rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu cu OLIMPICII de la CERNAVODĂ, care şi-au dat liceul în JUDECATĂ

Olimpicii de la Cernavodă care au trăit momente de chin în ultimii doi ani de liceu au acceptat să „facă lumină” în povestea lor și să detalieze ceea ce au simțit când totul părea să fie împotriva lor și a viitorului pe care și-l doresc. Ce s-a întâmplat în Spania, cum au ajuns să aibă mediile scăzute la purtare și cum au ajuns să dea în judecată unitatea de învățământ, vă vom detalia în rândurile de mai jos.

Un stagiu de practică al unor elevi de la Liceul Axiopolis din Cernavodă s-a încheiat în instanță. Comportamentul total inadecvat al directoarei și dorința de corectitudine a părinților i-a făcut pe aceștia să apeleze la instanță pentru a face lumină în cazul de față. Și, ce să vezi, instanța le-a oferit câștig de cauză iar liceul este bun de plată acum. După toate aceste întâmplări, cei doi băieți, olimpici, au acceptat, în puținul timp liber pe care îl au, să-și expună public părerea în cadrul cotidianului Replica de Constanța, legat de tot ce au trăit.

Cine sunt cei doi olimpici pasionați de robotică și cum au ajuns să iubească acest domeniu

Cu părere de rău uitându-se în trecut însă cu extrem de multă speranță în viitor, cei doi, Teodor Cătălin Geambașu și Cosmin Negoiță, actuali studenți, sunt acum fericiți că totul s-a încheiat cu bine și că s-a demonstrat că adevărul primează în orice. Cum au ales acest domeniu, ne explică chiar ei în râdurile de mai jos: „Mă numesc Geambașu Teodor-Cătălin, am 18 ani și am absolvit Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, în prezent fiind student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, secțiunea Inginerie Electrică. Am fost admis la Facultatea de Mecanică, secțiunea Mecatronică și Robotică dar destinul a vrut sa fiu inginer electric. Electricitatea, electronica și robotica m-au pasionat de mic, de pe vremea când începusem să fac diferite proiecte, diverse motoare electrice. Concursul FTC a venit ca o mănușă pentru mine combinând toate pasiunile într-una singură și anume robotica” a declarat Teodor-Catalin Geambașu, unul dintre olimpici.

Celălalt tânăr a ales să își contiune studiile la Universitatea Politehnică din București. „Sunt Negoiță Cosmin, am 19 ani și am absolvit și eu Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, în prezent fiind student la Universitatea Politehnică București – la Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică, Secțiunea Robotică. Ce m-a făcut să aleg acest domeniu? În perioada de timp în care am lucrat la construcția robotului mi-am dat seama că am o pasiune pentru asa ceva. Văzându-l în acțiune, cât de bine a evoluat și cât de departe a ajuns, am fost determinat ulterior să continui pe aceeași specializare, de aceea am și ales Facultatea de Robotică din cadrul UPB” a declarat Cosmin Negoiță, cel de-al doilea tânăr olimpic.

Ce a însemnat pentru cei doi stagiul de practică din Spania

Felul în care au vorbit cei doi despre ce a însemnat acest stagiu de practică, face pe oricine să realizeze cât de mult contează să faci ceea ce îți dorești și ceea ce îți place, în viață. „Pentru noi, perioada de practică din Spania a reprezentat o oportunitate clară de ascensiune atât emoțională, cât și profesională. Am fost selectați în urma unor concursuri atât practice cât și orale, urmând apoi să susținem un interviu. Când am aflat că am trecut cu brio de toate probele și că în sfârșit avem cu adevărat șansa de a merge mai departe, am fost loviți de un val de fericire combinată cu determinare și nerăbdare. Această șansă a reprezentat poarta către un mediu european real de muncă, fapt care ne-a maturizat și responsabilizat, în sensul bun” au spus băieții.

