlament - comisii: Avize favorabile pentru cei opt ambasadori propuşi

Comisiile reunite pentru politică externă şi comisiile pentru comunităţile de români din afara ţării de la Senat...219

20 oct 00:00PoliticăParlament: Termenul de depunere a candidaturilor pentru Consiliul Legislativ - prelungit din nou

194

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2143

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...6242

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2634

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2411

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2151

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

2669

Monden
20 oct 00:00MondenChaka Khan despre Ariana Grande: „S-o ia dracuʼ! N-o să mai cânt cu o viţică“

Chaka Khan, una dintre cele mai apreciate artiste din SUA, şi Ariana Grande, vedeta noii generaţii, au lansat...247

20 oct 00:00MondenMeghan Markle, patru bijuterii scumpe în aceeaşi ţinută. Britanicii, furioşi că aceasta poartă bijuterii de-ale Dianei

Este din ce în ce mai clar că britanicii n-o au la inimă. Asta cu atât mai mult cu cât Meghan Markle pune în...236

20 oct 00:00MondenCăţeluşa Raia, un mic Chihuahua fără documente legale, salvată de Van Damme

212

20 oct 00:00Monden„Del Mar“, noua piesă a lui Ozuna, cel mai vizionat videoclip în 24 de ore pe YouTube

Noul videoclip muzical al artistului portorican Ozuna, "Del Mar", o piesă inclusă pe recentul său album "ENOC" şi la...200

20 oct 19:43MondenThrillerul „Honest Thief“, cu Liam Neeson, debutează cu încasări modeste pe primul loc în box-office-ul american

Thrillerul ''Honest Thief'', cu Liam Neeson, a debutat pe primul loc în box-office-ul american, cu încasări modeste...211

20 oct 00:00MondenActorii Bogdan Farcaş şi Dragoş Dumitru, recompensaţi la Festivalul de Film de la Varşovia

186

Mapamond
20 oct 00:00MapamondNumărul cazurilor de COVID-19 raportate în Portugalia a depăşit pragul de 100.000

Numărul cazurilor de COVID-19 din Portugalia a depăşit luni pragul de 100.000, cu aproape 2.000 de noi infectări în...185

20 oct 00:00MapamondIranul anunţă 337 de noi decese legate de COVID-19 în 24 de ore, o cifră record

Iranul a înregistrat luni 337 de noi decese legate de COVID-19, cel mai mare număr de decese înregistrat în această...192

20 oct 00:00MapamondCoronavirus: Belgia a înregistrat săptămâna trecută un număr record de 12.000 de cazuri într-o singură zi

190

20 oct 00:00MapamondHRW: Justiţia nord-coreeană îi tratează pe deţinuţi „mai rău ca pe animale“

Sistemul judiciar din Coreea de Nord practică pe scară largă tortura, umilirea şi obţinerea de mărturisiri prin...214

20 oct 00:00MapamondChile: Biserici incendiate la Santiago în timpul unor proteste antiguvernamentale

Cel puţin două biserici au fost incendiate duminică la Santiago de Chile, capitala statului Chile, în contextul în...195

20 oct 00:00MapamondArabia Saudită: Credincioşii din nou autorizaţi în Marea Moschee din Mecca

181

Sănătate
20 oct 00:00Sănătate10 trucuri pentru a păcăli foamea

Oamenii care mănâncă cu o furculiță mai mică consumă cu 21% mai puțînă mâncare comparativ cu cei care...190

20 oct 00:00SănătateStudiu: Diabetul de tip 2, diagnosticat înainte de 40 de ani, este asociat cu boli mintale

Un studiu recent a descoperit o asociere între diabetul de tip 2 diagnosticat înainte de vârstă de 40 de ani și...191

20 oct 00:00SănătateBolile splinei - În ce situații apare splina mărită?

215

20 oct 00:00SănătateDeficiențe în dieta vegană

Dieta vegană are multe beneficii pentru sănătate, însă, dacă o adopți, e bine să știi ce nutrienți nu se...191

20 oct 00:00SănătateStudiu: Bărbații infertili au un risc mai mare de cancer de prostată?

Potrivit unui studiu suedez, bărbații care au probleme de fertilitate au, statistic, mai multe riscuri de a dezvolta...189

20 oct 00:00SănătateCât timp e indicat să stai acasă dacă suferi de răceală sau gripă

Avem tendința de a privi răceala (uneori chiar și gripa) ca pe o afecțiune care nu ne împiedică să ne facem...210

20 oct 00:00SănătateSucuri naturale cu cartof și varză pentru tratarea gastritei

Gastrita și ulcerul peptic sunt afecțiuni caracterizate printr-o simptomatologie extrem de neplăcută, generate de...187

20 oct 00:00SănătateCum se folosește corect aparatul de aerosoli la copii

Aparatul de aerosoli sau nebulizatorul este un dispozitiv care transformă un medicament lichid în vapori. Medicamentul...196

20 oct 00:00SănătateUleiul de pește - util în tratarea dermatitei

183

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT