REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Iohannis a respins propunerea lui Sevil Shhaideh. Dragnea a reacţionat: nu exclude posibilitatea suspendării preşedintelui

Iohannis a respins propunerea lui Sevil Shhaideh. Dragnea a reacţionat: nu exclude posibilitatea suspendării preşedintelui

Replica API 28 decembrie 2016 | 16:27 288

PSD şi ALDE, invitate să facă o altă nominalizare. Refuzul, fără explicaţii

PSD şi ALDE, invitate să facă o altă nominalizare. Refuzul, fără explicaţii

Sevil Shhaideh şi Liviu Dragnea

Klaus Iohannis a făcut declaraţii marţi, 27 decembrie, la Palatul Cotroceni, cu privire la numirea unui posibil viitor premier. Acesta a declarat că respinge propunerea PSD, Sevil Shhaideh, fără a oferi şi explicaţii du privire la acest refuz. „Săptămâna trecută, când am avut consultări, PSD şi ALDE - care au ţinut să vină împreună - mi-au propus-o pe doamna Shhaideh ca premier. Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept propunerea. Solicit PSD-ALDE să vină cu o altă propunere”, a precizat Klaus Iohannis.

Reacţia lui Dragnea după ce Iohannis a refuzat-o pe Sevil Shhaideh

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a făcut declaraţii după câteva ore după anunţul preşedintelui. Liviu Dragnea a declarat că este stupefiat de ce a transmis preşedintele Klaus Iohannis. „Ca şi dumneavoastră, ca şi tara, urmărim şi noi cu stupefacţie, pot spune, anunţul preşedintelui Iohannis. De fapt, răspunsul la propunerea noastră. Nu am reuşit să găsim nici un motiv constituţional sau nici un alt motiv de altă natură. Părerea noastră este că acest om vrea să declanşeze o criză politică. Înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, guvernul acestei majorităţi pe care lumea a votat-o”, a declarat Liviu Dragnea. El a declarat că miercuri, cel târziu joi, o să vină cu o nouă propunere de premier din partea alianţei PSD-ALDE. „Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi colegii din partid şi mâine, cel mai târziu poimâine, o să trebuiască să luăm o decizie. Vreau să cântăresc foarte bine şi nu în interes personal, sau de grup, ci de ceea ce e bine sau nu pentru România. Este o avalanşă de mesaje pe care le-am primit în ultimele ore de la oameni care se simt jigniţi şi cer suspendarea preşedintelui. Dacă este bine pentru ţară să îl suspende pe preşedinte, nu voi avea nici o ezitare”, a punctat Dragnea. „Am vorbit cu mai mulţi colegi despre aceasta ofertă otravită a preşedintelui Iohannis, PSD şi ALDE să vină cu altă propunere. Cine ne poate garanta nouă că o altă propunere va fi acceptată? Dacă va fi târâtă prin presă şi prezentată ca agent KGB, sau terorist de-a binelea?”, a mai spus Dragnea. „Lipsa oricărei motivaţii întăreşte bănuiala multora că preşedintele se angajează cu noi într-o luptă pentru putere”, a punctat Călin Popescu Tăriceanu. El a declarat că a doua zi după propunerea făcută la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis i-a declarat liderului ALDE că va face orice ca să nu ajungă PSD la guvernare. „Preşedintele aşa cum acţionează, forţează declanşarea unei crize politice. Preşedintele trebuie să fie factorul de echilibru, nu declanşator de crize”, a spus, la rândul său, Tăriceanu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108