Stagiul din Spania – perioada de formare profesională și... morală

Despre perioada de trei săptămâni petrecute în cadrul stagiului de practică cei doi ne-au povestit cu drag dar și cu o oarecare tristețe, în glas, reamintindu-și momentele petrecute și... frigul îndurat. „Stagiul în sine a fost super. Șansa de a „trăi” împreună cu colegii, posibilitatea de a ne descurca oarecum independent, să ne întreținem, să gătim, să mergem la „muncă” au reprezentat motivele principale de bucurie. Săptămânile de practică au fost super, totul a mers în armonie și astfel am avut timp să lucrăm la tot felul de proiecte din care am învățat numeroase chestii, printre care se numără și efectuarea unui videoclip de tip colaj cu poze/videoclipuri nemaipomenite înalnite de-a lungul stagiului de practică. În legatură cu cazarea, într-adevar am stat în frig. Totul a început încă de la plecarea din țară. Noi știam că trebuie să stăm într-o altă cazare, una complet diferită de cea în care am fost cazați cu adevarat, evident fără să ni se spună că a fost schimbată, acest lucru l-am aflat noi în momentul în care am intrat efectiv în apartament. Odată ajunși acolo, am sesizat că este cu totul altceva. Condițiile erau considerabil mai slabe, în camere era frig, eram nevoiți să stăm în permanență cu gecile pe noi. Apa caldă era în general inexistentă, deoarece boilerul funcționa la 1/3 din capacitate și se golea instant, având în vedere ca eram 11 care stăteam la rând la o singură baie, căldura se dădea doar într-un interval fix, dar la o oră după oprirea acesteia era iarăși foarte frig, întrucât geamurile erau cu rama de lemn și nu izolau deloc cum trebuie. În afară de asta, am fost nevoiți să stăm 11 băieți într-un apartament relativ mic, stând între 2 și 5 în cameră. Am rezistat deoarece nu am avut de ales, totul era „perfect”, sau asa ni s-a spus, „doar nouă ni se părea că nu sunt condiții optime” a declarat Teodor-Cătălin Geambașu.

Au „îndrăznit” să le povestească părinților ce li s-a întâmplat...

Unul dintre băieți a și răcit destul de serios, după cum spun aceștia, și nu a primit niciun fel de ajutor. Într-un final au ajuns acasă și le-au povestit părinților, așa cum este și normal, și partea mai puțin plăcută din practică. Drept urmare, s-au ales cu nota scăzută la purtare. „Întoarcerea acasă a fost un lucru mult așteptat, eu personal număram zilele și sunt sigur că nu eram singurul. Deși totul ca și experiență de practică într-un mediu european a fost super, condițiile de cazare combinate cu faptul că eram acuzați constant și că se intra în cameră peste noi să se afle „ce facem” au dus la această nerăbdare de a ajunge acasă.

Teodor Cătălin Geambaşu

... și s-au trezit cu media scăzută la purtare

Nota scazută la purtare a fost deoarece am „îndrăznit” să ne sunăm părinții și să ne „plângem” de condițiile improprii (cel puțin spus) de cazare. Inițial am vrut să ignorăm toate astea, să ne bucurăm de această experiență, dar deoarece am răcit violent și făceam febră, tușeam foarte tare și abia vorbeam, m-am panicat și am sunat-o pe mama, care a „îndraznit” să se plângă că băiatul ei are o problemă, deși doamnele coordonatoare în mare parte susțineau că exagerez. Astfel, când am ajuns, nota ne-a fost scazută în baza unui referat subiectiv întocmit de doamnele însoțitoare, care s-a dovedit a fi complet eronat și lipsit de motive reale de sancționare, fapt dovedit prin câștigul de cauză de care am avut parte în instanță, atât în fond, cât și în recursul cerut de liceu. Deși în cadrul probei de concurs în baza realizărilor personale din etapa de admitere de la facultate am obținut media de 9.38, media mea finala de admitere a fost doar 8.20, „datorită” acelui 7 „minunat” pe care l-am obținut la purtare!” a spus Cosmin Negoiță.

Clasa a 12-a... un calvar

Când pentru unii elevi, clasa a 12-a este cea mai importantă în formarea profesională și morală, pentru cei doi a fost un adevărat calvar în care au fost înjosiți și considerați „derbedeii” liceului, fapt, total neadevărat. „Clasa a 12-a a fost un calvar, sincer să vă zic. Există o limită emoțională la care poți rezista, pe care o simte fiecare elev când este pus în fața unui examen de proporțiile Bacalaureatului. Acum, imaginați-vă cum ma simțeam eu, având atat BAC, liceu, meditații, ridiculizarea colegilor și marginalizarea noastră de către ei, faptul că străinii mă făceau „golanul ala de la liceu” când treceam pe strada pe lânga ei, afirmațiile „amuzante” și ironice pe care le mai scăpau profesorii din când în când, faptul că am fost privat de drepturi precum bursa de studii, bursa de la primărie, două tabere în robotică (toate câștigate prin muncă asiduă, prin nopti dormite pe „rogojină” în atelier, lângă robotul nostru), presiunea că nu vom câștiga în instanță și vom fi și mai agresați sub diferite forme, și multe alte „detalii” la care am fost partași de-a lungul anului. Vă spun sincer că nu mai aveam tăria de caracter să continui, și dacă nu eram susținut de părinți și de domnul Dumitrescu (adevaratul nostru tutore de la robotică) nu știm ce am fi făcut. Nu mai aveam curajul nici să ies din casă. De ce aș fi făcut asta? Să fiu iarăși ridiculizat? Nu, mulțumesc” a mai adăugat Cosmin.

Cosmin Negoiță

Și-au dat școala în judecată și au câștigat

Celor doi băieți, elevi premianți și olimpici, le-au fost alături părinții, care au crezut în ei și au știut că aceștia sunt victime ale nedreptății, așa că nu s-au oprit și au mers până în instanță, acolo unde, ce să vezi, le-a fost dat câștig de cauză. Ce au simțit băieții când au aflat că sentința definitivă a fost în favoarea lor, a fost fericire pură. „Nu am avut nicio secundă speranța de a învinge sistemul, dar m-am simțit ușurat de o povară latentă, care părea a nu se mai termina, în momentul vederii rezultatului final. Sfatul meu sincer este - dacă stiți că aveți dreptate și/sau că sunteti inocenți, nu vă lăsați sfâșiați de un regim de austeriate, cereți-vă drepturile, dacă toți vom face asta, situațiile de genul vor dispărea eventual, ducându-se unde le este cu adevărat locul: într-un tablou pe care noi îl numim „trecut”!” a conchis Teodor Cătălin Geambașu.

Povestea văzută din ochii părinților o puteți citi aici:Trei OLIMPICI din CERNAVODĂ și-au dat școala în JUDECATĂ și au CÂȘTIGAT!

Diana BERECHET

luni, 19 octombrie 20203406
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

011Raluca(19 oct 19:53)
Asa este NEMO !Toti profesorii din scoala stiu ca directoarea a aranjat cu profesorii implicati sa ii termine pe elevi. Un singur cadru didactic a avut curajul sa o infrunte si sa sustina elevii.Ce a urmat se stie ,cadrul didactic respectiv nu mai este in scoala noastra.Elevii au fost pur si simplu sacrificati .Al patrulea elev ce era cu ei in grup era fiul administratorei si el nu a patit nimic !
117Vecinadela3(19 oct 19:38)
Nu conteaza daca elevii sunt olimpici sa nu . Ce conteaza sunt faptele .Instanta a spus clar cine a gresit .In acest moment directoarea nu mai are credibilitate .Deciziile viitoare ale acesteia sunt si vor fi sub un mare semn de intrebare.Cine sunt urmatorii elevi care vor suferii ?Poate este copilul meu.sau nu conteaza? Dar daca este al tau?Conteaza?
011Nemo(19 oct 19:27)
Cine sa demisioneze?Directoarea actuala face orice sa inlature orice cadru didactic capabil din colectivul scolii. Cei din scoala stiu bine asta ,toti tremura de frica ei,pentru ca stiu ce a facut cu persoana ce a fost numita in functia de director pentru o perioada de timp .A distrus-o total. Asa ca trei elevi sunt mizilic.
116DOREMI(19 oct 19:16)
Bravo lor elevilor, si parintilor ca nu s-au lasat intimidati de conducerea scolii si au mers pana la capat. Justitia a dat un verdict clar . Nu inteleg de ce conducerea scolii nu a demisionat inca ,acum cand s-a dovedit clar ca au facut-o lata.
214Cristian(19 oct 19:15)
Felicitari, nu multi au curajul sa faca lumina in sistemul nostru de invatamant
123Cerna(19 oct 18:57)
Sa fim seriosi. Despre ce olimpiada vorbim? Cum au ajuns la stagiul de pregatire? Intr-un proiect facut de scoala.
14inceputul e greu ,(19 oct 09:07)
judecandu te cu ....viata oferita intamplator sau voit si castigand ai satisfactia unui inceput , lupta se rezuma uneori numai in contradictie cu ce ti se ofera ,la dolce far niente! intervine si ...e rau!
mai mult...Replica
15 apr 18:13ReplicaBogdan NIȚĂ a DEMISIONAT din funcția de DIRECTOR GENERAL al CT BUS

Inevitabilul s-a produs! Bogdan Niță, directorul general al CT BUS, a demisionat. Acesta și-a depus demisia la...1528

15 apr 15:25ReplicaMinisterul Transporturilor REVOCA CONSILIUL de ADMINISTRAȚIE al Portului Constanța2960
15 apr 12:48ReplicaCONSTANŢA, în topul JUDEŢELOR unde CORONAVIRUSUL face RAVAGII4235
15 apr 00:47ReplicaJOCURI de CULISE! George Vișan și-a dat DEGEABA demisia din fruntea PSD Constanța!

George Vișan a renunțat, recent, la funcțiile politice pe care le deținea în PSD Constanța, pentru a nu fi...4336

15 apr 00:02ReplicaIonuț BUDI merge la Curtea Constituțională, după ce a fost AMENDAT de Poliția LOCALĂ3509
15 apr 00:41ReplicaFostul COMANDANT al POLIȚIEI Mangalia, în SCANDAL cu Cristian RADU5954
15 apr 22:15ReplicaIEȘIREA MOTOCICLIȘTILOR de la HIBERNARE a MĂRIT numărul ACCIDENTELOR, în ultimele zile

Nici bine nu au ieşit motocicliştii pe şoselele din judeţul Constanţa, că a şi început jihadul. Neatenţia şi,...1271

15 apr 22:13ReplicaTERASA de la LAKE VIEW se transformă în LOC de JOACĂ2011
15 apr 00:34ReplicaAnumite infracțiuni din codul Penal NU se vor mai PRESCRIE. Ce spun AVOCAȚII1892
15 apr 00:33ReplicaZECE străzi din Constanța au devenit cu SENS UNIC, în ultimele 3 LUNI

De la începutul anului şi până în prezent, adică în decursul a 3 luni şi jumătate, în municipiul Constanţa,...1731

15 apr 00:31ReplicaTĂTARU, criticat după declarația: „Părinții ar putea fi de DECĂZUȚI din drepturi dacă refuză VACCINAREA”1806
15 apr 08:08ReplicaGARDIAN de la Penitenciarul Poarta ALBĂ, AMENINȚAT cu MOARTEA de un DEȚINUT1633
Vremea
12.1°10.4° - 12.1° joi, 15 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 4.93 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4912174441127
5/4034383531165
joker642445338
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 apr 00:18SportLiverpool - Real Madrid 0-0. Spaniolii merg în semifinalele Ligii Campionilor

