REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Investigații bronhopulmonare complexe, la Spitalul Județean Constanța

Investigații bronhopulmonare complexe, la Spitalul Județean Constanța

Replica API 17 octombrie 2020 | 23:21 1827

Dotarea cu echipamente de ultimă generație continuă la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța! Cea mai complexă unitate medicală din Dobrogea dispune începând de astăzi de o trusă de videobronhoscopie dotată cu HDTV (High Definition TV) și NBI (Narrow Band Imaging), sisteme ce permit diagnostice de înaltă finețe. Echipamentul este esențial pentru diagnosticul și tratamentul neoplasmelor bronhopulmonare, patologiei infecțioase bronhorespiratorii, extracției de corpi străini, etc.

Aparatura de ultimă generație a fost instalată astăzi în cabinetul de Explorări respiratorii din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale și, tot astăzi, personalul medical a fost instruit, urmând ca săptămâna viitoare să fie efectuate primele investigații.

Trusa de videobronhoscopie, a cărei valoare este de aproape 310 000 lei, a fost achiziționată din fondurile proprii ale SCJU, fiind unul dintre obiectivele cuprinse de conducerea SCJU pe lista de investiții din acest an.

“Echipamentul vechi era depășit fizic și moral, prin urmare, mai ales în situația actuală, era imperios necesar să achiziționăm unul nou, de înaltă performanță, care să asigure diagnosticarea cât mai rapidă și precisă a afecțiunilor bronhopulmonare”, a declarat S.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grasa Catalin ai facut bagajul mai inflatule ca esti pe topogan.
2
0
problema este ca aparatele nu fac nimic singure,exceptind robotul chirurgie da vinci.Asa ca daca ai numai gutui spagare,stai cu aparatul acoperit de cearsaf,iar tu te duci la och,chiar daca a platit si platesti lunar sume imense ptr salarii trintori medic mengele!
4
0
Totul este aranjat spaga luata ! Obezul beneficiar ! Ha ha
3
0
Cine isi bate joc de noi in halul asta?? Cine a botezat spitalul asa de parca ar fi cimitir sau biserica? Aici e bagata coada lui satan,evident.
2
0
si in buna traditie a marilor specialisti ai Ctei, nu vor sti sa-l foloseasca
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108