Liverpool și Real Madrid au remizat în returul sferturilor din Liga Campionilor, scor 0-0, iar spaniolii merg mai...324

15 apr 00:00SportManchester City, pentru prima oară în „careul de ași” al UEFA Champions League

Manchester City este în premieră în ”careul de ași” al UEFA Champions League - s-a impus și în returul de la...442

15 apr 00:00SportZlatan Ibrahimovic riscă o suspendare de trei ani din fotbal, după ce s-a aflat că este acționarul unei case de pariuri

Jucătorul suedez Zlatan Ibrahimovic riscă să fie amendat sau chiar suspendat de FIFA şi UEFA după ce au apărut...581

15 apr 00:00SportSimona Halep, mesaj cu 100 de zile înaintea JO de la Tokyo: Un singur vis, de a fi cel mai bun

Jucătoarea de tenis Simona Halep a transmis, miercuri, cu 100 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la...413

Local
15 apr 22:28LocalO FEMEIE a AMENINȚAT că ARUNCĂ blocul în AER, la NĂVODARI!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 14 aprilie a.c., în Năvodari, acolo...1299

15 apr 22:28LocalAsociația RESTO a demarat campania restaurant SIGUR-Noi ne-am VACCINAT

Asociația Patronală RESTO Constanța lansează Campania " RESTAURANT SIGUR - Noi ne-am vaccinat pentru siguranță...921

15 apr 22:28LocalPRINŞI fără PERMIS, pe străzile din Constanţa

665

15 apr 22:27LocalSCANDAL la o POMANĂ, în Cuza Vodă

s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe strada Frasinului din localitatea Cuza Vodă, mai multe persoane...2487

15 apr 22:27LocalFEMEIE, ESCORTATĂ şi ÎNCARCERATĂ la Poarta Albă, pentru CONTRABANDĂ

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat o femeie, de 56 de ani, pe numele căreia...1652

15 apr 22:27Local169 de noi CAZURI de COVID la Constanţa! Incidenţa pe JUDEŢ este de 3.56

1374

Politică
15 apr 00:00PoliticăParlament: Candidaţi pentru posturi de ambasadori, printre care Andrei Muraru şi George Maior, aviz favorabil

Şase candidaţi pentru posturi de ambasadori, printre care Andrei Muraru - propus pentru Statele Unite ale Americii şi...376

15 apr 23:38PoliticăValul patru al pandemiei, inevitabil. Nelu Tătaru anunță care va fi factorul declanșator

Nelu Tătaru vorbește despre al patrulea val al pandemiei de COVID-19 și spune care va fi factorul declanșator al...1785

15 apr 23:39PoliticăHunor: Guvernul trebuie să meargă mai departe. Țara nu poate fi aruncată într-o instabilitate politică

411

15 apr 23:39PoliticăPSD: Dacă partidele din coaliţie nu pot să-şi rezolve criza, singura soluţie - alegeri anticipate

PSD nu va susţine din Parlament niciun Guvern minoritar PNL, iar dacă partidele din coaliţie nu rezolvă actuala...478

15 apr 23:39PoliticăDan Barna: Premierul Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS

Din acest moment premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS, a anunţat miercuri Dan Barna, copreşedinte...591

15 apr 23:40PoliticăIulia Scântei anunță ce SANCȚIUNE RISCĂ Diana Șoșoacă după scandalul de ieri din Parlament

884

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2609

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2759

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3783

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3770

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7130

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8105

Monden
15 apr 00:00MondenMadonna a cumpărat de la The Weeknd o vilă în Los Angeles cu aproape 20 de milioane de dolari

Vila pe care diva muzicii pop Madonna a cumpărat-o în Los Angeles are o grădină de 12.000 de metri pătraţi, un...376

15 apr 00:00MondenPrinţul Philip lasă în urmă o avere estimată la 25 de milioane de euro

Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, care a decedat pe 9 aprilie lasă în urmă o avere estimată la 25 de milioane de...391

15 apr 00:00MondenBrian Johnson, solistul AC/DC, va publica o carte de memorii

258

15 apr 00:00MondenMick Jagger şi Dave Grohl au lansat împreună un single, care sărbătoreşte ieşirea Angliei din lockdown

Mick Jagger - solistul trupei The Rolling Stones - şi Dave Grohl - solistul şi chitaristul grupului Foo Fighters - au...278

15 apr 00:00MondenJ.K. Rowling va publica în octombrie un roman care se adresează tinerilor cititori

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea seriei literare "Harry Potter", va reveni în librării cu un roman care...261

15 apr 23:40MondenA murit tatăl Oanei Lis

806

Mapamond
15 apr 00:00MapamondCoronavirus: Persoanele sub 60 de ani din Germania vaccinate cu AstraZeneca vor primi la rapel un alt ser

Persoanele cu vârsta sub 60 de ani vaccinate în Germania împotriva COVID-19 cu o primă doză de la AstraZeneca vor...274

15 apr 00:00MapamondCoronavirus: Un milion şi jumătate de brazilieni nu s-au mai prezentat la rapel

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a atras atenţia marţi că 1,5 milioane de persoane care au primit prima doză de...333

15 apr 00:00MapamondIsraelul în şoc, după ce un fost militar, care suferea de stres post-traumatic, şi-a dat foc în public

300

15 apr 00:00MapamondRaport ONU: Milioane de femei, private de libertatea de a lua decizii privind propriul corp

Milioane de femei din întreaga lume sunt lipsite de libertatea de a lua decizii privind propriul lor corp, se arată...288

15 apr 00:00MapamondArabia Saudită: Musulmani imunizaţi la Mecca în prima zi a Ramadanului

Pelerini imunizaţi la COVID-19 au realizat marţi, la Mecca, în prima zi a lunii postului musulman, Ramadan, micul...329

15 apr 00:00MapamondCoronavirus: Numărul de infecţii atinge un nou record zilnic în India, în timpul unui festival religios hindus

288

Sănătate
15 apr 00:00SănătateCu ce băuturi sănătoase poți înlocui apa, când ești la dietă

Apa este într-adevăr importantă pentru organism, pentru că te ajută să te hidratezi, însă atunci când ții...339

15 apr 00:00SănătateStudiu: Obezitatea accelerează creșterea tumorilor canceroase

Un nou studiu efectuat pe șoareci constată că o dietă bogată în grăsimi permite celulelor canceroase să...278

15 apr 00:00SănătateStudiu: Ții dieta mediteraneeană? Și familia ta ar putea resimți beneficiile

298

15 apr 13:10SănătateDieta de post: 7 zile și mai puține kilograme

Fie că ești o "admiratoare" a postului sau doar ai auzit de beneficiile lui, probabil că ești tentată să încerci...397

15 apr 00:00SănătateSuplimente alimentare care previn astenia de primăvară

Instalarea treptată a primăverii, dar și trecerea la ora la vara pot favoriza declanșarea asteniei de primăvară...295

15 apr 00:00SănătateStudiu: Persoanele mofturoase la mâncare sunt mai expuse riscului de îngrășare

În mod surprinzător, un studiu arată că persoanele care mănâncă orice, fără să facă nazuri, sunt mai puțin...261

15 apr 00:00SănătateStudiu: Ceaiul verde și cel negru au proprietăți antihipertensive

Compușii din ceaiul verde și cel negru relaxează vasele de sânge prin activarea proteinelor canalului ionic în...268

15 apr 00:00SănătateCe exerciții în aer liber pot face în siguranță adulții în vârstă?

Sportul în aer liber este la fel de important pentru copii, adolescenți, adulți și vârstnici. În ceea ce privește...278

15 apr 00:00SănătateCum îți poți accelera metabolismul?

315

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT